İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bugün şehrin kuzeyi ile Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor AKOM'dan 614 kamerayla şehir izleniyor.

06.01.2015 13:25

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bugün İstanbul'un kuzeyi ile Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, dün gece 2 bin 350 personel, bin 28 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan "Köy Timleri" ise kar küreme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler, köy yollarının açık tutulmasında kullanılacak.

Son 24 saatte, bin 984 ton tuz ve 72 ton solüsyon kullanılırken, soğuk hava nedeniyle 21'i kadın 427 evsiz de Zeytinburnu Spor Tesisleri'nde misafir edildi.

Evsizlerin 24 saat boyunca kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü ihtiyacı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanıyor.

Vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerde kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapılıyor.

Kar bulutları Anadolu Yakası'nda

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bugün şehrin kuzeyi ile Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, AKOM'dan 614 kamerayla şehir izleniyor. Kameralar, ana arterleri, önemli kavşakları, meydanları, TEM ve D-100 karayolunu gösteriyor.

Şehri izleyen kameralardan Bahçeşehir, Avcılar, Sultanbeyli ve Pendik tarafında kar yağışının etkili olduğu görülüyor. Hava radarına göre kentin üzerindeki kar bulutları daha çok Anadolu Yakası'nda görülüyor.

AKOM'da bulunan basın mensupları da Medya Gözlem Odası'ndaki ekranlardan kentteki durumu izleyebiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement