Emin Haluk Ayhan : Kobani'nin Hukukunu Koruyacağız Diyenler, Türkiye'nin Hukukunu Boş Vermiştir - Son Dakika
Güncel

Emin Haluk Ayhan : Kobani'nin Hukukunu Koruyacağız Diyenler, Türkiye'nin Hukukunu Boş Vermiştir

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin karanlık kavgalara çekilmek istendiğini iddia etti.

13.10.2014 12:22

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin karanlık kavgalara çekilmek istendiğini iddia etti.

Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Şiddet ve asayişsizlik olaylarının milletin birlik ve bekasını tehdit ettiğini söyleyen Ayhan, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlike altında belirtti. Hükümetin bayrak yakılmasına, Atatürk büstlerine saldırılmasına duyarsız kaldığını öne süren Ayhan, "AKP hükümeti, olaylara doğru müdahale edeceğine sağa sola laf yetiştirmeye çalışmaktadır. Kobani'nin hukukunu koruyacağız diyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukunu boş vermiştir" dedi.

MHP'nin Irak ve Suriye'ye ilişkin tezkereye, IŞİD kadar PKK ve PYD tehdidine engel olunması için destek verdiğini belirten Ayhan, "Hükümetin kirli hesaplara tezkereyi alet etmesi, devletin menfaatlerine aykırı uygulama içinde olması, tarafımızdan siyasi ahlaksızlık ve vatana ihanet olarak değerlendirilecektir" dedi.

Bir gazetecinin, dün yapılan HSYK seçimlerinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın üyelerin belirlenmesinde Anayasa değişikliği teklif etmesini sorulması üzerine, "AKP, durumun bu hale gelmesini mücadele ettikleriyle birlikte gerçekleştirdi. Yeni seçilen üyelerle AKP'nin 'geçim süresi'nin ne kadar olacağını merak ediyorum. AKP'nin önceden iyi olup kötü olmadığı bir tek PKK vardı, onunla da son zamanlarda ne kadar bozuldu bilemiyorum. Yeni seçilenlerin bir kısmıyla anlaşamazsa tekrar öncekilerle yenilere karşı işbirliği yapacak mıdır?" dedi.

Bir başka gazeteci ise, hükümetin polisin yetkilerini artıracak yeni güvenlik paketi üzerinde çalıştığını ve MHP'nin destek verip vermeyeceğini sorması üzerine Ayhan, "MHP'nin söyledikleri, AKP'nin yaptıkları ortada. AKP işin bu hale geleceğini yeni anladıysa memleketi yönetmeye muktedir değildir. Polisin yetkilerini nasıl artıracak bilmiyoruz. Polis ne hale geldi. Polisi bu hale getiren hükümet değil mi?" diye cevapladı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emin Haluk Ayhan : Kobani'nin Hukukunu Koruyacağız Diyenler, Türkiye'nin Hukukunu Boş Vermiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement