Diyarbakır'da İslami STK'lar: Gerekirse İŞİD'e Karşı Cepheye Gideriz - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da İslami STK'lar: Gerekirse İŞİD'e Karşı Cepheye Gideriz

Diyarbakır\'da İslami STK\'lar: Gerekirse İŞİD\'e Karşı Cepheye Gideriz

Tarihi Ulucami önünde bir araya gelen bazı İslami STK temsilcileri, İŞİD'i lanetledi. STK temsilcileri, gerekmesi durumunda İŞİD'e karşı savaşabileceklerini belirti.

27.09.2014 02:40

Diyarbakır'da Ulucami önünde bir araya gelen İslami STK'ların temsilci ve üyeleri, Kürt halkına ve mazlum sivillere katliamlar yapan İŞİD çetelerini lanetledi. Kürdistan'da ihtilafların bir kenara bırakılarak birlik olma günü olduğunu kaydeden STK Temsilcileri, gerekirse İŞİD'e karşı bizzat cepheye gideceklerini söyledi.

Diyarbakır'da bulunan tarihi Ulucami'nde kılınan cuma namazından sonrası, aralarında Ayder, Anadolu Gençlik Derneği, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Diyanet Sen, Mazlum-Der gibi İslami STK'ların temsilci ve üyeleri, Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani İlçesi ve köylerine IŞİD tarafından düzenlenen saldırılarını protesto etti.

Türkçe ve Kürtçe 'Kobane halkı yalnız değildir' pankartı ile 'Kürdistan zalimlere mezar olacak' yazılı dövizler taşınarak, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganı atıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Kaya, IŞİD örgütünün mazlum Kürt halkına ve savunmasız sivillere katliamlar yaptığını ifade etti. Bu saldırıların İslam ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını aktaran Kaya, "Batılı devletler ve Ortadoğu'daki müttefiklerinin kendi menfaatleri için İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmeye çalışmaları, başta Kürt halkı olmak üzere İslam dünyasında kan ve gözyaşı akmasına sebep oluyor. İslam adına hareket ettiğini iddia eden IŞİD ve benzeri örgütlerde bu oyunlara alet oluyor" dedi. Kaya, bu vahşi saldırı ve kirli oyunları durdurmanın tek yolunun birlik olmaktan geçtiğini belirterek, "Özelde Kürdistan halkını, genelde tüm İslam dünyasını aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp birlik olmaya davet ediyoruz. Yeni Halepçelerin ve Şengallerin oluşmasına izin vermeyelim. Şengal, Kerkük, Kobane bizim için Amed'den (Diyarbakır) farksızdır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da İslami STK'lar: Gerekirse İŞİD'e Karşı Cepheye Gideriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • nursi: kürt Müslümanlar dedeleri selahaddin gibi birleşmedikleri müdetçe bu zülme son veremezler ışide karşı savaşmak için bir cephe açmalılar 0 0 Yanıtla

Advertisement