Sanatçı Kamil Sönmez Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Kamil Sönmez Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Sanatçı Kamil Sönmez Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

21.12.2012 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Kamil Sönmez için Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi Nilgün, oğlu Murat, kızı Selin ve kardeşi Remzi Sönmez taziyeleri kabul etti.

Yakınları, üzerine Orduspor forması konulan Kamil Sönmez'in tabutunun önüne gelerek dua etti. Törene katılan bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Yavuz Bingöl, Bedri Aysel, Belkıs Akkale, Faruk Tınaz'in da aralarında bulunduğu sanatçılar ile çok sayıda seveninin katıldığı törene, "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da çelenk gönderdi.

-"Onu hep güler yüzüyle hatırlayacağız"-

Konuşmakta zorlanan Nilgün Sönmez, gazetecilere "Canım gitti" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sönmez'i önce türküleriyle tanıdıklarını belirterek, "Kamil Sönmez Türk halk müziğinde iz bırakmış sanatçılarımızdan biri. O Karadeniz türkülerini bütün Türkiye'ye sevdirdi. Onu önce türküleriyle tanıdık. Sonra başka alanlarda da tanıdık, sinemada tanıdık. Oynadığı bütün rollerde, söylediği bütün türkülerde güler yüzlü, babacan bir sanatçıydı. Her zaman gönlümüzde yer etti. Onu öyle hatırlayacağız, öyle anacağız. Allah rahmet eylesin. Sanat dünyasına ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu.

En son Bostancı Gösteri Merkezi'nde, 45. Sanat Yılı dolayısıyla düzenlenen gecede Sönmez ile bir araya geldiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Dostları, arkadaşları oradaydı. Daha sonra bir beyin kanaması geçirmesi hepimizi üzdü. Allah'tan şifalar diledik ama Hakk'a yürüdü. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Kamil Sönmez ile aynı sokaklarda büyüdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kamil Sönmez ülkemizin değerli bir sanatçısıydı ama benim için bir özelliği var. Hemşehriydik, hatta akraba olduğumuz bile söylenir. Çok eski yıllardan beri tanıdığım eski bir arkadaşımdı. Gerçekten dostluk ilişkilerimiz çok iyiydi. Bugün çok eski bir arkadaşımı kaybediyorum. Sadece Türkiye'nin bir sanatçısını değil, arkadaşımı da kaybettim. Erken kaybettiğimizi düşünüyorum. Nur içinde yatsın."

Günay, Sönmez'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Sanatçı Orhan Gencebay, Sönmez'i hep güler yüzüyle hatırlayacaklarını ifade ederek, "Gözü, gönlü hep gülen, yüksek moralli bir kardeşimizdi. Çok eski dostluğumuz var. Son zamanlarda pek görüşemiyorduk. Birbirimizi çok severdik. Çok iyi bir insan, sanatçı ve babaydı. Allah gani gani rahmet eylesin. Kısmeti buymuş, erken göçtü. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Kamil Sönmez'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Cenazeye omuz verenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da yer aldı.

Sönmez'in cenazesi, daha sonra karayoluyla yarın toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesine gönderildi.

Muhabir: Emrah Güney - Kenan Irtak/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Kamil Sönmez Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, bir restoranda düzenlenen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Özdemir, şehit ve gazilerin mücadelesini vurgulayarak, şehit ailelerinin en değerli emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu okul ziyaretinde bulundu ve Edirne gezisi düzenlendi.


Advertisement