İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: "Bugün itibariyle ölü sayısı 300'ü geçmiş durumda, bu kendini savunma hakkı değil"

20.07.2014 20:41

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili "Bugün itibariyle ölü sayısı 300'ü geçmiş durumda, bu kendini savunma hakkı değil" dedi.

Karaman, partisinin il başkanlığınca düzenlenen divan toplantısında, bugün partilerinin kuruluş ve aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını televizyonlardan izlediklerini ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Daha önceki il divan toplantısında buradakilere Filistin haritasını göstermiştim. Nasıldı ne hale geldi. 700 bin nüfusla bir Gazze'ye, küçükü bir toprak parçasına sıkışmış, her tarafı ambargoyla kapanmış, balık tutmaya bile gidemeyen halk İsrail'lilerden izin alarak gidiyor. İnşaat yapacak demirini yurt dışından getiremiyor. Adeta yiyecek ekmek bulamayan bu insanlar, Amerika tarafından terörist ilan ediliyorlar. Diyorlar ki, 'İsrail kendini savunma hakkını' kullanıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Adamın silahı, füzesi ve karnını doyurmaya imkanı yok. Her şey yurt dışından geliyor ama bütün kapılar kapalı. İsrail'e, Gazze'liler füze atıyormuş. İsrail'de kendini savunuyormuş. Peki Gazze'liler 500 füze attıysa kaç İsrail'li öldü. Eğer böyle bir atış varsa bunun televizyonların vermesi lazım."

"Filistin Barış Gücü oluşturulmalı"

"Bugün itibariyle ölü sayısı 300'ü geçmiş durumda, bu kendini savunma hakkı değil" diyen Mehmet Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörist bir devlet olma özelliğiyle oradaki kardeşlerimizin çocuklarını ve ailelerini bombardımanla öldürüyor. Buna bir çözüm bulmalıyız. İslam birliği kurulmadan dünyadaki Müslümanlara rahat hakkı yoktur. İslam birliğini de Milli Görüşçülerden başkası kuramaz. Türkiye'nin öncülüğünde derhal 'Filistin Barış Gücü' oluşturulmalıdır. İran ve Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin tamamı bu barış gücüne asker vermelidir. Bugün İsrail'in her saldırısına misliyle karşılık verecek askeri techizatla donatılmalıdır. Bu barış gücü Filistinlilerin can ve mal güvenliğini korumak için Gazze'de konuşlanmalıdır. Çünkü Gazzelilerin kendilerini savunacak ellerinden sapandan başka bir şey yoktur. "

Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleştirildi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement