Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, seçim çalışmalarını köy ziyaretleri ile sürdürdü.

19.10.2015 16:30

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, seçim çalışmalarını köy ziyaretleri ile sürdürdü.

Konuk, partililerle merkeze bağlı Erenkavak, Özdemir, Aybastı, Boyalı, Çavuşpınar, Kürtderesi ve Çakırbağ köylerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Konuk, Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisine sahip olduğunu söyledi.

Yeni dönemde de tarım politikalarının başarıyla uygulanmaya devam edileceğini belirten Konuk, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın da seçim beyannamemizde açıkladığı gibi yemde ve gübrede KDV'nin kaldırılacak olması önemli bir adımdır. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. İşletme büyüklüğü 5 dekarın altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak. Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek, yine maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak. Sertifikalı üretim yöntemlerine önem verilecek, tarım sigortalarının kapsamı genişletilerek yaygınlaştırılacak. Bu ve daha birçok yeniliği beraberinde getirecek gelişmelerle hedefimiz, dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olmaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement