Taraf Gazetesi ve Baransu'dan Başbakan Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Taraf Gazetesi ve Baransu'dan Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

Taraf Gazetesi ve Baransu\'dan Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

Taraf gazetesi ve gazete yazarı Baransu, Başbakan hakkında hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve iftira iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

10.12.2013 14:21  Güncelleme: 14:20

Taraf gazetesi yetkilileri ve bu gazetenin yazarı Mehmet Baransu, 2004 yılındaki MGK karar tutanaklarına ilişkin yayınladığı haberle ilgili açıklamalarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve iftira" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Taraf gazetesi ve Mehmet Baransu'nun avukatı Veysel Ok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuna ilişkin 4 sayfalık dilekçe sundu.

Dilekçede,  Baransu'nun 28 Kasım'da 2004 yılı MGK kararlarına ilişkin, daha sonra da benzer içerikli haberler yaptığı, bu haberlerin yayınlanmasıyla Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) Baransu hakkında suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu haberle ilgili açıklamalarında, müvekkili Baransu'yu "vatana ihanet etmekle suçladığı, ifadelerinin açık, ağır, haksız ve hukuka aykırı saldırı anlamına geldiği" öne sürülen dilekçede, Erdoğan hakkında, "Hakarette bulunmak", "iftira" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından, Türk Ceza Mahkemesinin (TCK) ilgili maddelerine göre cezalandırılması amacıyla soruşturma başlatılması ve dava açılması talep edildi.

Avukat Veysel Ok ayrıca, Taraf gazetesi adına "kişilik haklarına ağır şekilde saldırıda bulunduğu" iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası da açtı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taraf Gazetesi ve Baransu'dan Başbakan Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement