İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Başlıyor

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Başlıyor

Haber: Ezgi ÇAPA / İstanbul DHAMimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 10'uncusu düzenlenen İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, 7-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

06.10.2016 14:24

Haber: Ezgi ÇAPA/ İstanbul DHA

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 10'uncusu düzenlenen İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, 7-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Film gösterimleri bu yıl İstanbul'daki salonların yanı sıra Yalova, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne temsilciliklerinde de düzenlenecek.

FESTİVALE 84 ÜLKEDEN 833 FİLM BAŞVURDU

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan 'Dünya Mimarlık Günü' vesilesiyle gerçekleştirilen 'Mimarlık ve Kent Şenliği' etkinlikleri kapsamında düzenleniyor. 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen festivale bu yıl 84 ülkeden 833 film başvurdu, finale 46 film kaldı. Açılışının 7 Ekim Cuma günü yapılacağı festivalde ödüle değer görülen filmler, 15 Ekim 2016 günü saat 19.00'da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

FİLMLER, İSTANBUL DIŞINDA DA GÖSTERİMDE OLACAK

1 hafta boyunca sürecek film gösterimleri Karaköy'de bulunan İstanbul Büyükkent Şubesi merkez binası, Bakırköy ve Kartal Büyükkent bölge temsilcilikleri, Kadir Has Üniversitesi, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Galata Derneği'nin yanı sıra Tekirdağ, Edirne, Yalova, Kırklareli temsilciliklerinde de izleyicinin beğenisine sunulacak. Festival boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra mimarlık, sinema, fotoğraf, müzik gibi sanat alanlarıyla ilgi söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement