Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)1.5 MİLYON LİRA ÖDÜLLE ARANAN PKK TUNCELİ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜTUNCELİ'nin Bali Deresi'nde 7 Kasım tarihinde düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen 14 PKK'lı arasında, örgütün sözde bölge sorumlularından olan ve teröristler için hazırlanan Mavi listede 1.

15.11.2016 13:33

1)1.5 MİLYON LİRA ÖDÜLLE ARANAN PKK TUNCELİ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

TUNCELİ'nin Bali Deresi'nde 7 Kasım tarihinde düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen 14 PKK'lı arasında, örgütün sözde bölge sorumlularından olan ve teröristler için hazırlanan Mavi listede 1.5 milyon lira ödül ile aranan 'Agit Amed' kod adlı Umut Hocaoğlu'nun da bulunduğu belirtildi. Tunceli merkez Bali Deresinde 7 Kasım tarihinde güvenlik güçleri tarafından kış üslenmesi hazırlığında olan PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen ve savaş uçaklarının da kullanıldığı operasyonda etkisiz hale getirilen 14 terörist arasında, örgütün bölgedeki önemli bir isminin de olduğu belirtildi. 7Şehit J. Uzm. Çvş. Serdar Yıldırım-40' adlı operasyonda öldürülen 14 PKK'lı arasında, Mavi listede başına 1.5 milyon lira ödül konularak aranan 'Agit Amed' kod adlı Umut Hocaoğlu'nun da olduğu belirtildi. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Hocaoğlu'nun PKK'nın sözde Dersim Eyalet batı karargahı sorumlusu olduğu belirtildi.

PKK'lı Hocaoğlu'nun son dönemde Tunceli bölgesinde gerçekleşen bir çok eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtilirken, Hocaoğlu ile birlikte, Tunceli'de gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda örgütün 5 üst düzey yöneticisinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TUNCELİ, -

==========================================================

2)KAÇAKLAR BU DEFA ŞANSLIYDI

SUYA DÜŞEN KAÇAKLARI, MSF, YUNAN VE İTALYAN SAHİL GÜVENLİK EKİBİ KURTARDI

YUNANİSTAN'ın Pigou İnoussa Adası'na daha önce silah zoruyla bırakıldıkları belirlenen 35 kaçak ile Leros Adası yakınlarında hava kaçıran lastik bottaki, bazıları suya düşen 25 kaçak, Yunan ve İtalyan sahil güvenlik ekibi ve sivil toplum kuruluşu MSF (Medecins Sans Frontiers) üyeleri tarafından kurtarıldı. Yunan Sahil Güvenliği ve MSF kaçakların kurtarılma anı fotoğraf ve görüntülerini internetten paylaştı.

Geçen 13 Kasım'da Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nden, 8 metrelik lastik bota binen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kaçak, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmek üzere denize açıldı. Leros Adası yakınlarında kaçakların bulunduğu bot hava kaçırmaya başladı. Kaçaklardan bir bölümü denize düştü. Suda can yelekleriyle yaşam mücadelesi veren kaçakları farkeden balıkçıların ihbarı üzerine Leros ve Kilimli (Kalimnos) adalarından Yunan ve İtalyan sahil güvenlik botları bölgeye gönderildi. Arama-kurtarma çalışmalarına sivil toplum kuruluşu MSF üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun sonunda 25 kaçak kurtarıldı.

SİLAH ZORUYLA KAYALIKLARA BIRAKILMIŞLAR

Sahil güvenlik botuna alınan kaçaklar karaya çıkartılmak üzere götürülürken, insan kaçakçıları tarafından daha önce Pigou İnoussa Adası'na bırakıldıkları belirlenen 30 kaçak da tesadüfen farkedildi. Üç gün önce insan kaçakçıları tarafından silah zoruyla tamamen kayalık olan adaya bırakıldıkları belirlenen 30 kaçak kurtarıldı. Kaçakların başlarına silah dayanarak bottan kayalıklara indirilme anlarının yine kaçaklar tarafından cep telefonuyla görüntülendiği ortaya çıktı. Kurtarılan kaçaklar, Kilimli ve İstanköy (Kos) adalarına götürüldü.

Yunan Sahil Güvenliği ve MSF kaçakların kurtarılma anı fotoğraf ve görüntülerini internetten paylaştı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden toplanan kaçakların görüntüsü

-Adaya terkedilen kaçaklar

-Kaçakların İstanköy Adası'na getirilmeleri

Sivil toplum kuruluşu MSF ve Yunan Sahil Güvenliği tarafından paylaşılan görüntülerdir)

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

==========================================================

3)SURİYE'DEN BOMBALI SALDIRI İÇİN GELEN 2 PKK'LI YAKALANDI

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Suriye'den geldikleri ve bomba eğitimi aldıkları belirtilen 2 PKK'lı yakalandı. Yakalanan PKK'lıların, Batı illerinde bombalı saldırı gerçekleştirmek için Türkiye'ye geldikleri sırada yakalandıkları belirtildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa süre önce Suriye'den 1'i kadın 2 PKK'lının Derbesiye kentinden kaçak yollarla Kızıltepe'ye geleceği istihbaratı üzerine operasyon başlattı. Artuklu-Kızıltepe karayolunda bulunan İstasyon Mevkii'nde denetim noktası oluşturan polis ekipleri, Mardin-Kızıltepe arasında ulaşımı sağlayan minibüslerde kimlik kontrolü yapmaya başladı. Durdurulan bir araç içerisinde sahte kimlik kullandıkları tespit edilen biri kadın 2 PKK'lı, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın PKK'lının Batman'ın Beşiri İlçesi nüfusuna kayıtlı Dilan O. ile erkek PKK'lının da Diyarbakır'ın Kulp İlçesi nüfusuna kayıtlı Zana Ş. olduğu belirtildi. Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan 2 PKK'lının, batı illerinde bomba ve el yapımı patlayıcılı saldırı eylemlerde bulunmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

=================================================

4)ŞANLIURFA GAP ARENA STADYUMU'NUN ELEKTRİĞİ BORÇTAN KESİLDİ

ŞANLIURFASPOR Kulübü tarafından 3 yıllığına kiralanan GAP Arena Stadyumu'nun elektriği, 10 aydır ödenmediği için faiziyle 300 bin liraya ulaşan borcu yüzünen kesildi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlileri, bugün Paşabağı Mahallesi'nde bulunan 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nun trafo merkezindeki şarteli indirerek elektriğini kesti. Biriken borcun ödenmemesi gerekçesiyle kulübe daha önce tebligatla uyarıda bulunulduğunu ifade eden DEDAŞ görevlileri, ödeme yapılmayınca elektriği kesmek zorunda olduklarını belirttiler.

Stadyum kompleksinde bulunan ve aynı şebekeyi kullanan İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının da elektrikleri kesildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, çalışmalarını ve işlemlerini aksatmamak için jeneratör kullanmaya başladı.

Şanlıurfaspor yöneticileri ise elektrik kesintisine ilişkin sorulara cevap vermedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

GAP Arena stadyumu

Stat içerisinde çalışan çalışan işçiler

Jenetörlerin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 158 MB

====================================================

5)KANSER HASTASI KADIN İNTİHAR ETTİ

KAYSERİ'de kanser hastası 60 yaşındaki Havva Küçük, iddiaya göre girdiği bunalım sonucu oturduğu binanın 6'ncı katından atlayarak yaşamına son verdi.

Olay, Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Özge Sokak Özge Apartmanında meydana geldi. Göğüs kanseri tedavisi gören evli 2 çocuk annesi Havva Küçük, evde kimsenin olmadığı sırada iddiaya göre girdiği bunalım sonucu 6'ncı kattaki evinin penceresinden atladı. Görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Havva Küçük'ün öldüğünü belirledi. Ölen kadının yakınları gözyaşı döktü.

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Küçük'ün cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yeri

-Havva Küçük'ün cansız bedeni

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 00 dakika 57 saniye/30 MB

=======================================================

6)ŞEMDİNLİLİ ÖĞRENCİLERDEN BİRER AVUÇ CEVİZLE TEŞEKKÜR

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Günyazı Köyü Çalışkanlar Mezrası'nda görev yapan sözleşmeli öğretmen Jinda Taş'ın maddi durumu kötü olan öğrencileri için başlattığı kampanyaya, yardımseverlerin kurduğu Güneş Umuttur Grubu'ndan destek geldi. Öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi gönderen kuruluşa bir avuç ceviz ve mektupla teşekkür edildi.

Şemdinli İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulanan Günyazı Köyü Çalışkanlar Mezrası'nda görev yapan öğretmen Jinda Taş, okulunda maddi durumu kötü olan öğrenciler için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya sosyal medyada yardımseverlerin oluşturduğu Güneş Umuttur Grubu'ndan destek geldi. Bu grub üyeleri tarafından öğrencilere giyim, kırtasiye, oyuncak ve çeşitli yardımlar yapıldı. Yardımları alan öğretmen Jinda Taş ve öğrenciler büyük sevinç yaşarken, öğrenciler, yardımlarını esirgemeyen Güneş Umuttur Grubu üyelerine birer teşekkür mektubu ve birer avuç ceviz ile karşılık verdi.

Öğrencilerine yapılan yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren öğretmen Taş, dernek üyelerine yazdığı mektupta şunlara yer verdi:

"Anlatılması zor olan duyguları bana tattıran güzel yürekli insanlara, başta Billur Güven'e ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en doğusundan Şemdinli'den kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum. Yüreklerimizi, ayaklarımızı ve de küçük bedenlerimizi ısıtıp bizlere umut olarak gözlerimizdeki mutluluğun sebebi oldunuz. Sizin sayenizde çocuklarıma bir çift mutluluk satın aldım. Mutluluğun resmini bilmem ama fotoğraflarını ben çektim diyebiliyorum sizin sayenizde. Öğrencilerimin pembe hayallerinin gizli kahramanlarısınız. Hepinizi ayrı ayrı çok merak ediyorlar ne kadar mümkün bilemem ama sizleri dernek olarak Şemdinli'de misafir etmek, mutluluğumuzu mutluluk katmanızı isteriz. Ne mutlu çocuklar için bir şey yapana o minik yüreklere umut ve yaşama sevinci ekene. Çocukların gözlerindeki mutluluklar da görüşmek dileğiyle."

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement