Kepez'e 36 Muhtarevi - Son Dakika
Yerel

Kepez'e 36 Muhtarevi

Kepez\'e 36 Muhtarevi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi’nde yapımı tamamlanan muhtarevinin açılışını yaptı.

11.10.2014 13:32

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi'nde yapımı tamamlanan muhtarevinin açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009'da mahallenin tamamen gecekondu yapılaşmasında olduğunu anımsatarak, "Mahallenin, imarla ve 1947'en beri süre gelen orman sınırıyla ilgili problemleri vardı.Mahallenin kuzey sınırındaki su kanalı mezbelelik haldeydi. Bugün geldiğimiz noktada kat artışı ve mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik yaptığımız çalışmalarla mülkiyetle ilgili engelleri ortadan kaldırdık. Yeni yol, park, sıcak asfalt, kaldırım, su kanalı ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile Ünsal Mahallesi'ni güzel bir yerleşim yeri haline getirdik" dedi.

"BÖLGEYE 24 DERSLİKLİ LİSE GELİYOR"

Açtıkları yeni yolların mahalleye hayat verdiğine değinen Tütüncü, "Cezaevi'nin batısından Akdeniz Sanayi Sitesi'ne yeni bir bağlantı yolu açtık. Bu yolda, 2009 ile 2014 arasında Ünsal'da yaşanan değişim net bir şekilde görülüyor" diye konuştu. Tütüncü, mahallede yapılan çalışmalarda emeği olan bürokratlarına, mahallenin imarıyla ilgili düzenlemelere destek veren iktidar ve muhalefet meclis üyelerine teşekkür etti. Tütüncü, bölgeye yapılan ve yapılacak olan eğitim yatırımlarıyla ilgi de şu bilgiyi verdi:

"İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ek bina çalışmasıyla mahalledeki okulun kapasitesini artırdık.Ünsal'a komşu Şafak Mahallesi'nde yapım ihalesi tamamlanmak üzere olan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi inşa edilecek. "

Tütüncü, bölgenin batı kısmındaki imar problemi ve mahallenin batısından geçecek olan Batı Çevre Yolu ile ilgili ise, "Mahallenin batı kısmında yaşanan imar probleminin çözümü için Büyükşehir Belediyesi ile çalışma başlattık. Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclislerinde alınacak kararlarla bölgenin imar sorununu çözeceğiz. Antalya'nın uzun yıllar hayalini kurduğu Batı Çevre Yolu'nun Konyaaltı-Uncalı bölümünün kaba inşaatı tamamlandı. Batı Çevre Yolu'nun anlam kazanabilmesi için Kepez bölümünün süratle tamamlanması gerekiyor. Yolun Kepez bölümüyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ufuk açıcı bir toplantı yaptık.Yolun imar sorunlarını çözerek Karayolları'nın yatırımı tamamlaması arzusundayız. İmar sorunu çözecek olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Meclisi'nde görüşülmeye başlandı. 2 yıl içerisinde Batı Çevre Yolu'nun Kepez kısmını açarak Ünsal'ın cazibesini artıracağız" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, hizmet elçileri olarak gördükleri muhtarlara 36 tane muhtar evi armağan ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti. "Göreve geldiğimizde muhtarlarımızın fiziksel imkanları yeterli değildi. Önceki dönemlerde bazı mahallelere muhtar evleri yapılmıştı. Kimi muhtarlarımız geniş mekanlarda hizmet üretirken bazı muhtarlarımız ise tenekeden barakaların içerisinde vatandaşa hizmet üretmeye çalışıyordu. Dönemimizde muhtar evi olmayan mahalle kalmasın dedik ve kolları sıvadık. İçerisinde muhtarlar için çalışma odasının, sekretaryasının, lavabonun, mutfağın ve küçük bir odanın bulunduğu 70 metrekarelik geleneksel mimaride muhtarevleri inşa etmeye başladık. 36 mahallede muhtar evi inşaatlarımız tamamlandı. Muhtarevleri, muhtarlarımıza kurumsal bir kimlik kazandıran yapılar haline geldi. Muhtarların talep etmemesi nedeniyle bir kaç mahallede muhtarevi yapmadık. "

Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ve Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak da yaptıkları konuşmada muhtarlık hizmet binası ve diğer hizmetlerinden dolayı Tütüncü'ye teşekkür ettiler.

Törene Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy, bazı mahalle muhtarları, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kepez Belediyesi'nin önümüzdeki süreçte Başköy ve Altınova Menderes Mahallesi'ne muhtarevi inşa edeceği belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'e 36 Muhtarevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement