İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Tosca" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek.

12.02.2015 10:30

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Tosca" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek.

Orkestrayı şef Tulio Gagliardo'nun, koroyu Ali Hoca'nın yönettiği "Tosca", Haldun Özerten'in yönetmenliğinde Elhamra Sahnesi'nde bu akşam, cumartesi ve pazartesi izlenebilir.

Nihat Kahraman'ın dekor tasarımı, Nursun Ünlü'nün kostüm tasarımı, Müfit Özbek'in ışık tasarımını üstlendiği üç perdelik operanın konusu ise şöyle:

"Primadonna Tosca, sanatından başka bir şey düşünmeden sırça köşkünde yaşamaktayken, Scarpia'nın karanlık oyunlarıyla hayatın gerçekleriyle karşılaşacak, sevgilisi Cavaradossi'yi kurtarmaya yönelecektir. Yaşama vedası, izleyici için elbette şok edicidir."

"Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" ise salı günü Yüksel Eraslan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-İZDSO

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Kim Sharnberg şefliğinde, "Sevgililer Günü Özel Konseri" verecek.

Seran Bilgi (vokal), Thomas Borchert (vokal), Devrim Yeşilpınar (piyano), Ceyda Köybaşıoğlu (Bas gitar/Kontrabas), Bora Peynirci (Bateri/Davul) ve Alpay Çiftçi'nin (Gitar) eşlik edeceği orkestra, günün anlamını taşıyan repertuvar seslendirecek.

-İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, pazar ve pazartesi hariç hafta boyunca Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği sezonun yeni oyunlarından "Kadın Sığınağı"yla seyircilerini selamlayacak.

Kadına şiddeti gerçeğini, bir sığınma evindeki kadınların öykülerinden yola çıkarak ortaya koyan oyunda, Selmin Barutçuoğlu, Hülya Böceklioğlu, Süreyya Kilimci İdiz, Gerçek Özkök Yağcı, Sabiha Sonkan, Dilek Çetiner Demir, Hülya Dilek Arda, Burcu Aksakal, Şule Demirezen, Gizem Cessur ve Nehir Akkoç rol alıyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Umut Uğur'un yazdığı, Emre Başer'in yönettiği "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyununu pazar günü küçük sanatseverlerin beğenisine sunacak.

-Diğer etkinlikler

Çellistanbul ve Dostları grubu, bu akşam, çellist Ümit İşgörür ile piyanist Talia Özlem Baltacılar salı günü AASSM'de sahne alacak.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Erhan Parlat şefliğinde, Esra Demirok solistliğinde bu akşam, piyanist Tuluyhan Uğurlu "Piyano Aşkı Anlatıyor Semazenler Aşka Dönüyor" konseriyle pazartesi, Erkan Oğur, Alp Ersönmez ve Turgutalpbekoğlu'ndan oluşan Telvin grubu, çarşamba Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sevgililer Günü dolayısıyla Alsancak Dominik Caddesi, Karşıyaka Çarşı, Bornova Küçükpark, Buca Forbes Caddesi, Kemeraltı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Konak ve Fahrettin Altay metro istasyonlarında dans gösterileri ve konserler düzenleyecek.

İZDOB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alsancak Rotary Kulübünce bu yıl 8'incisi düzenlenecek Ulusal Genç Solist Yarışması'nın "Üniversite" kategorisi finali, 18 Şubat Çarşamba Elhamra Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, cumartesi Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi, çarşamba "Opera ve Operet Dünyası"ndan konserlerine ev sahipliği yapacak.

-Sergiler

"Aşk'a Randevu" adlı karma resim, heykel ve seramik sergisi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde 14-24 Şubat'ta ziyaretçilerini bekliyor.

Ayten Karasu Güreşçi'nin resim sergisi, 16 Şubat'a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde görülebilir.

İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi'nin fotoğraf sergisi, 23 Şubat'a kadar İzmir Sanat'ta gezilebilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement