Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)DJ, BESTECİ KARADUMAN İLE BİRLİKTE BIÇAKLANAN KARACA: ZANLI TUTUKLANINCA RAHAT UYUDUKESKİŞEHİR'de besteci, aranjör ve DJ, 31 yaşındaki Emrah Karaduman ile uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan 36 yaşındaki Volkan Karaca, zanlı Enis Duman'ın önce serbest bırakılıp ardından tutuklanmasından...

14.03.2017 12:15

1)DJ, BESTECİ KARADUMAN İLE BİRLİKTE BIÇAKLANAN KARACA: ZANLI TUTUKLANINCA RAHAT UYUDUK

ESKİŞEHİR'de besteci, aranjör ve DJ, 31 yaşındaki Emrah Karaduman ile uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan 36 yaşındaki Volkan Karaca, zanlı Enis Duman'ın önce serbest bırakılıp ardından tutuklanmasından sonra rahat bir uyku uyuduklarını söyledi.Geçen Cuma gecesi İsmet İnönü Caddesi'nde meydana gelen olayda DJ Emrah Karaduman ile arkadaşı Volkan Karaca, kaldıkları otelin girişinde Aleyna Tilki'nin hayranı olduğunu belirten Enis Duman'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Karnından ve sırtından bıçaklanan Emrah Karaduman ile kolundan yaralanan arkadaşı Volkan Karaca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Şarkıcı Aleyna Tilki'ye ilgi duyduğunu, olayı Emrah Karaduman'ın Aleyna Tilki'nin sevgilisi olduğunu düşünerek kıskançlık nedeniyle yaptığını söyleyen şüpheli 33 yaşındaki Enis Duman geçen Cumartesi günü çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Savcının dün yaptığı itirazı üzerine Duman yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

'BIÇAĞI KALBİNE DOĞRU VURACAĞINI GÖRÜNCE KOLUMU ARAYA SOKTUM'

ESOGÜ Hastanesi'nde Emrah Karaduman ile birlikte tedavileri devam eden Volkan Karaca, hastane bahçesinde gazetecilere yaşadıkları olayı anlattı. Eskişehir'e arkadaşı Emrah Karaduman'ın bir eğence merkezinde vereceği konser için geldiklerini belirten Karaca şöyle konuştu:

"Yürüyerek otele gidiyorduk. Emrah ortadaydı. Birden arkadan biri koştu. Emrah'ı hem itti hem de bıçaklamaya başladı. Emrah midesine darbe aldıktan sonra düştü. Son darbeyi yine vuracaktı ben 'hop hişt' dedim. Baktım olacak gibi değil sırtına vuracak, kalbine doğru. Ben de kolumu soktum araya. Bıçak kolunda girip çıktı."

'SERBEST KALINCA GECE BOYU KORKTUK'

Yakalana zanlı Enis duman'ın ilk olarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasına tepki gösteren Volkan Karaca şunları söyledi:

"Ben iki buçuk saat kolumdan ameliyat oldum. Daha Emrah'ın da ameliyatı devam ediyorduk. Biz daha yoğun bakımdayken 12 saat içinde hakim salmış. Yani şunu demiş 'İşini tam bitiremedin, en git onları öldür buraya gel, biz tutuklayalım seni' demiş herhalde. Biz gece boyu o kadar korktuk ki. Benim eşim Tuğba Karaca'dan Allah razı olsun sabaha kadar başımda nöbet tuttu. Benim arkadaşım, Emrah'ın menajeri Ersin Özer yanımızda durdular. Ama polis bize bir koruma vermedi. Arkadaşlarımız yoğun bakımın önünde nöbet tuttu bizi korudu. Korktuk. "

'KİMSE ONU TAHRİK ETMEDİ'

Bir gazetecinin, zanlı Ersin Duman'ın sosyal paylaşım sayfasında özür dileğini belirtmesi üzerine Karaca, "Arkadaş özürler falan yazmış ama zaten anlattığı gibi de değil konu. Kimse onu ne tahrik etti ne de bir şey dedi. Zaten biz onu görmedik ki. O kadar sinsice arkadan koştu. Ne olduğunu bile anlamadık. Bana bıçağı sapladıktan sonra kaçtı. Oradan bir abimiz peşine düştü. Çelme takıyor düşürüyor, daha sonra bıçağı düşürüyor. Ona da saldırmaya çalışıyor. 50 metre kadar ileride polisler müdahale ediyor" diye konuştu.

'ÇOK ŞÜKÜR TUTUKLANDI'

Zanlını serbest bırakılmasını ardından basının kamuoyu söyleyen Volkan Karaca, "Hakim sağolsun, savcı 'tutukla' diyor. Hakim 'salın' diyor. Benim ifademi almamış, kimsenin ifadesini almamış. 'Sal gitsin' diyor. Basın bu konuda çok büyük bir kamuoyu oluşturup yeniden tutuklattırdılar. Arkadaşlarımız ilgilendi, avukatlarımız ilgilendi, çok şükür tutuklandı, bir rahat uyku uyuduk bu gece" dedi.

'BİZ ÖLÜMÜ ASKIYA ALDIK '

Kendisinin ve Emrah Karaduman'ın sağlık durumunu iyi olduğunu belirten Volkan karaca şöyle konuştu:

"Benim durumun iyi. 20 dikişim var. İyileşeceğiz. Emrah da iyi. 20 gün içerisinde ayağa kalkar tahmin ediyorum. Midesinden olan yaradan dolayı durumu bana göre ağır ama, konuşuyor, biliyor, görüşüyoruz, muhabbet edebiliyoruz. Biz ölüm işini askıya aldık sıkıntı yok. Emrah yoğun bakımda ama steril bir ortamda olmasından dolayı yoğun bakımda. Yoksa yani filmlerdeki gibi yoğun bakımda değil. "

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Volkan Karaca'nın konuşmasıve gazetecilerin sorularını yanıtlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

===========================================================

2)GAZİANTEP'TE İŞÇİ SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 20 YARALI

GAZİANTEP'te, işçileri taşıyan iki servis minibüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 20 kişi yaralandı.Kaza, sabah erken saatlerde 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Fabrika işçilerini taşıyan Celal S. yönetimindeki 27 S 3699 plakalı servis minibüsü Kamil Şerbetçi Bulvarı üzerinde karşı yönden gelen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 27 S 3151 plakalı servis minibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, servis minibüslerinde bulunan 20 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine ambulanslarla şehir merkezindeki hastanelere kaldırıldı.

Hastanelerde tedavilerine başlanan yaralı işçilerden Cuma Şahin'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Olay yeri ve servis minibüsü

Kazaya karışan servis aracı

Çevredeki vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER- Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 84 MB

====================================================

3)TIR'A ARKADAN ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, hafif ticari aracın önündeki TIR'a arkadan çarptığı kazada 1 öldü, 5 kişi ise yaralandı. Kaza, bugün saat 00.15'te, Denizli- Aydın Karayolu üzerinde meydana geldi. Denizli'den Aydın yönüne giden Ceyhun Tarakçı, yönetimindeki 20 SN 686 plakalı hafif ticari araçla önünde ilerleyen Ahmet Açar'ın kullandığı 63 L 3673 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada hurdaya dönen hafif ticari araçtaki sürücü Ceyhun Tarakçı ile yolcular Altan Akçay, Günay Döner, Okan Kumral, Burak Çilkaya ve Yaşar Arı yaralandı. Yaralılar, kaza yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerine kaldırıldı. Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve sağlık durumu ağır olan 19 yaşındaki Altan Akçay, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların hastanelerde tedavileri sürüyor. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntü

Yerde yaralıları ilk müdahale yapılmasından görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================================

4)FALEZLERDE 30 METREDEN DÜŞÜP AĞIR YARALANDI

ANTALYA'da lise öğrencisi 15 yaşındaki Rustam Mussatdinov, 30 metre yükseklikteki falezlerden düşüp ağır yaralandı. Deniz Polisi tarafından bota alındıktan sonra kalbi duran Mussatdinov, kalp masajı sonrası yeniden hayata döndürüldü.

Açık lisede eğitim gören Mussatdinov, sabah saatlerinde iki arkadaşıyla birlikte Fener Mahallesi Eski Lara Yolu'ndaki Falez Park'a gitti. Mussatdinov, henüz belirlenemeyen nedenle yaklaşık 30 metre yükseklikten kayalıklara düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekibi, halatlar yardımıyla yaralı gencin yanına indi. Bu sırada Deniz Polisi de botla bölgeye geldi. İtfaiye ekibince sedyeye konulan Mussatdinov, bota alındı. Yat Limanı Kaleiçi'ne götürülen Mussatdinov'un duran kalbi, burada sağlık ekiplerinin 5 dakika süren müdahalesi sonucu yeniden çalıştırıldı. Hayata yeniden döndürülen genç, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Polis ekibi, Mussatdinov'un iki arkadaşını ifadesine başvurmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-İtfaiye ekiplerinin falezlerden halatla inmesi

-Ekiplerin sedyeyi aşağıya indirmesi

-Düşen genç ve polis ekiplerinin çalışması

-Yaralının bota alınıp götürülmesi

-Falezlerden geniş görüntüsü

-Yaralı gencin opak görüntüsü

-Detaylar

/90 MB/ 2 DK 50 SN-

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

========================================================

5)BİTLİS'TE YOL KENARINDA BULUNAN 500 KİLOLUK PATLAYICI İMHA EDİLDİ

BİTLİS İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tatvan- Hizan karayolu Hazo Boğazı mevkiinde yol kenarında el yapımı patlayıcı düzeneği tespit etti. 6 mütfak tüpü içerisine yerleştirilmiş yaklaşık 500 kiloluk patlayıcı alınan önlemlerin ardından imha edildi.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün Tatvan-Hizan karayolu Hazo Boğazı mevkiinde arama tarama çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda karayolunda 6 adet mutfak tüpü içine yerleştirilmiş yaklaşık 500 kiloluk el yapımı patlayıcı düzeneği tespit etti. Düzenek, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kontrollü şekilde imha edilirken, yolda büyük çukur oluştu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bitlis Valiliği, "Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-EYP'nin tespit edildiği karayolu

-EYP'nin imha anı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA

=====================================================

6)PEYNİR BİDONLARINDA 7 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

BİTLİS Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kontrol noktasında durdurup arama yaptığı yolcu otobüsündeki bir peynir bidonlarında 7 kilo 156 gram eroin ele geçirildi.Bitlis- Diyarbakır yolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasında şehirler arası yolcu otobüsü durdurdurularak arandı. Otobüste, eğitimli köpekle arama yapan polis ekipleri, otobüste yolcu olarak bulunan Ö.T.'nin bagajında detaylı arama yaptı. Yapılan aramada, Ö.T.'ye ait peynir bidonlarının içerisine gizlenmiş toplam 7 kilo 156 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Ö.T., 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Dedektör köpekle arama yapan ekipler

-Otobüste aramadan detaylar

-Peynir bidonları

-Peynir bidonlarının içinden çıkan uyuşturucu

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

============================================================

(ÖZEL)

7) GAZİANTEP'TE, HOLLANDA'YA TABELALI TEPKİ

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir anlaşması yaptığı Hollanda'nın Nijmegen şehrinin adının yer aldığı bulvardaki ve 'kardeş şehirler yolu' olarak bilinen havalimanı yolu üzerindeki tabelasını kaldırdı.

2007 yılında belediye meclisi karar ile birlikte Osmangazi Mahallesi'ndeki bir bulvara kardeş şehir anlaşması yapılan Hollanda'nın Nijmegen kentinin adı verilerek yoldaki refüje bu ismin yazılı olduğu mermer tabela konuldu. Gaziantep ile kardeş şehir olan başka ülkelerdeki şehirlerin isimlerinin de yer aldığı 'kardeş şehirler yolu' olarak bilinen havaalanı girişinde de yine Nijmegen tabelası yerleştirildi. Hollanda'nın son süreçte uygulamaları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sınırlarını kapatmasının ardından belediye görevlileri kentin iyi ayrı noktasındaki Nijmegen'e ait tabelaları dün gece yerinden sökerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün deposuna götürdü. Tabelaların sökülmesinin ardından belediye personelleri bugün tabelaların bulunduğu yerlere çiçek dikerek düzeltme çalışması yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Tabelanın kaldırıldığı havalanı yolu

Tabelanın kaldırıldığı refüj

Refüjdeki diğer tabelalar

Belediye personelinin çalışmaları

Nijmegen Bulvarı'nda ki tabelanın bulunduğu yer

Sökülen tabelanın yeri

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN - Kamera: Metin Faruk TAMER -GAZİANTEP -DHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 52 MB

=========================================================

8)AHISKALILARIN İSTİKLAL MARŞI HEYECANI

ERZİNCAN'ın Üzümlü İlçesi'ndeki Geyikli İlkokulu'nda Ahıska Türkü öğrenciler arasında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Ukrayna'da bulunan Ahıskalılar, geçen yıl uçaklarla kafileler halinde Erzincan'a getirilerek, kente 17 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü İlçesi'ndeki TOKİ Konutları'na yerleştirilmişti. Toplam 302 aile ve 1234 kişiden oluşan Ahıska Türkü'nün çocuklarının eğitim- öğretim gördüğü Geyikli İlkokulu'ndaki 1'inci sınıf öğrencileri arasında İstiklal Marşı şiirini en iyi okuma yarışması düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü ve şair Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle düzenlenen yarışmaya, 10 Ahıska Türkü katıldı. İlk defa ana vatanlarında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasına katılan öğrencilerden Ayşe Muhammed birinci, Roza Enver ikinci, Ayşe Tahirova üçüncü oldu. Derece alan öğrenciler, çok çalıştıklarını ve heyecanlandıklarını belirtti. Yarışmanın birincisi olan Ayşe Muhammed ise İstiklal Marşı'nı vatan aşkı ve sevgisi içinde okuduğunu bildirdi. Öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendiren Geyikli İlkokulu Müdürü Fatih Şahin şunları söyledi:

"İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü, bizim için daha farklı bir anlam ifade etti. Çünkü Ahıska'dan sıkıntılar çekip ülkemize gelen kardeşlerimizin çocukları arasında güzel okuma yarışması düzenledik. Alfabemizi henüz tam olarak bilmemelerine rağmen çocuklarımız gayret gösterdiler ve İstiklal Marşımızı ezberlediler. Ahıskalı öğrencilere kendi kültürümüzü kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Salondan görüntü

-Çocukların İstiklal Marşını okuması

-Jüriden görüntü

-Dereceye giren çocukların açıklaması

-Okul müdürünün açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ERZİNCAN,

========================================================

9)FIRTINA TRABZONSPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ SARIKAMIŞ'TA ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği Sarıkamış'ta çocukları sevindirdi

KOCAELİ Gebze Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde köy ilkokulunda 85 öğrenciye hediyeler vererek sevindirdi.Gebze Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Yücel Yılmazel, dernek başkan yardımcısı Türksen Koç ve dernek yöneticisi Recep Avcı, Sarıkamış'a giderek Karaurgan İlkokulu'nu ziyaret etti. Gökhan Atıntaş, Nail Çiler ve beraberindekiler içerisinde kıyafetlerin bulunduğu hediye paketlerini 85 öğrenciye verdi. Altıntaş ayrıca öğrencilerin her birine birer adet Trabzonspor atkısı hediye etti. Çocuklar aldıkları hediyelerle büyük sevinç yaşadı.

Gökhan Altıntaş, Trabzonspor aşkını Anadolu'ya aşılamak istediklerini belirterek, "Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği olarak sosyal yardımlaşma projelerimiz çerçevesinde Anadolu'muzun güzel kenti Kars Sarıkamış Karaurgan İlkokulu'nda 85 öğrencimize güzel hediyelerimizi takdim ettik. Buradaki amacımız Trabzonspor'umuzun aşkını, taraftar sevgisini Anadolu'muza aşılamaktır. Tek gayemiz budur. Öğrencilerimizi sevindirebiliyorsak ne mutlu bizlere, ne mutlu Trabzonspor'umuza. Daha önce Trabzon Maçka, Of ve Çaykara, Ağrı Doğu Beyazıt ve son olarak Kars Sarıkamış Karaurgan İlkokulu'ndayız. Trabzonspor'umuzun aşkını Anadolu'muzun bu güzide kentine aşılayacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi bize her yer Trabzon" dedi.

Okul yöneticileri dernek yöneticilerine teşekkür ederek, "Vermiş olduğunuz hediyelerden dolayı çok teşekkür ederiz. Büyük bir memnuniyet duyduk. Çocuklarımızı sevindirdiğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Hediye paketlerinden görüntü

Öğrencilerden görüntü

Başkanla röp.

Öğrencilere hediyelerin verilmesi

Öğrencilere Tbazonspor atkısı verilmesi

Öğrencilerin hep bir ağızdan bize her yer Trabzon demeleri

Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), -

======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement