Terör Saldırılarının 33 Günlük Bilançosu - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarının 33 Günlük Bilançosu

Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "Çözüm Süreci"ni baltalayıcı eylemler yapan bölücü terör örgütü PKK, son günlerde vatandaşların güvenli seyahat hakkını engelleme ve bölge halkının refahtan daha fazla pay alabilmesi için yürütülen yatırımları sabote etmeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

08.08.2015 17:10

Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "Çözüm Süreci"ni baltalayıcı eylemler yapan bölücü terör örgütü PKK, son günlerde vatandaşların güvenli seyahat hakkını engelleme ve bölge halkının refahtan daha fazla pay alabilmesi için yürütülen yatırımları sabote etmeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından başlattığı saldırıları sürdüren PKK, "Çözüm Süreci"nde devletin gerçekleştirdiği reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu insanının huzurunu baltalayıcı eylemler yapıyor.

Sürecin sağlıklı ve güvenli işleyebilmesi adına silahlarını bırakıp sınır dışına çıkmak yerine saldırılarını artıran teröristler, asker ve polisleri hedef almanın yanı sıra bölge insanının emniyetli şekilde seyahatini engellemeye çalışıyor, bazı yatırımları sabote ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 33 gündeki (7 Temmuz-8 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 24 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 102 kişi yaralandı.

Bu dönemde teröristlerce 110'dan fazla araç ateşe verildi. Çatışmalarda 12 terörist öldürüldü, iki terörist yaralı ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları da sürüyor. Bölgede 1 Ağustos'a kadar yapılan operasyonlarda aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla terörist etkisiz hale getirildi ve 400'ü aşkın terörist yaralandı.

Devam eden operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana yaklaşık bin 600 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 340'ı tutuklandı.

Terör ve çıkar amaçlı suç örgütü üyesi hükümlü ve tutuklular

Türkiye'deki cezaevlerinde, 3 Ağustos itibarıyla terör ve çıkar amaçlı suç örgütlerine mensup 6 bin 147 hükümlü ve tutuklu bulunuyor.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumları da kapsayan verilere göre, PKK'lı 3 bin 788 hükümlü ve 809 tutuklu, KCK'lı 195 hükümlü ve 58 tutuklu, DHKP-C'li 213 hükümlü ve 58 tutuklu, MLKP'li 37 hükümlü ve 7 tutuklu, TKP/ML-TİKKO'lu 102 hükümlü ve bir tutuklu, diğer sol örgütlere üye 143 hükümlü ve 55 tutuklu, ceza ve infaz kurumlarında tutuluyor.

Hizbullah üyesi 295 hükümlü ve 6 tutuklu, El Kaide'den 53 hükümlü ve 19 tutuklu, Hizb-ut Tahrir'den 8 hükümlü, DAEŞ'ten 5 hükümlü ve 62 tutuklu, diğer sağ örgütlere üye 97 hükümlü ve 136 tutuklu da cezaevlerinde bulunuyor.

Son 24 saatte yaşananlar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Nur ve Cudi mahallelerinde izinsiz gösteriye müdahalede bulunan polislere ateş açılması üzerine bölgeye takviye gönderilen zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda zırhlı araçta bulunan bir polis memuru şehit düştü.

İstanbul Bayrampaşa Esenler Caddesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında 20 dakika arayla zaman ayarlı ses bombası patladı. Patlamada Suriye uyruklu çocuk yaralandı.

Bir grup terörist tarafından, Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığının nizamiyesine bir araçtan tüfek ve tabancayla silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıya karşılık verilmesi üzerine bölücü terör örgütü mensupları, geldikleri araçla kaçtı.

Siirt'in Pervari ilçesinde Köprüçay Karakolu ile Van'ın Tuşba ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği Sanayi Polis Merkezine taciz ateşi açıldı.

Hakkari- Çukurca karayolunun 48. kilometresindeki Simoka Tepe mevkisinde yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonrası bölgeye giden güvenlik güçleri, yolun karşı bölümüne yerleştirilmiş 2 mutfak tüpü, 3 el yapımı patlayıcı ve düzenekten oluşan ikinci patlayıcıyı imha etti.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir petrol istasyonunun akaryakıt pompası ateşe verildi.

Olaylar sonrasında kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, terör örgütü PKK ve Gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonlarda Gaziantep'te gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü, Batman'daki 7 zanlıdan 5'i, Adıyaman'daki 13 zanlıdan 9'u, Siirt'teki 7 zanlıdan 5'i tutuklandı, Kars'ta yakalanan 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bitlis Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırının ardından gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü de tutuklandı.

Diyarbakır'da, çeşitli tarihlerde meydana gelen olayları çıkaran terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışma kapsamında 2'si 18 yaşından küçük 7 şüpheli gözaltına alındı, bir tabanca ve 23 fişek ele geçirildi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde ise terör örgütü üyelerince kullanılmak için bir bölgede depolandığı belirlenen bir tabanca, çok sayıda molotofkokteyli ve mühimmat ele geçirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarının 33 Günlük Bilançosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erzurumlu: Hava operasyonlarında 260 ölü, 400 de yaralı, inanıyorum diyen var mı? 0 4 Yanıtla

Advertisement