Makedonya'daki Polis Karakoluna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'daki Polis Karakoluna Saldırı

Makedonya'da dün polis karakoluna düzenlenen saldırının ardından devletin zirvesini toplayan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, tüm toplumsal faktörleri "sağduyulu" davranmaya çağırdı.

22.04.2015 17:18

Makedonya'da dün polis karakoluna düzenlenen saldırının ardından devletin zirvesini toplayan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, tüm toplumsal faktörleri "sağduyulu" davranmaya çağırdı.

İvanov'un, Makedonya'daki üst düzey devlet yetkilileriyle biraraya geldiği, savunma, güvenlik ve istihbarat birimlerinden bilgi aldığı bildirildi.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, olayın aydınlatılması ve suçluların yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtilerek, "Devlet zirvesi tüm toplumsal faktörleri sağduyulu olmaya ve olayın farklı şekillerde kötüye kullanılmamasına davet ediyor" denildi.

Toplantıya, Meclis Başkanı Trayko Velyanovski, Başbakan Nikola Gruevski, İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska, Savunma Bakanı Zoran Yolevski, Genelkurmay Başkanı Goranço Koteski, Güvenlik ve Karşı İstihbarat İdaresi Müdürü Saşo Miyalkov ve ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Goşintse'deki olay

Kosova'dan geldiği iddia edilen silahlı bir grup, dün gece Makedonya'nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenlemiş ve dört polisi esir almıştı.

Bunun üzerine Makedonya İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Ivo Koteski de düzenlediği basın toplantısında, Makedonya'nın bir terör saldırısı hedefinde olduğunu açıklamıştı. Koteski, Kosova'dan geldiğini iddia ettiği yaklaşık 40 kişilik grubun Kosova sınırındaki Goşnitse'deki polis karakoluna saldırı düzenlediğini belirterek, saldırganların Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) simgelerini taşıdığını öne sürmüştü.

Saldırganlar, daha sonra polisleri serbest bırakarak, karakoldan ayrılmışlardı.

Olay yerine gelen Makedon polisi, karakol ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak, saldırıya ilişkin delilleri toplamışlardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'daki Polis Karakoluna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement