Gündem / 8 Mart 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonu verecek.

08.03.2016 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonu verecek.

- Erdoğan, ayrıca kadın rektörleri, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/15.30/18.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye- Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde, baş başa görüşmesinin ardından Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'na iştirak edecek.

İki lider, aile fotoğrafı ve öğle yemeğine katılacak, basın toplantısı düzenleyecek.

Davutoğlu, İzmir Swiss Otel'de Türkiye-Yunanistan İş Forumu Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldıktan sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek, İzmir Hilton Otel'de İzmir Ticaret Odası ve TOBB ev sahipliğinde yapılacak gala yemeğinde bulunacak.

(İzmir/13.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, çeşitli illerden kadınlarla Meclis'te bir araya gelecek, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" programına katılacak.

(TBMM/10.00/İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, makamında Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer ile görüştükten sonra Büyük Toplantı Salonu'nda yapılacak heyetler arası görüşmeye iştirak edecek.

-Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Reha Denemeç'i makamında ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara 11.00/11.15/12.00/15.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Genel Direktör Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Bölge Temsilcisi Vladimir Rakhmanin ve beraberindeki heyet ile görüşecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın İzmir Ekonomi Üniversitesindeki hitabı ve fahri doktora töreninde bulunacak.

(İzmir/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Yeraltı Suyu Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin, Anadolu Hotel'de düzenlenecek açılış toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenecek yürüyüşe ve mitinge katılacak.

(Diyarbakır/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin teşkilat başkanları toplantısının açılışında konuşacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 14 ve 15'inci maddeleriyle, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın 1 ila 7'nci maddeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail'i ziyaret edecek.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ile perakende satış hacim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Yekta Saraç, 8 Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla YÖK Genel Kurulunun kadın üyeleri ve kadın rektörlerle, YÖK Başkanlığında bir araya gelecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Güreş Şampiyonası Letonya'nın başkenti Riga'da başlayacak.

- Organizasyonun ilk gününde serbest stil 57 ve 86, kadınlarda 48 ve 63 kilo müsabakaları yapılacak.

(Riga/10.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Wolfsburg- Gent ve Real Madrid- Roma maçları oynanacak.

(Wolfsburg/Madrid/21.45) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçları başlayacak. Galatasaray, Rusya'nın UMMC Ekaterinburg, Fenerbahçe ise Polonya'nın Wisla Can Pack takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(Ekaterinburg/16.00/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile Beşiktaş karşılaşacak.

(Kayseri/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Almanya'nın Schweriner takımına konuk olacak.

(Schwerin/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement