Microsoft, Windows 10 İçin Anadolu Turunda - Son Dakika
Güncel

Microsoft, Windows 10 İçin Anadolu Turunda

Microsoft Türkiye, Windows 10'un piyasaya çıkışı öncesinde 22 ili kapsayan bir tura çıktı.

02.03.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft Türkiye, Windows 10'un piyasaya çıkışı öncesinde 22 ili kapsayan bir tura çıktı.

Microsoft Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, Microsoft'un tüm dünyaya aynı anda online bir toplantıyla Windows 10'u lanse etmesinin ardından Microsoft Türkiye de sonbaharda piyasaya çıkacak ürün için 22 ili kapsayan bir tanıtım ve bilgilendirme turu başlattı.

Türkiye'yi il il dolaşarak işini daha da geliştirmek isteyen iş ortaklarıyla "Hep Beraber Yarına" toplantıları düzenleyen Microsoft, Anadolu'da iş ortaklarıyla buluşuyor. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ve Microsoft Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener'in de katıldığı toplantılarda Microsoft'un işletmelerin verimliliğini artıran yeni teknoloji çözümleri üzerinde duruluyor. Microsoft, Windows 10'la birlikte Microsoft'un diğer yeni ürünleri Hololens ve Cortana'yı da tanıtıyor.

"KOBİ'lerin de bilişim gücüyüz"

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bilişim sektörünün büyüdüğünü belirterek, "Microsoft'un Boston Consulting Group'a yaptırdığı global araştırmaya göre Türkiye'de faaliyet gösteren KOBİ'lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. KOBİ'lerin de bilişim gücüyüz" dedi.

Microsoft Türkiye'nin, Türkiye'de kazandığı her 1 dolara karşılık iş ortaklarına da 14,75 dolar kazandırdığını aktaran Gökoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda bilişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz aynı zamanda da bilişim alanında doğru inisiyatif, yönlendirme ve desteğe ihtiyacı olduğuna inandığımız şehirleri tek tek ziyaret ediyoruz. Amacımız yerel girişimcilerin gücüne teknolojiyle güç katmak ve onları global platformlara taşımak. Microsoft Türkiye olarak iş ortaklarımızla birlikte başarı öykülerine imza atıyoruz ve bunların sayısını artırmak, Türkiye ekonomisine destek olmak istiyoruz."

Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener ise Microsoft Türkiye'nin kurumsal bilişim çözümleri konusundaki uzmanlığıyla Türkiye'nin pek çok bölgesinde kurumların gücüne güç kattığını belirterek, Windows 10'un yeni bir dijital çağın habercisi olduğunu ifade etti.

"Hep Beraber Yarına" toplantıları kapsamında Adana, Konya, İzmir, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli illerinde iş ortaklarıyla buluşan Microsoft Türkiye ekibi 16 Nisan'da Antalya'da, 7 Mayıs'ta Eskişehir'de, 9 Haziran'da Gaziantep'te olacak.

Microsoft'un Anadolu buluşmaları Sakarya, Trabzon, Kayseri, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Ankara, Denizli, Muğla, Mersin, İstanbul, Samsun, Erzurum illeriyle devam edecek. Microsoft Türkiye haziran ayının sonuna kadar 22 ilde 2 binin üzerinde iş ortağı ile buluşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Microsoft, Windows 10 İçin Anadolu Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement