Şırnak-Mardin Eczacılar Odası'nın 'Bir Cana İlaç Ol' Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Şırnak-Mardin Eczacılar Odası'nın 'Bir Cana İlaç Ol' Kampanyası Devam Ediyor

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları, Suriye’nin Rojova bölgesine yönelik devam eden ’Bir Cana İlaç Ol’ ilaç kampanyası ile ilgili açıklamada bulundu.

02.10.2014 18:04

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları, Suriye'nin Rojova bölgesine yönelik devam eden 'Bir Cana İlaç Ol' ilaç kampanyası ile ilgili açıklamada bulundu.

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları Suriye'nin Rojova bölgesine yönelik başlattığı ve bir yıl sürecek olan 'Bir Cana İlaç Ol' ilaç kampanyasında şuana kadar 4 TIR aracından oluşan ilaç ve tıbbi malzemelerin Rojova bölgesine ulaştırıldığı ve beşinci yardım aracının da kısa bir süre sonra gönderileceği belirtildi. Mardin Eczacılar Odası Şırnak İl Temsilciği 'Bir Cana İlaç Ol' sloganıyla başlatılan ilaç kampanyası ile ilgili Cizre'de bir basın açıklaması düzenlendi. Eczacılar Odası'nda düzenlenen toplantıda açıklama yapan Cizre Eczacılar Odası Başkanı Hidayet Munis, "3 yılı aşkın bir süredir Rojava'da süren iç savaş acısıyla, yıkımıyla ve trajedisiyle devam etmektedir. Yaşanan savaş büyük bir insanlık dramına yol açmıştır. Yaraların sarılması için acil ihtiyaçları karşılamak adına Mayıs 2014 tarihinde başlattığımız ve bir devam edecek olan ilaç ve tıbbı malzeme yardımı kampanyası kapsamında şuana kadar 4 TIR aracından oluşan ilaç ve tıbbi malzemeleri Rojova bölgesine ulaştı" dedi.

Cizre Eczacılar Odası üyesi Vafi Aksoy ise, 5 ay önce başlatılan bu kampanya çerçevesinde her ay 1 TIR ilaç ve tıbbi malzemeyi ihtiyaç duyulan yerlere gönderdiklerini hatırlattı. Aksoy, "Şuan da 5. yardım TIR'ının çalışmalarını bitirmek üzereyiz ve bu beşinci yardım TIR'ını da Kobane bölgesine göndermeyi düşünüyoruz. Bu kampanyadaki amacımız oradaki halkın ilaç ve Tıbbi Malzeme ihtiyacını karşılayabilmektir. Şu ana kadar halkımızın kampanyaya yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayı Şırnak Mardin Eczacılar Odası olarak başlattık yalnız diğer eczacı odalarından da destek geleceğini umut ediyoruz" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak-Mardin Eczacılar Odası'nın 'Bir Cana İlaç Ol' Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement