Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Bir işçinin cesedine daha ulaşıldıSiirt'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasında toprak altında kalan 5 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, saat 22.00 sıralarında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

27.11.2016 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir işçinin cesedine daha ulaşıldı

Siirt'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasında toprak altında kalan 5 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, saat 22.00 sıralarında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Uzman köpeklerin yardımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda Mahmut Batumak'ın da cesedi çıkarıldı. Heyelan altındaki 4 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

SİİRT,

====================================================================

Bakan Avcı: Türkiye bugünleri aşacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin sıkıntılı günleri aşacağını belirterek, "Türkiye iyi işleri yaptığı için bu melanetleri yapmaya çalışıyorlar. Bu hizmetler olduğu için çelme takmak, çomak sokmak için gayret gösteriyorlar" dedi.

AZMIŞ VAZİYETTELER

Bakan Nabi Avcı Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen Türk Dünyası Vakfı toplantısına katıldı. Avcı, toplantı sonrasında Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'ni ziyaret etti. Kaymakamlık önünde çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı daha sonra Ak Parti Mahmudiye İlçe binasını ziyaret etti. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek, "Memleket hakikatten sıkıntılı günlerden geçiyor. Sağdan soldan durmadan su uyur düşman uyumaz, durmadan bir takım şeyler oluyor. O bakımdan tamam biz de gece gündüz teyakkuzda olalım, gayret edelim ama her işin başı dua. Onun için sizlerden, bilhassa annelerden onu istirham ediyorum. Türkiye bugünleri aşacak. Zaten Türkiye bugünleri aşacağı için bu kadar azmış vaziyetteler. Son şeylerini kullanmaya çalışıyorlar" dedi.

ÇELME TAKMAK,ÇOMAK SOKMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORLAR

Önceki gün Antalya'da düzenlenen uluslararası turizm kongresine katıldığını belirten Bakan Avcı, burada Almanlara görsel sunuşlar yapıldığını söyledi. Avcı, sunumu yapan kişinin Türkiye'nin son 15 yılını en güzel şekilde anlattığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Orada bir arkadaşımız sunuş yaptı Almanlara. Görsel sunuşunda bu tarafta 15 senedir Türkiye'de yaşananlar, Türkiye'nin başına gelenler daha doğrusu. İşte 28 Şubat'tı parti kapatma davası, müdahaleler, vesayet girişimleri. Onları yazmış alt alta. Sağ tarafta da 15 sene içerisinde ekonomi nereden nereye geldi, sağlık, eğitim nereden nereye geldi, yollar ne oldu? Hastaneler neydi ne oldu? Bölünmüş yollarda kaç kilometre gittik? Bunları Almanlara anlatıyor. Türkiye'nin ne kadar sağlam bir ekonomiye sahip olduğunu, nasıl büyük bir ülke olduğunu buradan bakarak görebilirsiniz. Bakın, bütün bunlar olmasına rağmen, Türkiye bunları yaptı 15 senedir. Boğaz köprüleri, hava alanları onları anlattı. Bitirdikten sonra dedim ki 'çok güzel bir konuşma yaptın. Almanlara iyi oldu bunları söylediğin. Ama bak bu başka türlü de anlatılabilinir. Dediklerin doğru ama. Bunlar yapıldı. Bu kötülükler, bu melanetler yapılırken Türkiye bunları yaptı diyorsun.' Bir başka açıdan bakarsan; Türkiye işte bu iyi işleri yaptığı için havaalanları, yolları, okulları, sağlığını bu hale getirdiği için bütün bu melanetleri yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin önünü kesmek için bunları yapıyorlar. Bu taraftan baktığın zaman da bu hizmetler olmasın diye, bu hizmetler olduğu için çelme takmak için, çomak sokmak için gayret gösteriyorlar. Ama çok şükür milletimiz sabırla, dirayetle, ferasetle, basiretle ve dualarımızla bunların hepsini geride bırakacak ve inşallah biz çocuklarımıza, torunlarımıza, gençlerimize çok daha müreffeh, daha huzurlu, daha önü açık bir Türkiye bırakmak inşallah hepimize nasip olacak."

Bakan avcı Mahmudiye İlçesinde esnafları ziyaret etti, yapımı tamamlanan çok programlı lise, 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu ve Necatibey İlkokulu'nda incelemelerde bulundu. Avcı daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Bakan Avcı'nın konuşması,

-Avcı'nın Kaymakamlık önünde karşılanması,

-Avcı'nın esnaf ziyareti ve okularda incelemelerde bulunmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

====================================================================

Mahalle sakinlerinden uyuşturucuya hayır eylemi

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, bir araya gelen mahalle sakinleri geçtiğimiz günlerde inşaat halindeki binanın 2'ci katından düşerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki Salih Yaman'ın arkadaş çevresinin kurbanı olduğunu belirterek 'Uyuşturucuya hayır' eylemi yaptı.

Naldöken Kültür Merkezi'nde bir araya gelen mahalle sakinleri, yetkililerden mahallelerindeki uyuşturucu satılarına yönelik mücadelenin arttırılmasını istedi. Naldöken Mahallesi sakinleri 20 Kasım günü akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Caddesi numara 11'de arkadaşıyla birlikte sohbet ederken inşaat halindeki binanın 2'nci katından beton zemine düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Salih Yaman'ın ölümünden uyuşturucu satıcılarını sorumlu tuttu. 'Uyuşturucuya Hayır' dövizleriyle uyuşturucu satıcılarına tepki gösteren aralarında kadın ve çocukların bulunduğu mahalle sakinlerin 43 yaşındaki işçi Haydar Görücü, "Bu toplantıların amacı, çıkış noktası, köyümüzdeki çok acı bir olaydan ortaya çıktı. O çocuk belki uyuşturucu almadı ama dediğim gibi etrafındaki insanların kurbanı oldu. Bizim duyumlarımız bu yöndeydi. Başka acılar yaşanmasın istiyoruz. Bizimde çocuklarımız var. Aynı hatalar gençlerimiz düşmesin. Amacımız kimseyi suçlamak değil. Çocuklarımızı korumak istiyoruz. Çocuklarımızın uyuşturucudan korumak için böyle toplantılar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"POLİSTEN KAÇMAK İÇİN LAZERLE HABERLEŞİYORLAR"

Uyuşturucu satışına birçok kez tanık olduğunu belirten 45 yaşındaki işçi Mehmet Gökçen, "Naldöken Mahallesi'nde uyuşturucuya hayır diyoruz. Bu uyuşturucu illetini toplum olarak hep beraber, silmek istiyoruz. Bunların hepsini kaldırmak istiyoruz. Yani amacımız bu. Bun cadde üzerinde olduğum için gördüm. Uyuşturucu satıcıları polis geldiğinde kırmızı lazer yakıyor ve önlem alıyorlar. Yeşil lazer yaktıklarında ise müşteri geliyor. Mahallede bu şekilde haberleşiyorlar" dedi.

Emekli işçi Kazım Belek (59) ise, " Mahallemizde uzunca süreden beri uyuşturucudan kaynaklanan ölümlerle ilgili bir araya geldi. Yakın tarihte bir arkadaşımızın oğlu, ondan önceki tarihte de başka bir gencimiz, uyuşturucudan kaybettik. Dolayısıyla halk üzerine büyük bir infial yarattı. Bu konuda doğru yönlendirebilmek amacıyla muhtarımızın önderliğinde bir araya geldik. Mahallemizde uyuşturucu satıcılarını istemiyoruz "dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------

Kültür merkezinde toplanan vatandaşlardan görüntü

Haydar Görücü ile röportaj

Mehmet Gökçen ile röportaj

Kazım Belek ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

====================================================================

Tekirdağ'da yağış kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Tekirdağ'da yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan zeminde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlanan otomobilde aynı aileden 1 kişi öldü, 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

Olay, Tekirdağ- Malkara Karayolu 20'inci kilometredeki Ferhadanlı Mahallesi sapağında meydana geldi. Tekirdağ'dan Malkara yönüne giden Mehmet Coşkun yönetimindeki 59 EZ 600 plakalı otomobil, 20'inci kilometredeki Ferhadanlı Köyü sapağında yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan zeminde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, 4 metrelik şarampole yuvarlandı.

Ters dönerek duran araçta sürücü Mehmet Coşkun ile araçta yolcu olarak bulunan annesi Zeyde, eşi Fehriye, çocukları Yaman ve Melek Coşkun yaralanırken, babası Hüseyin Coşkun olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Hüseyin Coşkun'un cesedi ise nöbetçi savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından aynı hastanenin morguna konuldu. Ailenin, Tekirdağ'dan, Malkara İlçesi'ne bağlı Ballı Köyü'ndeki yakınlarını ziyaret etmek üzere yola çıktıkları kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Şarampole uçan otomobil

-Otomobili kurtarmaya çalışan kurtarıcı

-Olay yerindeki cenaze aracı

-Olay yerindeki polis, jandarma ve itfaiye ekipleri

-Ölen Hüseyin Coşkun foto

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

====================================================================

Romanlar İzmit'te buluştu

İZMİT Belediyesi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu ve Kocaeli Roman Dernekleri işbirliğiyle "Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması" düzenlenirken, gecede ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici konser verdi.

İzmit Belediyesi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu ve Kocaeli Roman Dernekleri işbirliğiyle "Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması" bu akşam İzmit Atatürk Spor Salonu'nda düzenlendi. Romanlar arasında birliği ve kardeşliği pekiştirmesinin amaçlandığı programa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Türkiye'nin birçok ilinden Roman derneklerinin başkanları ve temsilcileri ve Roman vatandaşlar katıldı. Gecede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının ve Marina Etna İlahi grubunun seslendirdiği parçalarla duygulu anlar yaşandı. Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ise çaldığı parçalarla geceye renk kattı. Geceye katılanlar Hüsnü Şenlendirici'nin şarkılarıyla oyunlar oynayarak eğlendiler. Hüsnü Şenlendirici'ye Kocaelispor atkısı hediye edilirken, Nevzat Doğan ile Ahmet Çokyaşar, Şenlendirici'ye plaket verdi.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Çok ciddi provakasyonlar söz konusu. Biz, tüm illerdeki Roman dernekleri olarak burada bu bayrak için geldik. Biz, tek devlet, tek millet, tek vatan diyoruz. İzmit Belediye Başkanı'na bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Bizim Allah'a bir can borcumuz var, sıkıysa gelin alın. Paralelciler kendi oyunlarına Romanları da alet etmek istiyorlar. Romanlar onlara asla pabuç bırakmaz" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Bizler bin yıllar geçmiş millet ve devlet geleneğinde hep birlikte tasada, kıvançta, mutlulukta, hüzünde birlikte yaşadık ve ayrı gayrı olmadık. Dost olduk, akraba olduk, sırdaş olduk. Birlikte güldük birlikte ağladık ve birlikte Türk milleti olduk. Bu ülkenin birliğine beraberliğini tehdit edenlere içeride ve dışarıda cevap verdik. 15 Temmuz'da en güzel cevabı verdik. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayıştayız. Onun için Müslüman, Türk milleti ayrı gayrı gözetmeden tüm vatandaşları vatandaşı olarak görmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Roman açılımıyla bu daha da ileri gitmiştir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Salondan görüntüler

Konuşmalar

Hüsnü Şenlendirici'nin konuşması

Romanların oyunlar oynaması

İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement