Kosgeb'den "Bosna Hersek" Açılımı - Son Dakika
Ekonomi

Kosgeb'den "Bosna Hersek" Açılımı

KOSGEB tarafından, iki ülke arasındaki KOBİ'ler arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, Bosna Hersek'e Eşleştirme Merkezi (EŞMER) ofisi kuruldu EŞMER aracılığıyla, Bosna'da yatırım yapmak isteyen Türk girişimciler, pazar ve sektör araştırma raporları, işbirliğine uygun işletme araştırması, eşleştirme ziyareti organizasyonu, yerel mevzuat araştırması gibi danışmanlık ve organizasyon hizmetlerinden faydalanabilecek Bu çalışmalarda, hizmet bedelinin en az yüzde 50'si hibe olarak KOSGEB'den EŞMER desteği olarak geri alınabilecek.

17.06.2014 13:23

Türkiye'de, küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyici çalışmalar yapan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yurtdışındaki Eşleştirme Merkezleri (EŞMER) ağına Bosna Hersek'i de ekledi.

İki ülke arasındaki KOBİ'ler arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da EŞMER ofisi kuruldu.

EŞMER'in bu ülkedeki faaliyetlerini yürütecek olan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfından (BİGMEV) yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokol kapsamında Saraybosna'daki EŞMER ofisinin yanı sıra Türkiye'de de bir irtibat ofisinin faaliyet göstereceği bildirildi.

Açıklamada, BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek'in, protokolün imzalanmasının ardından, Bosna Hersek'teki işletmelerle işbirliği yapmak isteyen Türk işadamlarına araştırma raporlarından organizasyon hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet verileceğini ve bu kapsamda yapılacak harcamaların en az yüzde 50'sinin KOSGEB'den EŞMER desteği kapsamında geri alınabileceğini söylediği kaydedildi.

Çilek'in, Bosna Hersek'te EŞMER ofisi açılması amacıyla bir süredir temasların sürdüğünü, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan başta olmak üzere kurumun ilgili yöneticilerinin konuya çok sıcak yaklaştığını belirttiği ifade edildi.

ABD, Almanya ve Hollanda'nın ardından Bosna Hersek'te EŞMER ofisinin açılmasının çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Çilek,  EŞMER ofisinin iki ülke KOBİ'leri açısından bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti.

EŞMER aracılığıyla, Bosna Hersek ile işbirliği yapmak isteyen Türk girişimciler, pazar ve sektör araştırma raporları, işbirliğine uygun işletme araştırması, eşleştirme ziyareti organizasyonu, yerel mevzuat araştırması gibi danışmanlık ve organizasyon hizmetlerinden faydalanabilecek.  Bu çalışmalarda, hizmet bedelinin en az yüzde 50'si hibe olarak KOSGEB'den EŞMER desteği olarak geri alınabilecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kosgeb'den 'Bosna Hersek' Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement