Tarım ve Hayvancılık Sektörü Bursa'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Tarım ve Hayvancılık Sektörü Bursa'da Buluşacak

Tarım ve Hayvancılık Sektörü Bursa\'da Buluşacak

Bursa'da tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikler ile teknolojik gelişmelerin sergileneceği 'BURTARIM 2014' ve Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 14 - 18 Ekim 2014 tarihleri arasında açılacak.

10.10.2014 15:22

Bursa'da tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikler ile teknolojik gelişmelerin sergileneceği 'BURTARIM 2014' ve Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 14 - 18 Ekim 2014 tarihleri arasında açılacak. Girişlerin ücretsiz olduğu fuarları bu yıl 280 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında düzenlenecek 'BURTARIM 2014' ve Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nın tanıtım toplantısı Almira Otel'de yapıldı. Toplantıya Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Tarmakbir Yönetim Kurulu Üyesi Halil Uğur, Bursa Ziraat Odaları Koordinatör Kurulu Başkanı Ali Çelik, Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Sülün katıldı.

Toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa'nın tarım ve hayvancılık alanında önemli konumda olduğunu söyledi. Fransa, Almanya gibi ülkelerdeki önemli fuarlar gibi, bu fuarın da dünyada takip edildiğini belirten Ersözlü, geçen yıl Bursa'daki tarım fuarını 250 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl 280 bin kişinin fuarları gezmesini beklediklerini kaydetti. 30 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda fuarın hizmet vereceğini belirten Ersözlü, 39 ülke ve 77 ilden katılımcı beklediklerini açıkladı.

'7 İKLİM COĞRAFYASINA HİTAP EDİYOR'

Fuarların 7 iklim coğrafyasında hitap eden tek fuar olacağını ifade eden Ersözlü şöyle konuştu:

" Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden gelenler kendi iklimi, kendi ürün grubu ile ilgili aradığı tüm ürünleri aynı çatı altında bulabilecek. Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İran, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Tunus, Uganda, Ukrayna ve Yunanistan başta olmak üzere farklı coğrafyalardan toplam 44 ülkeden ziyaretçi hedeflenmektedir. Yurt içinden ise tüm bölgelerden 2 bine yakın otobüs organize edilerek, ilgililerin ve profesyonellerin fuarda olması sağlanacaktır."

KURAKLIK VE KITLIK KONGRESİ

Fuarlar kapsamında 'Kuraklık Gölgesinde Tarım ve Kıtlık' teması ile 16, 17, 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Tarım Kongresi yapılacağını açıklayan Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, son dönemde yaşanan kuraklık, sel, aşırı yağışlarla ilgili konuların gündeme geleceğini söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ise, ticari safari projeleri kapsamında fuara yabancı alım heyetlerini getireceklerini belirterek, Türkiye'nin ticaretini arttırmak için çalıştıklarını kaydetti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarım ve Hayvancılık Sektörü Bursa'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement