Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kuzu kuzu geldi (3)'SİLAHLARI MİLLETİMİZE DOĞRULTTULAR'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Arena yanındaki meydanda düzenlenen Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu.

25.03.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kuzu kuzu geldi (3)

'SİLAHLARI MİLLETİMİZE DOĞRULTTULAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Arena yanındaki meydanda düzenlenen Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasına meydanı dolduran yaklaşık 100 bin kişiyi selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 11 aylık bir aranın ardından, Antalyalılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Geçen yıl 16 Temmuz'da Samuel Eto'o Vakfı'nın Kamerunlu çocuklar için gerçekleştireceği bir organizasyon dolayısıyla Antalya'da olacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat bir önceki gece Türkiye, tarihinin en alçak, en sinsi, en ahlaksız darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Feto ihanet çetesi mensupları devletin namuslarına emanet ettiği silahları milletimize doğrultarak darbe yapmaya kalktılar" dedi.

'EMANETE HALEL GETİRMEDİK'

Darbe teşebbüsü sırasında TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin emniyet teşkilatı binalarının, Marmaris'te konakladıkları otelin, Türksat binasının bombalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'da, İstanbul'da vatandaşlarımıza ateş açtılar, tanklarla, zırhlı araçlarla üzerilerinden geçtiler. F16'larla bombaladılar, helikopterlerle taradılar ancak tüm kalleşliklerine, tüm alçaklıklarına rağmen Türkiye'yi teslim alamadılar. Emanete halel getirmedik, ülkemizi bu hainlere bırakmadık. Türkiye'nin tarihinde ilk defa milletiyle birlikte olan cumhurbaşkanı, hükümeti, Meclis'i sayesinde bir darbe girişimi akamete uğradı. Türk milleti istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkacağını içerideki ve dışarıdaki tüm müstevlilere gösterdi" diye konuştu.

Darbe girişiminde Antalyalı bir polis memuruyla bir üniversite öğrencisinin şehit olduğunu kaydeden Erdoğan, "Feto terör örgütü bu milleti teslim alamadı" dedi.

Alandan yükselen "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahürat üzerine Erdoğan, "Antalya, bilesiniz ki cumhurbaşkanınız beşer planında bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedi. Biz ancak Rabbimizin karşısında rüku da eğiliriz, secdede eğiliriz. O gece 2 bin 193 gazi ve 49 şehidimiz oldu. Allah razı olsun" diye konuştu.

'KENDİ KEYFİMİZ İÇİN DEĞİL'

16 Nisan halk oylamasıyla yönetim sistemini kendi keyfi için değil ülkenin ve milletin geleceği için değiştirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinevizyonda gösterimi yapılan geçmiş siyasi liderlerin görüşlerinden de şöyle bahsetti:

"Geçmişte zayıf hükümetlerin, kavgaların, çekişmelerin nelere malolduğunu çok iyi biliyoruz. Az önce cumhurbaşkanlarını, liderleri dinlediniz ve ne dediklerini duydunuz. Çünkü bu iş damdan düşenlerin işidir. Damdan düşmeyenler bilmez. Şimdi anamuhalefetin başındakinin SSK'yı ne hale getirdiğini çok iyi biliyorsunuz. Akşam başka sabah başka konuşuyor."

SİNEVİZONDA KILIÇDAROĞLU VİDEOSU

Ahmet Necdet Sezer ve Ecevit'in aynı ekolden geldiğini hatırlatan 2001'de aralarında yaşanan krizi anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bunlar olmasın, bunları yaşamayalım diye yönetim sistemini değiştiriyoruz" dedi.

Sinevizyondan yeni anayasa değişikliğiyle Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı ve başbakan başka bir partinin genel başkanı şeklindeki sözlerinin yer aldığı görüntüleri gösteren Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu işte bu kavga çıkmasın diye biz cumhurbaşkanı ile başbakanı birleştiriyoruz. Artık sadece cumhurbaşkanı, sadece başkan var. Anladık mı o kadar. Sadece bunu dahi anlamaktan aciz olanlar bu ülkenin geleceğine yönelik bir yönetim sitemini, 18 maddeyi okumamış olanlar bu ülkeye hizmet edebilir mi? Dikili ağaçları yok" diye eleştirdi.

'16 NİSAN DÜĞÜN, BAYRAM GÜNÜDÜR'

Anayasa değişikliğine karşı çıkanların yalanlarına bakılmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Hesap ortada. Bu milletin cebinden paralarını çalanlar hak etmedikleri bir gücü kullanarak kendilerine paralel iktidar kuranlar için 16 Nisan elbette kabus günüdür. Onun için istemiyorlar. Ama istikrar ve güven ortamını garanti alacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, 2023 hedeflerine ulaşarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak Türkiye için 16 Nisan düğün, bayram günüdür. Bunu da böyle bilin" şeklinde konuştu.

Tüm Avrupa ve dünyanın duyması için büyük, güçlü, müreffeh ve istikrarlı Türkiye için tek tek 'evet mi' diye soran Erdoğan, miting alanındakilerin 'evet' yanıtı vermesi üzerine, "Antalya 'evet' diyorsa 16 Nisan tamamdır inşallah" diye konuştu.

'67 YILDA 48 HÜKÜMET KURULDU'

16 Nisan'da 'evet' denildiğinde neler olacağını anlatmak istediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu paketin içinde neler var? Yeni hükümet sisteminin en önemli kazanımı istikrardır, güvendir. Hepsi de şuan rahmeti rahmana kavuşan, az önce dinledik Erbakan, Türkeş, Özal, Demirel, Yazıcıoğlu gibi isimlerin başkanlık sistemi taleplerinin gerekçesi ne olmuştur, hep istikrar ve güven olmuştur. ve bir çoğuyla görüşmelerim olmuştur, hepsi de istikrarı özellikle tavsiye etmişlerdir. Bizde zaten o yolda olduğumuzu söylemişizdir. Ekonomik sıkıntılarla, terörle, sınır komşularımızdan kaynaklanan sorunları başarıya ulaştırabilmemiz için istikrar gerekiyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde başarıların hep istikrara borçlu olduğunu görürsünüz. Ülkemizde 1950'den bugüne kadar 67 yıl geçti. 67 yılda 48 hükümet kuruldu. Buna karşılık aynı dönemde İngiltere'de 15 hükümet, Almanya'da 24 hükümet, Amerika'da 17 başkan, Fransa'da 11 cumhurbaşkanı görev yaptı. Yeni sistemde hükümeti sandıkta millet kurduğu için koalisyonlar dönemi kapanıyor ve İstikrar garanti altına alınıyor. Dünyanın ilk 20 ülkesinin 7'sinde başkanlık veya yarı başkanlık sitemi var. İstikrar için evet diyor muyuz? Yeni sistemle birlikte başarısız liderlerin koltuklarını koruma şansı kalmıyor. Sıkıntı oradan geliyor."

GÖRÜNTÜ CANLI VERİLDİ

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA- DHA)

========================================================

Kılıçdaroğlu: Sorunların sebebi parlamenter sistem değil, kötü yönetimdir (2)

CHP LİDERİ DİYARBAKIR'DAN AYRILDI

Diyarbakır'da, referandum çalışmaları kapsamında bir düğün salonunda partililer ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan sonra bir otelde kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren toplantıdan sonra Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'dan ayrıldı.

Haber: Felat BOZARSLAN-Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/ DİYARBAKIR,

=================================================

BULGARİSTAN, MİLLETVEKİLİ AZİZ BABUŞÇU'YA 'GİRİŞ YASAĞI' KOYDU

EDİRNE Valiliği'nde Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'nın, Bulgaristan'ın Şumnu kentinde gözaltına alınarak, 'ulusal güvenliği tehdit' ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesinin ardından, aynı gün Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ve Sofya'daki elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata'nın da 'istenmeyen yabancılar' listesine alınarak, Bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı ortaya çıktı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS), ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle geçen hafta Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'yı Şumnu kentinde gözaltına alarak sınır dışı etti. Tarancı'nın 5 yıl boyunca Bulgaristan'a girişinin yasaklandığı açıklandı. Aynı gün adı açıklanmayan 2 kişinin daha aynı gerekçelerle 'istenmeyen yabancılar' listesine alındığını duyuruldu. Bulgar medyası o kişilerin Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ile elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata olduğunu yazdı. Bulgaristan'ın '24rodopi' haber internet sitesi, Aziz Babuşçu'nun fotoğraflarına yer vererek, Lütfi Mestan'ın genel başkanı olduğu DOST partisinin seçim etkinliklerine katıldığını öne sürdü.

Babuşçu ve Ulvi Ata'nın yasak kararı alındığında Türkiye'de olması nedeniyle 'istenmeyen yabancılar listesi'ne alınarak Bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı belirtildi. Ayrıca Bulgaristan'ın geçici hükümeti, dünde 2 Türk hakkında daha Bulgaristan'a giriş yasağı getirdi. Ancak Bulgaristan İçişleri Bakanlığı yasak konulanların isimlerini açıklamadı.

Haber: Engin ÖZMEN/ EDİRNE,

===================================================

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Anayasa değişikliği oylamasında 'Hayır' oyu vereceklerini belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni etkisizleştiren bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyayız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanları Sivas'ta 'Ülkücü Tavır, Başkanlığa Hayır' etkinliğinde partililerle buluştu. Kentte faaliyet gösteren özel bir restoranda bir araya gelen MHP'li Atilla Kaya ve Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanları başkanlık sistemine ve yeni Anayasa referandumuna neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini anlattı. Programa Atilla Kaya'nın yanı sıra Ulvi Batu, Suat Başaran, Servet Avcı, Hakan Ünser, MHP Sivas eski İl Başkanı Ragıp Özkan ve çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya 16 Nisan'da yapılacak olan referandumu değerlendirerek Anayasa değişikliğine neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini anlattı. Kaya yaptığı konuşmada, "Sivas 94 yıl önce demokrasinin en önemli maddelerinden biri olan manda ve himayeyi kabul etmediğimiz ildir. Bizde 94 yıl sonra Sivas'ta buluşarak, oluşturulmak istenen tek adam rejimine ve parti devletine 'hayır' demek için Sivas'tayız. Bu Cumhuriyetin temelleri Sivas Kongresi ile atıldı. O sürecin sonucunda egemenliği tek bir kişiden alıp millete veren Cumhuriyet rejimine geçtik. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra millete verilen bu egemenliği alıp yeniden tek adama vermek istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni etkisizleştiren bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyayız."

"TÜRKÜM DİYEMEYENLER TÜRK TİPİ BAŞKANLIK GETİRİYOR"

Türk Tipi Başkanlık Sistemi'ni eleştiren Kaya, "Sen daha düne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kurumlarının tabelalarından TC'yi silen değil misin? 'Ne mutlu Türküm diyene' ifadesini bu ülkenin dağlarından taşlarından silen değil misin? Daha bir kez olsun göğsünü gere gere hiçbir komplekse kapılmadan bir türlü Türküm diyemeyen bir insansınız ve zihniyetin temsilcilerisiniz. Hangi Türk Tipi Başkanlık Sistemi'nden bahsediyorsunuz. Yazık günah değil mi dünyanın en baskıcı, en despot sistemini getirip milletin önüne koyuyorsunuz, birde utanmadan buna Türk Tipi Başkanlık diyorsunuz. Biz bu zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet 'Ben gerekirse papaz elbisesi giyerim diyen' zihniyettir. Bunların hedefine ulaşmak için istismar etmeyeceği hiçbir değerimiz yoktur. Şimdi de bu hedeflerine ulaşmak için Türklüğü getirip bir istismar, bir makyaj malzemesi olarak kullanmak istiyorlar. Toplumumuzun bilinç düzeyini, gelişmişlik seviyesini, eğitim seviyesini, Cumhuriyet tecrübesini böyle bir sistemi hak etmiyor. Biz de ülkücüler milliyetçiler olarak canımızdan aziz bildiğimiz Türk Milleti için her şeyin en iyisini istemek durumundayız. Türk milleti en sağduyusu ve yüksek ferasetiyle inşallah bunların getirmiş olduğu bu teklifi 16 Nisan'da sandığa gömecektir" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Programdan görüntüler

-Katılımcıların görüntüleri

-Atilla Kaya'nın konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===================================================

KAYIP ŞEKER HASTASI ÇOCUK ARANIYOR (2)

ANNESİNE MESAJ GÖNDERDİ

Afyonkarahisar'da dün babasıyla okula gitme konusunda tartıştıktan sonra evden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan şeker hastası Hasan Bay'ın bulunması için dün başlatılan arama çalışmaları sabah da devam etti. Jandarma ve AFAD ekipleri çevrede Hasan Bay'ı bulmaya çalışırken, öğle saatlerinde anne Arife Bay'ın cep telefonuna oğlundan mesaj geldi. Annesine çok acıktığını yazan Hasan Bay, evin çevresindeki jandarmanın gitmesi ve babasının dövmeyeceği şartıyla eve geleceğini bildirdi. Bunun üzerine jandarma ve AFAD ekipleri belediye binası önüne çekildi.

TAVAN ARASINDA BULUNDU

Jandarma ve AFAD ekiplerinin çekilmesinin ardından ailesi umutla çocuğun dönmesini beklemeye başladı. Kısa süre sonra annesine yeniden mesaj atarak acıktığını yineleyen Hasan Bay, daha fazla açlığa dayanamadı ve tavan arasında saklandığını haber verdi. Evdekiler şeker hastası Hasan Bay'ı tavan arasından indirdi. Kaybolduktan yaklaşık 24 saat sonra bulunan çocuğun şekeri ölçülerek yemek verildi.

Olayı başından beri takip ve koordine eden İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Adnan Çelebi, Hasan Bay ile kısa bir görüşme yaparak, teselli etti. Baba Mustafa Bay ise çocuğunun arama çalışmalarına katılan tüm jandarma ve AFAD ekipleriyle bölge halkına teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Jandarma ekiplerine mesaj geldi haberinin verilmesi

Jandarma ekiplerinin anne ile görüşmesi

Jandarma ekiplerinin olay yerinden çekilmesi

Hasan Bay'ın çatıdan indirilmesi detayları

Hasan Bay'ın yemek yemesi ve ailesiyle oturması

Binbaşı Adnan Çelebi'nin çocukla görüşmesi

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

======================================

KARDEŞİNİ BIÇAK VE SOPAYLA ÖLDÜRDÜ

İZMİT'te, Hakan Aygül (46), tartışma sonrası çıkan kavgada kardeşi Erkan Aygül'ü (40) sopayla başına vurup, bıçaklayarak öldürdü.

Olay, saat 01.30 sıralarında Teyzibayırı Mahallesi Kaymaz Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 1 yıl önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Erkan Aygül, ağabeyi Hakan Aygül'ün evine gitti. İddiaya göre içki içen kardeşler arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Hakan Aygül, sopayla Erkan Aygül'ün başına vurdu, ardından da kulak ardından ve göğüs bölgesinden bıçakladı. Erkan Aygül yere yığılırken, evde bulunanlar hemen 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Erkan Aygül'ün yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Psikolojik problemleri olduğu ileri sürülen Erkan Aygül'ün cenazesi otopsi için Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Hakan Aygül polis ekiplerince gözaltına alınırken soruşturma başlatıldı:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Zanlıdan görüntü

-Ölen kişinin fotoğraf

Haber: Ergün AYAZ- Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli), -

======================================

KÖMÜRLÜĞÜ YANAN KADIN FENALIK GEÇİRDİ

ZONGULDAK'ta, evinin üst katında yaptırdığı ahşap kömürlük yangında kül olan Reyhan Çolak, gözyaşlarını tutamadı.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Kadırga Caddesi Sütliyen Sokak'ta Reyhan Çolak'ın oğlu ile birlikte oturduğu çatısız tek katlı evin üstüne yapılan ahşap kulübede çıktı. Evde kimsenin olmadığı sırada çıkan yangını görenler itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kömürlükte bulunan iki mutfak tüpü ekipler tarafından çıkarılırken, yangın yaklaşık 20 dakika süren çalışmayla eve sıçramadan söndürüldü. Ancak kulübe tamamen kül oldu. Haber verilmesiyle gelen Reyhan Çolak, yangını görünce fenalık geçirdi. İtfaiyenin soğutma çalışmasını yaşlı gözlerle izleyen Çolak'ı, komşuları teselli etmeye çalıştı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yangın söndürme çalışmaları

-Kadınların yangın yerinden geçmesi

-Polisler

-İtfaiye araçları

-Reyhan Çolak'ın karakola götürülmesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

======================================

Yalova'daki tersaneler ihracatı sırtladı

YALOVA'da Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, kentte faaliyet gösteren tersanelerin Türkiye'nin bu sektördeki ihracatının yüzde 70'ini gerçekleştirdiğini söyledi.

Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde bulunan Elegance Resort Hotel'de yapıldı. Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, kurulun açılış konuşmasını yaptı.

Uzun, bölgede taahhüt ettikleri yatırım tutarının 162 milyon dolar olduğunu fakat bugüne kadar 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Taahhüt ettikleri istihdamın 4 bin kişi olduğunu hatırlatan Uzun, "2016 yılı istihdam ortalamamız 11 bin 737 kişiye ulaşmıştır. Bu da bölgemiz için kıvanç verici bir durumdur. Şubat 2017 ayı itibariyle bölgemizde çalışan sayımız 12 bin 541 kişiyi bulmuştur. Bu sayı beyaz yakalılar, idari ve mali işlerde çalışan arkadaşlar dahil değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle son birkaç ay içinde bütün iş alemine tavsiye ettiği yüzde 1 çalışanlarının sayısının artırılması yönündeki önerileri, emirleri, bizim tarafımızdan 2017'nin ilk 7 ayında 777 kişi artarak yüzde 6,7, yani takriben yüzde 7 civarında çalışan sayımızı artırmış bulunmaktayız. Bu da önerilen rakamın baya üzerinde olduğu için mutluyuzö şeklinde konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Birçok sosyal sorumluluk projesine katkılarının devam ettiğini söyleyen Uzun, "İnşaatı tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edilen Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 yıllarında ilk mezunlarını vermiştir. Yine Altınova Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığımıza teslim edilmiştir. Donanımı bakanlığımız tarafından icra edilmektedir. O da bölgemize güzel bir hizmet olarak sunulmuştur. Yan sanayi birinci etap iş yerlerimiz tamamlanmış elimizde bulunan ikinci etap yan sanayi alanımız da değerlendirilmek üzere çalışmalarımız sürmektedir. Şubat 2017 ayı itibariyle bölgemizde çalışan sayımız 12 bin 541 kişiyi bulmuştur. Bu sayı beyaz yakalılar, idari ve mali işlerde çalışan arkadaşlar dahil değildirö dedi.

304 GEMİ ÜRETİLDİ

Uzun, 2008-2016 yılları arasındaki inşa edilen gemi sayısının 304 olduğunu belirtti. 2016 yılı sonuna kadar inşa edilen gemilerin tonajının 446 bin grostona ulaştığını kaydeden Uzun, "Bunun yanı sıra bakım onarım için 2 bin 534 gemi ve deniz aracı bölgemizde bulunmuş, bakımları, tamirleri yapılmıştır. Bunların tonajı da 2 milyon 400 bin grostondurö ö İfadesini kullandı.

Uzun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü tabliyeleri gibi sektörün dışında da çalışmaların Yalova'da yapıldığını belirtti. İhracat rakamları hakkında da bilgi veren Uzun, İstanbul'un ihracat rakamlarının geçen sene düşerken bunun aksine Yalova'nın yükseldiğini söyledi. İstanbul ve Yalova'nın Türkiye'nin gemi ihracatının yüzde 90,21'ini karşıladığını belirterek, şöyle konuştu:

"2016'da İstanbul'un ihracat yüzdesi yüzde 21.61 oranında düşerken Yalova ihracat yüzdesi yüzde 47,77 oranında artmıştır. 2016'da 972 milyon 177 bin dolarlık ihracat yapılmış, bunun 330 milyon dolarlık kısmı Yalova Altınova'da gerçekleşmiştir. Aslında bu rakam daha da büyüktür ama bazı şirketlerimizin merkezi İstanbul'da olduğu için oranın kayıtlarına ihracat oranı rakamları girmektedir. Bu sadece 2 tersanenin verileridir. Aslında ihracat edilen gemilerimizin yüzde 70'i Yalova'da üretilmiştir. Türkiye'den yurtdışına gönderdiğimiz, sattığımız gemilerin yüzde 70'i Yalova bölgemizde inşa edilmiştir. Bölgemiz olarak, bizler olarak, sektör olarak çok fazla çalışmamız gerekmektedir ve çalışacağız da. Bu rakamları bölgemiz yüzde 25-30 doluluk oranıyla temin etmektedir. Yani, yüzde 100'ü yakalamak mümkün değildir ama yüzde 80-85'ler rakamlarına çıktığımızda fark edersiniz ki bu rakamlarımız çok daha büyük olacak ve bölgemiz için çok daha büyük gelişme sağlayacaktır.ö

Uzun, gerçekleştirilen Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul'a, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel de katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun konuşması

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,DHA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement