MHP'li Özdağ: "Barzani Türkiye İçin Bir Tehdittir" - Son Dakika
Politika

MHP'li Özdağ: "Barzani Türkiye İçin Bir Tehdittir"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye için bir tehdit olduğunu söyledi.

09.12.2015 15:01

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye için bir tehdit olduğunu söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Ankara ziyaretini değerlendiren MHP'li Ümit Özdağ, ziyaretin Musul olayı ile bağlantılı olduğunu kaydederek, Barzani'nin amacının Irak'ın parçalanması olduğunu söyledi. Barzani'nin Irak'ın parçalanmasını zamana yayarak gerçekleştirmek istediğini iddia eden Özdağ, "Barzani'nin amacı 'Büyük Kürdistan'dır. Bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani Türkiye'nin dostu değildir, AKP'de bazı çevrelerin dostudur. Bakın AKP'nin tamamının bile dostu olduğunu söylemek mümkün değildir. Aynı zamanda iş ortağıdır. Barzani, Türkiye için bir tehdittir. Bu yeni bir tehdit değil, çok uzun vadeli bir tehdittir. Ancak Barzani, bölgede yaşama kabiliyetine sahip oldukları hassas dengeleri yönetme stratejisiyle şuana kadar sürdürmüşlerdir. Bugün de sürdürmeye devam etmektedir" dedi.

MHP'nin Irak'ın toprak bütünlüğünü destekleyici politikaların daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine inandığını belirten Özdağ, "Barzani'yi kabul eden AKP hükümetinin şuanda Bağdat'ta merkezi hükümetle büyük bir çatışma içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu Irak'ın birliğine ve bütünlüğüne hizmet eden bir politika olmaz. Aksine Irak'ta parçalanma sürecini teşvik eden bir politika olur. Bu konuda hükümeti geçtiğimiz süreç içerisinde defaten uyardık, bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Özdağ: 'Barzani Türkiye İçin Bir Tehdittir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement