Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı! Protestolara Polis Sert Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı! Protestolara Polis Sert Müdahale Etti

Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı! Protestolara Polis Sert Müdahale Etti

Ali İsmail Korkmaz davasının ardından İstanbul ve Ankara'da protesto eylemleri düzenlendi. Polis, Ankara'da eylemcilere müdahale ederken, birçok ilde de eylemler yapıldı.

21.01.2015 19:59  Güncelleme: 23:00

Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek için Türkiye'nin birçok ilinde protesto gösterileri düzenlendi. Ankara ve İstanbul'daki eylemlerde ise polis müdahaleleri oldu.

Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek isteyen gruplar Ankara Kızılay'daki Güvenpark'ta toplandı. Basın açıklamasının ardından grup üyeleriyle polis arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve suyla müdahale etti. Müdahale esnasında çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA KORKMAZ PROTESTOLARI

Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunda verilen skandal cezalar İstanbul Kadıköy'de Birleşik Haziran Hareketi tarafından protesto edildi. Polis, Söğütlüçeşme Caddesi'nin AK Parti İlçe binasına ve Rıhtım Caddesi'ne inen taraflarını kapattı. Polis kitlenin önüne barikat kurdu Binlerce kişi Korkmaz davası için "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları attı.

İstanbul Kadıköy'de polis, ara sokaklarda da eylemcilere müdahalede bulundu.

POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

İstanbul'daki gruplar yürüyüşün ardından Kadıköy boğa heykelinin önünde basın açıklaması yaptı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden vatandaşları andı. İlerleyen dakikalarda ise polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Müdahaleler sırasında polis 6 eylemciyi gözaltına aldı.

(Kadıköy'de gözaltına alınan eylemciler bu aracın içerisinde bulunuyor.)

İstanbul'da Kadıköy'ün dışında Okmeydanı, Sarıgazi, Sarıyer ve İkitelli'de de "Bu dava bitmez" diyen binler sokaktaydı. Okmeydanı'nda da polis eylemcilere müdahalede bulundu.

ESKİŞEHİR'DE DE EYLEM VAR

Eskişehir'de kent merkezinde toplanan bir grup da Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili verilen kararı protesto etti.

İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan ve ellerinde dövizler bulunan gruptakiler, slogan atarak Yeni Bağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana yürüdü.

"HALK BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ"

Burada, grup adına konuşan Şahabettin Arpacı, sanıklara verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, "Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Bu dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dava bitmeyecek, bu dosya kapanmayacaktır" dedi.

ANTALYA DA AYAKLANDI

Antalya'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için iki ayrı grup yarım saat arayla eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylem sırasında meydandaki havuzlarda müzikli su gösterisi başlayınca, eylem yarım kaldı.

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin açıkladığı kararı protesto için Antalya'da saat 18.00'de Halkevi, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi ve SDP üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, tarihi Kalekapısı'nda Attalos Heykeli önünde toplandı. 'Onlar öldürdü biz mücadelemizde yaşatacağız' yazılı pankartın açıldığı eylemde sloganlarla Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar protesto edildi. Antalya'da ilk eylem, grubun bir süre gerçekleştirdiği oturma eyleminin ardından sona erdi.

İKİ AYRI EYLEM

İkinci grup ise saat 18.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan açıklamada üzerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının olduğu 'Lanet olsun adaletinize' yazılı dövizler taşındı. Gösteriler, basın açıklamasının ardından oturma eylemiyle devam ederken bu sırada meydanda bulunan havuzlarda müzikli su gösterisi başladı. Grup su gösterisi nedeniyle sloganlarla dağıldı. Grubun dağılmasının ardından gösteri de kesildi.

İZMİT'TE DE EYLEM VAR

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara az ceza verildiği gerekçesiyle İzmit'te protesto gösterisi yapıldı.

Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütlerinin katılımıyla Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, 'Biz bitti demeden bu dava bitmez' yazılı pankart açarak, 'Hepimiz Aliyiz öldürmekle bitmeyiz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı. Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyleyen ve grup adına açıklama yapan Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Güllüzar Ateş, "Gezi eylemleri sürecinde hayatını kaybeden bütün gençlerimizin katillerinin ve bütün sorumluların yargılanması talebimiz gibi, Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacağımız da bilinmelidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da davanın takipçisi olacak, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ADANA'DA 200 KİŞİ SLOGANLARLA YÜRÜDÜ

Adana'da akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında açıklanan karara tepki gösterip, sloganlar atarak yürüdü.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda toplanan ve kendilerini 'Emek ve Demokrasi Güçleri' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişi, alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz davasında verilen ceza kararlarını protesto etti. Grup adına konuşan Tevfik Donma, mahkemede sanıklara verilen 'iyi hal' indirimlerini kınadıklarını söyledi. Açıklamanın ardından alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanlara ve polislere tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitirenleri anan göstericiler, bir süre slogan atıp dağıldı.

HATAY'DA MUMLAR YAKILDI

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasından çıkan karar Hatay'ın İskenderun ilçesinde protesto edildi.

İskenderun Ulu Cami Caddesi belediye sosyal tesisi önünde toplanan bir grup, Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etti. 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın yaşını mumlar yakarak hatırlatan grup, sloganlar atıp Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açtılar.

Yapılan açıklamanın ardından 3 dakika saygı duruşunda bulunan grup, slogan atıp olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİRLİLER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri Ali İsmail Korkmaz'ın karar mahkemesinde verilen karara tepki göstermek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya geldi. "Ali'nin katili AKP'nin polisi" , "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz" sloganları attı. Kitlenin birinci kordon üzerinden yürüyüş yapmak istemesine polis barikat kurarak engel oldu.

"POLİS DEFOL BU SOKAKLAR BİZİM"

Yaptığınız eylem hukuksuzdur basın açıklamasını burada yapın dağılın diye anons yapması üzerine kitle "Polis defol bu sokaklar bizim" sloganı attı. Kitle yürüyüş izni verilene kadar oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi sırasında kitle adına basın açıklamasını okuyan Devrim Cem Erbudak, Ali İsmail Korkmaz'ı linç ederek öldürdüğü bütün delilleriyle sabit olan polis ve sivillere ödül gibi cezalar verildiğini söyledi. Erbudak, savunmalarinda 'biz darbeyi önledik' diyen polislere iyi hal indirimi verilmesinin hükümetin katillere sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Mahkemenin bu karari hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Erbudak, "Katiller ve sorumlular hakkettiği cezayı alınana, adalet gerçekleşinceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

BURSA'DA POLİSLE EYLEMCİLER ARASINDA GERGİNLİK

Bursa'da da, Ali İsmail Korkmaz davasının kararına tepki gösteren bir grup, Setbaşı'ndan Heykel'e kadar yürüdü. Hükümet aleyhine slogan atan eylemciler, polis kameralarının görüntülemesine tepki gösterince gerginlik yaşandı. Devreye giren polis müdürleri, gerginliği sonlandırdı, ancak eylemciler polis kameralarının görüntü almalarını ellerindeki dövizlerle engellemeye çalıştı.

AK PARTİ ALEYHİNE SLOGANLAR ATTILAR

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davanın sonuçlanmasının ardından Bursa'da bir grup akşam saatlerinde Setbaşı'nda toplandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında yürüyüşe geçen grup hükümet aleyhine slogan attı. Makine Mühendisleri Odası, Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı sendikalar ve Halkevleri gibi sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüş polis kameralarınca da takip edildi.

"BİZİ FİŞLİYORSUNUZ"

Kalabalık, Atatürk Anıtı önüne geldiğinde eylemcilerle polisler arasında kamera gerginliği yaşandı. Kendilerinin kamera görüntüleriyle fişlendiğini öne süren eylemci gençler, polis kameralarının görüntü almasını ellerindeki dövizlerle engelledi. Eylemciler, "Çok sayıda polis kamerası var, bizi fişliyorsunuz" diyerek görevlilere tepki gösterdi. Gerginlik polis müdürlerinin devreye girmesiyle bitti, ancak polis kameralarının görnütü alınması engellendi. Bazı gençler ise görevli polislere sert sörzlerle tepki gösterdi. Eylem sebebiyle tramvay ve otobüs seferleri bir süre aksadı. Eylem, olaysız şekilde sona erdi.

KONYA'DA POLİS İLE EYLEMCİLER ARASINDA KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Konya'da Ali İsmail Korkmaz için bir araya gelenler AK Parti il binası önüne gitti. Burada basın açıklaması yapmak isteyenler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kitle bir süre slogan attıktan sonra eylemi sonlandırdı.

(Haber fotoğrafları Twitter'dan alınmıştır.)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı! Protestolara Polis Sert Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (79)

  • uzlett: dertleri ortamı germek. kamu malına ve insan cnaına zararf vermek. az kaldı şunun şurasında 7 hazirana. vatansever millet bir kez daha indirecek osmanlı tokatını suratınızın orta yerine. ne yaparsanız yapın. ak parti yüzde 52 ve üzeriyle geliyor. hdp parti olarak girer ve baraja takılırsa ak parti 400 üzeri vekille geliyor. bizler sabrediyoruz . asla sizin gibi yakan yıkan zarar veren olmayacağız. sandık önümüze konsun tepkimizi o zaman ortaya koyarız. 252 34 Yanıtla
  • uzlett: dertleri ortamı germek. kamu malına ve insan canına zarar vermek. az kaldı şunun şurasında 7 hazirana. vatansever millet bir kez daha indirecek osmanlı tokatını suratınızın orta yerine. ne yaparsanız yapın. ak parti yüzde 52 ve üzeriyle geliyor. hdp parti olarak girer ve baraja takılırsa ak parti 400 üzeri vekille geliyor. bizler sabrediyoruz . asla sizin gibi yakan yıkan zarar veren olmayacağız. sandık önümüze konsun tepkimizi o zaman ortaya koyarız. 75 46 Yanıtla
  • oha: Gözünü sevdiğim Osmanlı ah şimdi sen olacaktın,ozaman gorecektik bu sahte kabadayı devrimci capulculari,kim ne derse desin demokrasi bu ülkeye fazla,bukadar insan hakları olmaz arkadaş heralde dünya üzerinde teröristlerin en rahat olduğu ülke türkiyedir,basın baskı var medyaya darbe var diyolar sözcü hergün surmansetten başbakana cumhurbaşkanına küfür ediyor,allahım sen müslümanlara yardım et 9 108 Yanıtla
  • Arda KILIÇ: Allah polislerimizin yar ve yardımcısı olsun. Çapulcular Allah belanızı versin. 25 76 Yanıtla
  • PÜTÜRGELİ: HEPİNİZ TEK YERDEN EMİR ALAN İÇİNİZDEN ÇOĞU NE YAPTIĞINI BİLMEYEN KIZIL KOYUNLARSINIZ AMACINIZ BİR BAHANE OLSA DA NASIL MEEEEEELESEK DİYE ORTALIĞI KARIŞTIRMAK VE KAOS ORTAMI YARATMAK İSTEYEN GEZİ ZEKALILARSINIZ 23 64 Yanıtla
  • saray: milletin neye ne zaman niye yürüyüp neye yürümediğine laf edeceğinize durun bi kendinize sorun. oğğlunuz yakınınız vefat edeydi katili 4 yıl yeseydi ne kadar sessiz kalırdım diye allahsızın trolleri. milletin neye yürüyüp yürümediği mantıklı gelmiyorsa durun bi kendizi sorgulayın bu kadar insan 'plan parçası' değil. 68 11 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: BAZEN FATİH SULTAN MEHMET'E KIZIYORUM BU ARTIKLARA HAK ADALET VERDİGİ İÇİN. . . BUNLAR BİRAZ ÖZGÜRLÜĞÜ GÖRÜNCE HAİNCE SALDIRIYORLAR 16 58 Yanıtla
  • kayi boyundan Ertugrul: Basliga bak turkiye ayaklanmismismismis...dort tane mikrop sokaga dokulmus 27 39 Yanıtla
  • t.akduman.1: polislere cezayı verenleri kınıyorum . bu sokaa cıkan pkk ve chp lileride kınıyorum bu ülkeyi sevmeyen herkezi kınıyorum 60 6 Yanıtla
  • Ufuk: Ülkeye zarar verin de nasıl olursa olsun dinsizler 15 49 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement