Gündem / 4 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 4 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenecek TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül törenine iştirak edecek.

04.06.2016 08:59

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenecek TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül törenine iştirak edecek.

- Erdoğan, Ora İstanbul Arena'da Medipol Üniversitesi ile Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet törenlerine katılacak.

(İstanbul/14.00/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Valiliği ve 3. Ordu Komutanlığını ziyaret edecek, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak.

- Refahiye'de halka seslenecek Yıldırım, AK Parti il başkanlığını ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Erzincan/11.00/12.00/13.00/15.00/16.30/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne- Antakya İçme Suyu Tesisi Temel Atma Töreni'ne ve İskenderun Köprülü Kavşak açılışına katılacak, bölgedeki iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Hatay/14.30/16.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi mezuniyet törenine katılacak.

(Saraybosna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Mimarlar Odasını ziyaret edecek, bazı açılışlar ve Erikbeli Turizm Tesisi Temel Atma Merasimi ile Endüstri Meslek Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenlerine katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde buluşacak.

(Trabzon/11.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genel Kurul toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Ümraniye Belediyesi tarafından 12 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen "Resim, Hikaye ve Şiir" yarışmasının ödülleri, Crowne Plaza'da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Avrupa'nın Öteki Yüzü" fotoğraf sergisi Üsküdar Belediyesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, Slovenya ile deplasmanda oynayacağı özel maçın hazırlıklarını tamamlayacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ljubljana/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kadınlar Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası İsviçre'de devam edecek.

(Bern)

3- Tenis sezonunun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) tek kadınlar finalinde, ABD'li Serena Williams ile İspanyol Garbine Muguruza karşılaşacak.

(Paris) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Gezi, ülkemizin istikrarına karşı yapılmış bir darbe provasıdır"

- Bakanlar Zeybekci, Elvan ve Arslan, Türkiye'ye başta ekonomi olmak üzere her alanda önemli ölçüde zarar veren Gezi Parkı eylemlerinin perde arkasını AA'ya değerlendirdi

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- "Türkiye, bazıları için bir risk haline gelmişti. Olaylarla Türkiye'yi karıştırıp, millet ile hükümet arasına nifak tohumu ekebileceklerini sandılar"

- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan:

- "Gezi, ülkemizin istikrarına, gelişmesine, kalkınmasına karşı yapılmış bir darbe provasıdır"

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Gezi Parkı olayları IMF'ye borcun sıfırlandığı, ekonominin sürekli yükseldiği, turizmin büyüdüğü ve dev projelerin gündeme geldiği bir dönemde yaşandı. Bu durum Gezi Parkı olaylarının bir kumpas olduğunu açıkça gözler önüne seriyor"

(Bekir Gürdamar-Uğur Aslanhan-Eda Topçu/İstanbul)

2- "Dünyanın pilotu" Anadolu Kartalı'nda eğitiliyor

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığının Anadolu Kartalı Hava Sahası'nda icra edilen uluslararası tatbikatlarda bugüne kadar 14 ülkeden çok sayıda pilota 34 bin saat uçuş eğitimi verildi

Katılımcı pilotlara, savaşa ve gerçeğe en yakın senaryolarla eğitimlerin verildiği Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'ne ilgi her geçen yıl artıyor

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Filo Komutanı Yarbay Emin İlker Kurt:

"Merkezimiz; Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' dediği gibi hem NATO hem de NATO üyesi olmayan ülkelere bir arada eğitim verme özelliğine sahiptir. Anadolu Kartalı, dünyadaki sayılı taktik eğitim merkezlerinden biridir ve marka haline gelmiştir"

(Abdullah Doğan/Konya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3-Türk ordusunun yeni "kuvveti" siber savunma

Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni bir "kuvvet çarpanı" anlayışıyla siber alanda milli teknoloji ve ürün geliştirme çabalarına öncülük ediyor

Siber Savunma Komutanlığınca, ulusal ve uluslararası siber olaylar 24 saat yakından takip edilerek, hazırlanan rapor ve uyarılar ilgili birimlere iletiliyor

TSK'nın kritik iletişim altyapısı ve sistemlerinin siber tehditlere karşı korunması, bir olay oluştuğunda bu olayın etkilerinin en aza indirilebilmesi ve izinin takip edilebilmesi için ilgili birimlerle karşılıklı işbirliği içinde hareket ediliyor

(Sinan Uslu/Ankara) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement