'TOKİ, Beş Yıl Süre İçinde Taksitleri Sabit Tutsun' Talebi - Son Dakika
Güncel

'TOKİ, Beş Yıl Süre İçinde Taksitleri Sabit Tutsun' Talebi

\'TOKİ, Beş Yıl Süre İçinde Taksitleri Sabit Tutsun\' Talebi

ASKON Şanlıurfa Şubesi, Urfa'nın da yer aldığı Doğu ve Güneydoğu illerinde TOKİ'nin konut taksitlerini 5 yıl süreyle sabit tutmasını istedi.

30.03.2016 12:02

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile görüşmesinde Urfa sorunlarını içeren bir rapor sundu. Raporda TOKİ'nin Urfa'nın da yer aldığı Doğu ve Güneydoğu illerinde taksitleri beş yıl süre içerisinde sabit tutması istendi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi Şanlıurfa'nın konut ihtiyaçları ile ilgili rapor hazırladı. ASKON Genel Merkezi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan'ın katılımıyla "İnşaat Sektörünün Durumu" toplantısı düzenlendi.

ASKON Şanlıurfa Şubesi Kentsel Dönüşüm Birim Sorumlusu Ömer Faruk Şahin tarafından, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'a "Urfa'da yapılacak olan kentsel dönüşüm projelerinde TOKİ'nin katkılarının kente katacakları ve sorunları" içeren rapor sunuldu.

Raporda Şanlıurfa'nın konut sorunları ele alındı. TOKİ Başkanı Ergün Turan'a verilen raporda "Şanlıurfa'da Küçük Sanayi ve Organize Sanayi'nin büyümesine paralel olarak işçi ve esnafa yönelik konut ihtiyacını karşılamak üzere bu bölgede konut yapılması, birinci kısım inşaatına başlanan Şanlıurfa merkez eski sanayi bölgesi kentsel dönüşüm alanında, ikinci kısım ile ilgili inşaata başlanması, Hilvan, Siverek, Viranşehir, Halfeti, Ceylanpınar, Harran, Birecik ilçelerinde tamamlanan konutlara ilave konutların yapılması, Yeşildirek mahallesi kentsel dönüşüm alanında çalışmaların hızlandırılması" konuları yer aldı.

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ile koordinasyon sağlanarak kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen bölgelerde 2+1 ve 3+1 dairelerin acilen inşaatına başlanması gerektiğine de yer verilen rapor Ergün tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Raporu dikkate alacaklarını kaydeden Ergün'e Şanlıurfa'yı hatırlatacak Şanlıurfa'nın simgelerini taşıyan hediyelik eşya verildi.

RAPORDA YER ALAN DİĞER KONULAR ŞÖYLE SIRALANDI

"Emekliler için yapılacak olan 312 konut için 15000 müracaatın olduğu, bu nedenle il merkezinde 6000 bin konutun yeterli olmayacağı,
İlimiz yaklaşık 600000 Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapmaktadır. Suriyeli göçmenler için konut sayısının arttırılması,
İlimize tayin yoluyla gelen memurlar kira yüksekliğinden yakınmaktadırlar, STK, Esnaf, memurların daha verimli hizmet edebilmeleri için konut sayısının ivedilikle 15000'e çıkarılması,
Şanlıurfa il bütününde arazilerin tamamı maliye hazinesinden TOKİ'ye bedelsiz devir edildi konut değer tespitinde arsa'nın sosyal donatının değer dışında tutularak vatandaşa daha ucuz konut temin edilmesi,
Bölgedeki terör olayları, ticarete verdiği etkiden dolayı, TOKİ taksitlerinin 5 yıl boyunca sabit tutulması, Tefe ve Tüfe'den muaf tutulması,"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'TOKİ, Beş Yıl Süre İçinde Taksitleri Sabit Tutsun' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement