Kar, Afyonkarahisar- Antalya Karayolunda Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Kar, Afyonkarahisar- Antalya Karayolunda Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

Kar, Afyonkarahisar- Antalya Karayolunda Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

Afyonkarahisar'da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

10.02.2015 23:50  Güncelleme: 10:55

Afyonkarahisar'da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi'nden, Afyonkarahisar- Kütahya karayolu ise 20'nci kilometreden itibaren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yer yer maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı yollarda, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kapalı yollar haricinde kar lastiği ya da zincir bulunduran araçların geçişine kontrollü olarak izin verilirken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Gece boyunca devam etmesi beklenen kar yağışına karşılık AFAD'ın yanı sıra 20 kişilik AKUT ekibi de yolda mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek amacıyla Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar rampası, Afyonkarahisar- Ankara karayolundaki Köroğlu Beli ve Afyonkarahisar- Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı'nda hazır bekletiliyor.

Ekiplerin yolun tamamen kapanması durumunda sürücülere gıda yardımında bulunacağı bildirildi. Diğer yandan, trafik ekiplerinde görevli personelin izinleri iptal edildi. Yol durumu normale dönene kadar tüm birimlerin görevde kalacağı belirtildi.

SANDIKLI'DA ÇARPIŞAN KAMYONLAR YOLU KAPATTI

Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı İlçesi Kızılören mevkiinde ise 2 kamyonun çarpışması ulaşımda aksamalara neden oldu. Ali Erimez'in kullandığı 06 GG 201 plakalı boş tanker taşıyan kamyon yoldan çıkarak orta refüje devrildi, karşı yönden gelen Halil Acemi yönetimindeki 20 VF 335 plakalı kamyon da orta refüjdeki kamyona çarptı.

DİNAR'DA YOL KAPANDI

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde de kar yağışı etkili oluyor. Afyonkarahisar- Dinar arasındaki karayolunun Suçkan mevkiinde makaslayan TIR'lar ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri yolun açılması için çalışmalar yapıyor. Bölgede çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kalırken, polis ve jandarma mahsur kalanların kurtarılması için çalışıyor.

Ekip araçlarıyla kurtarılan vatandaşlar kent merkezine taşınıyor. Diğer yandan, belediye tarafından ilçede yapılan anonsla yolda kalan vatandaşların evlerde misafir edilmesi isteniyor. Dinar Devlet Hastanesi ile huzurevi ve belediye sosyal tesisleri, Kaymakamlıkça tutulan bir otel ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait bir yurt da yolda kalanların kullanımına açıldı.

Dinar'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime de 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar, Afyonkarahisar- Antalya Karayolunda Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement