Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Lice'de dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldıDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında düzenlenen operasyon öncesi ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün akşam saat 22.00 sıralarında kaldırıldı.

26.11.2016 02:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lice'de dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında düzenlenen operasyon öncesi ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün akşam saat 22.00 sıralarında kaldırıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, "Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 24 Kasım 2016 günü saat 05.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 25 Kasım 2016 günü saat 22.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.

DİYARBAKIR,

=================

Bakan Soylu: Avrupa, Türkiye'yi kendisine tampon bir ülke olarak görüyor (2)

EDİRNE'DE BAKAN SOYLU'YA YOĞUN İLGİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ortak Temas Merkezi açılışının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret ederek partisinin İl Başkanlığı'na geçti.

Parti binası önünde yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Soylu, doların yükselişinden yakınan bir vatandaş ile sohbet etti. Adını vermek istemeyen emekli vatandaş, 'Emekli maaşlarının dolar karşısında her ay 80 dolar zarardayız. Nasıl olacak sayın bakanım? Fakirleşiyoruz. Önlem almayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Bakan Soylu ise "Yarın dolar düştüğünde parayı iade edecek misin? diye karşılık verince sözlerini sürdüren vatandaş, "Ama sayın bakanım refah diye bir şey var. Yani halkı fakirleştirmek değil, önemli olan toplumun zenginleştirmek değil mi? Politik bir savunma yapıyorsunuz" şeklinde konuştu. Bakan Soylu da gülümseyerek 'Peki sen anlamıyorsun' dedi ve parti binasına girdi.

15 Temmuz darbe girişimi üzerinden Avrupa Birliği'ne yüklenen Soylu, şunları söyledi:

"14 yıl bu ülkede her seçimi alacaksın, sen F16'larla tanklarla, silahlarla, helikopterlerle bu ülkenin reyini ve 7 yüz 80 bin kilometresini başkalarına peşkeş çekmek için işkal etme girişimine sahip çıkacaksın. Bu millet sana öyle bir tokat atar ki demokrasisine reyine de bütün geleneğine sahip çıkar. Bir daha kalkışma yapanlara buradan Edirne'den size sesleniyorum. Bu millet size bir daha kalkışma yaparsanız size daha fenasını yapar. El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş. Biz gösterdik onlara balyoz yumruğunu. Birilerinin uşaklığını yapacaksınız ve bu memlekette bu memleketin bütün hasretlerini istismar edeceksiniz. Milliyetçiliğini istismar edeceksiniz. Dini duygularımızı istismar edeceksiniz. Yıllarca bu ülkenin dış dünyayla karşı karşıya kalmış olduğu durumları istismar edeceksiniz. ve bu milletin her birinin yanında gidip iyi niyetle beraber onların gönüllerini çelmeye çalıştıktan sonra onlara oyun kuracaksınız tezgah kuracaksınız. ve ondan sonrada bu milletin adamlarına darbe yapmaya kalkışacak bu milletin yarınlarını birilerine pranga edebilecek bir anlayışa mahkum edeceksiniz. Bizim lafımız bellidir. 15 Temmuz darbe girişimiyle Avrupa Birliği'nin dün almış olduğu karar arasında bir bağlantı olduğunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Aynısıdır hiç merak etmeyin"

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORLAR"

Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin olduğunu anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakın şimdi en önemli yaptığımız işlerden bir tanesi ipek yolunu canlandırmaktır. Niçin yaptık bu bölünmüş yolları? Sadece trafik kazaları azalsın diye mi? Elbette ki azaldı ama biz o yolları modern ipek yollarını canlandırmak için yaptık. Batı ve Doğu arasında güvenli olan ülkeyi Anadolu coğrafyasını yeniden dünyanın Avrupa'nın doğunun ve Batının vazgeçilmez bir ülkesi yapabilmek için ortaya koyduk. Peki niçin yaptık 56 havalimanını, sadece uçaklarla daha iyi uça bilmek için mi? Hayır tahammül edemediler. Neye tahammül edemediler? Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca söylediği Yüksekova Havalimanı'na tahammül edemediler. Neden tahammül edemediler? Çünkü eğer Yüksekova Havalimanı olursa PKK terörizmi ve birilerinin tekelinden çıkar İran'dan etrafındaki coğrafyadan oraya uçak seferleri yapılır, oraya uçaklar gelir oradan uçaklar 3-4 sefer İstanbul'a ve Avrupa'ya sefer yapar ve birlerinin tekeli olmaktan milletin kendi yeri olarak bütünleşen hal alır diye. Yaptığımız nettir yaptığımız açıktır ve bundan vazgeçmeyeceğiz"

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, konuşmasının ardından Edirne'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

-Bakan Soylu gelişi

-Kalabalık karşılama

-Bakan ile emekli vatandaş maaş polemiği

-Parti binası önünde kalabalık karşılama

-Yaşanan izdiham

-Bakan Soylu parti binasında konuşma

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=================

Kızı hastalanan anne otomobiliyle acil servise girdi

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, ateşlenen kızını hastaneye götüren Nur Acet, hızını alamayıp fren yerine gaza basınca otomobiliyle acil servise girdi. Anne ve kızı kazayı yara almadan atlatırken, acil serviste maddi hasar oluştu.

Kaza, bugün akşam saatlerinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Nur Acet, 35 SF 275 plakalı otomobiliyle ateşlenen küçük kızını hastaneye götürmek için yola çıktı. Acet hastanenin acil servisine geldiğinde fren yerine gaza basınca acil servisin kapılarına çarptı. Kazayı yara almadan atlatan Acet ve kızını çevredeki vatandaşlar otomobilden indirdi. Kazanın etkisiyle şok yaşayan anne ve kızı bir süre olayın şokunu yaşadı. Acil serviste maddi hasar oluşurken, otomobil ekipler tarafından kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Acil servisten görüntü

Kaza yapar otomobilden görüntü

Nur Acet ve kızından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

======================

Manisa'da bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı (2)

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kavganın cinayet zanlısı Ömer Öce tutuklandı. Gözaltına alınan diğer şüpheli Ali Ö. ise serbest kaldı.

Haber: MANİSA,

===============

Gaziantep'te esrarengiz patlama sesi

GAZİANTEP'te, kentin birçok bölgesinden duyulan patlama sesi, tedirginliğe neden oldu. Patlamanın nedeni araştırılırken, yetkililer, kentte olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.

Gaziantep'te bugün saat 23.30 sıralarında şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Kentin büyük bir bölümünden duyulan ses, tedirginliğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine polis alarm durumuna geçti. Yetkililer, patlama sesiyle ilgili araştırma yaptı. Ancak yapılan araştırmada, kentte herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.

Valilik kaynakları, kentte şu an olumsuz bir durumun olmadığını, vatandaşların rahat olmasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Kentte tedirginlik yaratan olayın, savaş uçaklarının alçak uçuşu sırasında duyulan sonik patlama sesi nedeniyle olabileceği belirtildi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, gece saatlerinde kentte duyulan ve tedirginliğe neden olan patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen açıklamada şöyle denildi.

İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış alibeleceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Yolda ilerleyen polis araçları

Çevredeki vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber Metin Faruk TAMER-Mücahit YOLCU Kamera Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-

========================

Yol kenarında ölü olarak bulundu

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, karayolu kenarında 45 yaşındaki Yücel Faruk Sönmez'in cesedi bulundu. Sönmez'in araçtan atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma, soruşturma başlattı.

Olay, saat 20.30 sıralarında Denizli- Aydın karayolu Beylerbeyi Kavşağı'nda meydana geldi. Aydın yönüne giden sürücüler, yol kenarında hareketsiz yatan erkeği görünce durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde yatan erkeğin öldüğünü belirledi. Jandarmanın yaptığı araştırmada cesedin üzerinden Yücel Faruk Sönmez'e ait kimlik çıktı. Savcının incelemesinin ardından Sönmez'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede Sönmez'in vücudunda düşmeye bağlı yaralar olduğu belirlenirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Cesedin kaldırılmasından görüntü

Haberle ilgili anons

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

==================

Barakada çıkan yangında öldü

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, barakada yaşayan 80 yaşındaki Hüseyin Kavak, piknik tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybetti.

Yeni Mahalle'de dün saat 22.00 sıralarında Hüseyin Kavak'ın yaşadığı barakada piknik tüpünün patlaması sonucu yangın çıktı. Yükselen alevleri fark eden çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Barakadan ağır yaralı olarak çıkarılan Kavak, ambulansla Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Hüseyin Kavak, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Hüseyin Kavak'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Haber: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ-MUĞLA,

========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement