Turgutlu Belediyespor Baş Antrenörü Yerlikaya: "Harika Bir Sezon Geçirdik" - Son Dakika
Spor

Turgutlu Belediyespor Baş Antrenörü Yerlikaya: "Harika Bir Sezon Geçirdik"

Turgutlu Belediyespor Baş Antrenörü Yerlikaya: "Harika Bir Sezon Geçirdik"

Turgutlu Belediyespor Basketbol Şubesi 2012-2013 sezonunda Türkiye Finallerinde mücadele ederek, potada Turgutlu adına önemli bir başarıya imza attı.

25.05.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyespor Basketbol Şubesi 2012-2013 sezonunda Türkiye Finallerinde mücadele ederek, potada Turgutlu adına önemli bir başarıya imza attı.

İlçe takımı olarak Türkiye Finallerinde, köklü kulüplere karşı başarılı bir şekilde mücadele eden Turgutlu Belediyespor Basketbol Şubesi, önümüzdeki yıllarda profesyonel liglerde mücadele edebilecek kapasiteye sahip olacağını gösterdi.

Turgutlu Belediyespor Basketbol Şubesi, yıldız kızlar kategorisinde Türkiye 7'inci olurken, genç kızlar kategorisinde Türkiye 11'incisi olmayı başardı.

YILDIZ KIZLAR EGE ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE FİNALLERİNE ADINI YAZDIRDI

Turgutlu Belediye Spor Yıldız Kız Takımı, namağlup Manisa şampiyonu olarak katıldığı 10-14 Nisan tarihleri arasında Sivas ilinde düzenlenen Anadolu şampiyonasında Mersin Barbaros Spor Kulübü'nü 85-76, Diyarbakır Bağlar Belediyesini 100-82, Kastamonu Polis Gücü Spor Kulübünü 76-38, Bursa Büyükşehir Belediyesini 91-66 ve Antalya Koleji Spor Kulübünü 65-58 yenerek Anadolu şampiyonu olarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde etmişti.

Ayrıca Turnuvada verilen 5 bireysel ödülden de dördünü Turgutlu Belediye Spor Kulübü aldı. En iyi oyun kurucu ödülünü ve en değerli oyuncu ödülünü Yağmur Öztürk alırken, en iyi forvet Manolya Kurtulmuş, sayı kraliçesi ödülünü ise Kübra Boğa aldı.

30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Hatay ilinde düzenlenen 16 takımın katıldığı Türkiye finallerinde C gurubunda Ceyhan Belediye, Antalya Koleji ve Adana Botaş takımları ile aynı guruba düşen Turgutlu Belediyespor, gurubun ilk maçında Ceyhan Belediyesini 68-54 yenmeyi başardı. İkinci maçta turnuvanın favori ekiplerinden Botaş Spor Kulübüne 63-54 mağlup oldu. Gurubun son maçında Antalya Kolejini 71-51 yenerek gurupta ilk iki sırayı alarak çeyrek final oynamayı garantiledi. Çeyrek finaldeki ilk rakibi Fenerbahçe karşısında 81-66 mağlup ayrıldı yarı final maçında Tarsus Belediye Spor'a 70-68 mağlup olan belediye spor, 7-8 maçında İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü'nü 64-60 yenerek Türkiye yedincisi oldu.

GENÇ KIZLAR TÜRKİYE 11'İNCİSİ OLDU

Turgutlu Belediyespor Basketbol Genç Kız Takımı yıldız kızlarda olduğu gibi genç kızlarda da namağlup Manisa şampiyonu olan belediye spor genç kız takımı 3-7 Nisan tarihleri arasında Denizli ilinde düzenlenen Ege bölge şampiyonasında Isparta Yıldız Spor Kulübünü 100-43, Aydın Başak Koleji Spor Kulübü'nü 75-43, Afyon Çimento Sporu 74-30, Denizli Belediye'yi 83-31, Alanya Belediyesini 66-52 yenerek namağlup ege Bölge şampiyonu olarak Anadolu şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

24-28 Nisan tarihleri arasında Erzurum ilinde düzenlenen Genç Kızlar Anadolu Şampiyonası'nda Ege Bölge şampiyonu olarak katılan genç kızlar şampiyonanın ilk maçında Tarsus Belediye Spor'a 78-61 mağlup oldu. İkinci maçta Ordu Ünye Spor Kulübü'nü 62-39, üçüncü maçında ise Samsun 55 Gençlik Spor Kulübünü 75-54 yenerek sıralama maçları oynama hakkını elde etti. Sıralama maçlarında Hatay Şirince Spor Kulübü'nü 57-55 ve Harran Spor Kulübü'nü 74-53 yenerek Anadolu şampiyonasında ikinci olarak Genç kızlar Türkiye finalleri vizesini aldı. Erzurum ilinde düzenlenen şampiyonada bireysel ödüllerde Kübra Boğa Sayı Kraliçesi oldu.

14- 19 Mayıs tarihleri arasında Samsun ilinde düzenlenen 16 takımın katıldığı Türkiye Finallerinde B gurubunda Güre Belediye Spor Antalya Koleji ve Beşiktaş ile aynı gurupta mücadele etti. Grubun ilk maçında turnuvanın tecrübeli ekibi Güre Belediyesi'ne 76-60 yenilen belediye spor, ikinci maçında Beşiktaş Spor Kulübü'nü 67-64 yenerek çok önemli bir başarı imza attı. Grubun son maçında Antalya Kolejine 75-63 yenilen belediye spor grubunu 3 olarak tamamladı. Çeyrek final maçında Tarsus Belediyesi'ne 69-58 mağlup olan genç kızlar Türkiye 11-12'incilik mücadelesi için Bayrampaşa Sancak Spor Kulübü ile karşılaştı ve bu karşılaşmadan 70-62 skorla galip ayrılarak Türkiye 11'incisi oldu.

TAYLAN YERLİKAYA: "HARİKA BİR SEZON GEÇİRDİK"

Turgutlu Belediyespor Basketbol Şubesi Baş Antrenörü Taylan Yerlikaya, güzel bir sezon geçirdiklerine dikkat çekerek, "Aynı oyuncularla lise kız takımımızla da finallerine kalan tek devlet okulu olarak Türkiye 7'incisi olduk. Bu yıl okullarda dahil 8 turnuva, 14 bin km yol ve 50 gün süren bir turnuva macerası yaşadık. Kazandığımız başarıların önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ilçe takımı olarak Ege ve Anadolu şampiyonlarında çok iyi işlere imza attık. Anadolu'da basketbolun temsilcisi haline geldik. Belki Türkiye şampiyonlarında derece yapamadık, fakat bizi izleyen ve takip eden herkesten inanılmaz güzel tepkiler aldık. Buda bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu sezon yıldız milli takım aday kadrosuna iki oyuncumuzu gönderdik. Turgutlu'nun Anadolu takımları içerisinde önemli bir noktaya geldiğini düşünüyorum. Oyuncularımız genç takım seviyesine geldi eğer gerekli destek verilirse Türkiye Kadınlar Basketbol 2'inci liginde yarışacak bir takım kurmayı hedefliyoruz. Öncelikle desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Serhat Orhan'a, başarının mimarı oyuncularıma ve ailelerine, antrenör arkadaşlarım Ceyhan Önk ve Serdar Babacan'a ve yöneticimiz İsmail Eksür'e çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Turgutlu Belediyespor Baş Antrenörü Yerlikaya: 'Harika Bir Sezon Geçirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement