Turizmcilerde Rusya ve İsrail Sevinci - Son Dakika
Ekonomi

Turizmcilerde Rusya ve İsrail Sevinci

Turizmcilerde Rusya ve İsrail Sevinci

İsrail ve Rusya ile ilgili yaşanan gelişmeler turizmcilerde mutlulukla karşılandı.

27.06.2016 19:40  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ve Rusya ile ilgili yaşanan gelişmeler turizmcilerde mutlulukla karşılandı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ilk hedefin İsrail'den kısa sürede 1 milyon turiste ulaşmak olduğunu belirtirken, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelerin neticelenmesi halinde Rus turistlerin tatil için tekrar Türkiye'yi düşünebileceğini aktardı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da özellikle İsrail konusundaki gelişmelerin turist sayısını artıracağı görüşünü dile getirdi.

İsrail ve Rusya ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, bugünün çok önemli hale geldiğini söyledi. Osman Ayık, "Başta İsrail ile ilgili sorun çözüldü ve iki ülke anlaşmaya vardı. 2008 yılından beri devam eden 'one minute' ile başlayan sonra 'Mavi Marmara' olayı ile tırmanan olaylar bugün itibariyle aşağı yukarı çözüldü, sanıyorum iki ülke anlaştı. İsrail pazarı bizim için çok önemli pazarlardan bir tanesi. Biz 2008 krizinde bıraktığımızda aşağı yukarı 600 bin civarında İsrailli yabancı misafir ağırlıyorduk. Sonra Mavi Marmara olayı ile birlikte bu rakam aşağı yukarı sıfırlanmıştı. Son günlerde ufak tefek yumuşamalarla tekrardan bu rakamlar geri gelmeye başladı. Artışlar kendini göstermeye başlamıştı ama esas bugün atılan imzalardan sonra sanıyorum ciddi bir tırmanış bekliyoruz" dedi.

"İSRAİLLİ TURİSTLER 12 AYI KULLANIYOR"

İsraillilerin sadece otelde değil otel dışındaki mekanları da kullanan turist profili çizdiğini kaydeden Osman Ayık, "Yani çarşıda, pazarda da yoğun şekilde alışveriş yapan müşteri tipi vardı. Dolayısıyla bu anlamda bakıldığında İsrailli misafir bizim için en kıymetli müşterilerden bir tanesiydi. Onun için de bir an önce oradan hareketin başlaması bizim için çok önemli olacaktır diye düşünüyorum. Ama bir konu vardır İsrailli müşteriler için güvenlik konusunda çok hassastırlar. Sanıyorum yetkililerimiz bu konuda gereğini yapacaklardır" diye konuştu.

"KISA SÜREDE HEDEFİMİZ 1 MİLYON SAYISINA ULAŞMAK"

İsrailli turistlerin yoğunlukla Antalya ve İstanbul olmak üzere İzmir ve Muğla'yı tercih ettiğini vurgulayan Osman Ayık, "Bütün bu bölgelere de misafir gönderirler. Mesafenin yakınlığı aslında oradaki sayıların çok hızlı şekilde geri dönüşünü sağlayabilir. Oradaki ilk hedefimiz de en kısa sürede 1 milyon sayısına ulaşmaktır" dedi.

"RUS TURİSTLER ÜLKEMİZ TEKRAR TERCİH EDECEKTİR"

Rusya ile ilişkilerin de olumlu bir safhaya girdiğini aktaran Osman Ayık, şöyle dedi:

"Rusya da bizim turizm alanında özellikle en önemli kaynak pazarlarımızdan bir tanesi. Büyüklük olarak da ikinci büyük kaynak pazarımız. Dolayısıyla da buradaki bu iyimser hava, yumuşama sanıyorum tüm moralleri aslında düzeltecek. İnşallah da en kısa süre içerisinde olumlu şekilde bu görüşmeler neticelenir ve Rusya Federasyonu'nun uygulamış olduğu ambargolar kalkar. Kalktığı taktirde de eminiz ki ilk tatil deneyimlerini ülkemizde yaşayan Rus misafirler tekrardan ülkemize gelemeye başlayacaklardır."

"TURİZMCİLER İÇİN ÇOK SEVİNDİRİCİ"

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu da İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi yönde gittiği haberlerinin turizmciler için çok sevindirici olduğunu söyledi. Alanya'ya daha önce İsrail'den çok yoğun yolcu gemilerinin geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Genel olarak Türkiye'ye yoğun İsrailli geliyordu. 2008 yılında Türkiye'ye gelen İsrailli sayısı 559 bin olarak açıklanmıştı. Daha sonra 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara olayından sonra maalesef İsrail'den gelen kişi sayısı 76 binlere kadar düştü. Sonraki yıllarda bu rakamlar biraz daha artmaya başladı" dedi.

ESKİ RAKAMLARI YAKALAMA BEKLENTİSİ

İlişkilerin bozulması üzerine Alanya'ya sadece Arap asıllı İsrailliler ve işadamlarının geldiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Tatil paketi satın alan İsrailli turistler Türkiye'yi tercih etmemeye başladı. Şimdi bu iyileştirme ve iyi diyaloglarla eski rakamları yakalayarak daha ilerisine gidebileceğimizi tahmin ediyorum. Geçen sene Türkiye'ye İsrail'den gelen turist sayısı 224 bin olmuş. Tahmin ediyorum bu sayı 560 binlere kadar çıkacak. Yeter ki iyi diyaloglarımızın devamı gelsin. Alanya'ya İsrail'den her hafta bir gemi geliyordu. Esnafımız için büyük nimet. Binlerce İsrailli Alanya caddelerinde alışveriş yapıyordu. Bunları tekrar göreceğiz. Bu karşılıklı iyileştirme Alanya'mız için çok iyi olacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Turizmcilerde Rusya ve İsrail Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Olmadı gözüm: "Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez." 7 3 Yanıtla
  • Olmadı gözüm: Kimse de demiyor İsrailden somut bir özür hala yok diye. İsrail-rusya-mısır üçlüsüyle barış imzalayarak tükürdüğümüzü yaladık. Afiyet olsun. Müslümanlar yine ölecek. Birdaha akpye oy verirsem elim kırılsın. 7 1 Yanıtla
  • İşte Akkoyun...: Ulan maldeğneği sanki Rusya ile aramızı CHP bozdu.. Bu kadarmı beyin özürlüsünüz... 4 2 Yanıtla
  • ......: Ha soyle asil konuya gelin...gazze hamas bahane....birakin artik bu isleri...esnaf kan agladi dimi....mustehak bize....adam sahil sehirlerinin oyunu kaybedecek yoksa....koyunlar sizi.... 4 1 Yanıtla
  • Kürt: Bu RTE baya sert çıktı İsrailli kanka oldu oy veren aklrkadaslar daha savunun siz Putin le de kanka oldu bakın erkeklik bitti el öpmeye devam 3 0 Yanıtla
  • ....: boh gelir törür korkusu var 1 0 Yanıtla
  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı
    13:32 Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, afet öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının şu anda 82 bine çıktığını belirtti.


Advertisement