MÜSİAD İzmir'den Muhteşem Bahar Etkinliği - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD İzmir'den Muhteşem Bahar Etkinliği

MÜSİAD İzmir\'den Muhteşem Bahar Etkinliği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi ile Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi işbirliğinde baharın başlangıcı olan 'Kardeşlik ve Dostluk Bayramı Nevruz' etkinliği düzenlendi.

26.03.2015 10:59

Kırgızistan, Gagavuz, İran Halk Dansları Toplulukları ve sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "Baharın gelişini temsil eden yeni gün anlamına gelen Nevruz, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve mutluluk getirsin, ülkemizin her bir köşesinde yaşayan kardeşlerimin Nevruz Bayramı kutlu olsun" dedi.

Nevruz Bayramının en az üç bin yıldan beri birlik, kardeşlik, dostluk, özgürlük ve yeni yıl bayramı olduğunu belirten Ülkü, bizde İzmir MÜSİAD olarak TÜRKSOY'un katkılarıyla Nevruz Bayramı etkinliği düzenledik. Hepimizin bildiği gibi TÜRKSOY'un girişimleri sonucunda hayata geçirilen Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması, şehirlerin kültür ve sanat hayatını zenginleştirmektedir. Biz de İnşallah TÜRKSOY ile işbirliği içerisinde şehrimizde spor ve sanat dallarında kalıcı projeler yapacağız. Bu bağlamda TÜRKSOY'un içinde yer alan Türk topluluklarının gösterisini Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde İzmirlilerle buluşturmanın mutluğunu yaşıyoruz. İzmir sanat ve sporda Türk dünyasının başkenti, dünyaya açılan kapısı olacaktır" diye konuştu.

Yaşlılar Haftası sebebiyle etkinliğe katılım sağlayan huzurevi sakinlerine teşekkürlerini ileten Ülkü, "Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizim bu etkinliğimizde davetimizi geri çevirmeyip yalnız bırakmayan eli öpülesi yaşlılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

İzmir'e davetlerinden dolayı MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü'ye teşekkürlerini sunan TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı ise yaptığı konuşmada İzmir'de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Gafarlı, Nevruz'un Türk Dünyasında ne anlam taşıdığını nasıl kutlandığını tüm insanlığa tanıtmaya çalışıyoruz. Bu Türk dünyasının dört bir yanından gelen iki yüzden fazla sanatçı ile 22 ilimizde ve PARİS' te UNESCO Merkezinde, Köln'de ve Viyana'da gösteriler yapacağız. Bugün İzmir'de bu sıcak ve güzel ortamda Türk kardeşlerimizle buluşmak bize çok güzel bir duygular yaşattı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD İzmir'den Muhteşem Bahar Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement