Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kahramanmaraş'ta Saçaklızade Vakfınca Kutlu Doğum Haftası kapsamında sürdürülen pilav geleneği, kentteki her kesimi bir araya getiriyor.

17.04.2015 16:13

Kahramanmaraş'ta Saçaklızade Vakfınca Kutlu Doğum Haftası kapsamında sürdürülen pilav geleneği, kentteki her kesimi bir araya getiriyor.

Vakıf tarafından Cuma namazı sonrası Abdulhamit Han ve Çarşıbaşı camilerinde yaklaşık 15 bin kişiye pilav ikramında bulunuldu. Siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve halkı bir araya getiren etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.

Hizmetlerinden dolayı TBMM tarafından "Üstün Hizmet Ödülü" alan Vakıf Başkanı Ali Demirdöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın 365 günü binlerce aileye sıcak yemek ve gıda yardımında bulunduklarını belirterek, geleneksel hale getirdikleri pilav etkinliğini ise 15 yıldan bu yana sürdürdüklerini ifade etti.

Hz. Peygamber hatrına pilavları dağıtmanın mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını belirten Demirdöven, şunları kaydetti:

"Güzel günlerde güzel hizmetleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi kentteki her kesimi bir araya getiriyoruz. Fakiriyle zenginiyle hep beraber kol kola namazları kılıyoruz, ülkemiz için İslam alemi için dua ediyoruz. Birlik, dirlik ve kardeşliğimizi bekliyoruz. Ülkemizin selametinden başka birşey beklemiyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Milletvekili adayları, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resim kurum müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement