Yarım Kalan İşi Tamamlamaya Geldi! - Son Dakika
Güncel

Yarım Kalan İşi Tamamlamaya Geldi!

Yarım Kalan İşi Tamamlamaya Geldi!

Genel Seçimler için Urfa'da ilk mitingini düzenleyen HDP'nin birinci sıra adayı Osman Baydemir, bu sözlerle sahneye çağrıldı.

13.04.2015 11:19

30 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ancak kazanamayan Osman Baydemir, HDP'nin Urfa 1'inci sıra milletvekili adayı olarak çıktığı tanıtım mitinginde "Yarım kalan işi tamamlamaya geldi'' sloganlarıyla karşılandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Örgütü düzenlediği mitingle milletvekili adaylarını tanıttı. Topçu Meydanı'nda şiddetli yağmur altında başlayan mitinge Urfa merkezin yanı sıra, tüm ilçelerden de katılım oldu. Meydanı dolduran kalabalık, milletvekili adaylarını miting alanına girişleri esnasında alkış ve sloganlarla karşıladı. Mitinge kadınlar ve çocuklar yöresel kıyafetleri ile geldi. Alan HDP bayrakları ile donatılırken, "AĞRIsa da canımız, kararlıyız seni başkan yaptırmayacağız" yazılı bir pankart dikkat çekti. Miting, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kadınlardan oluşan Koma Ax u Av grubunun sahne almasının ardından, HDP'nin Urfa'daki tüm aday adayları sahneye davet edildi. 12 adayın da davet edildiği sahnede, Dilek Öcalan ve Osman Baydemir en fazla alkış alan adaylar oldu.

ÖZBİNGÖL: HÜKÜMET ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR

Mitingin ilk konuşmasını HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl yaptı. "Yanı başımızda tüm dünyayı kendisine hayran bırakan bir mücadele var. Filizlenen yeni yaşamın ta kendisidir" diyen Özbingöl, yüzde 10 barajının demokrasi önüne kurulmuş bir baraj olduğunu söyledi.

Özbingöl, "Gün barışın, kardeşliğin, dayanışmanın günü. Demokrasimiz önüne konulan tüm barajları el birliği ile yıkmanın günüdür. Biz hazırız, Urfa hazır" dedi.

HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Rıdvan Yavuz ise, Ağrı'da yaşanan olaylara dikkat çektiği konuşmasında, "Son iki günde yaşananlar bile Halkların Demokratik Partisi'ne bu ülkenin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Hani bu iktidar barış sürecinin mimarıydı? Bu nasıl bir mimarlık ki, Ağrı'ya ateş düştüğü anda, daha olayın ne olduğu anlaşılmadan ateşe benzin dökmekte birbirleriyle yarışıyorlar" şeklinde konuştu. Yavuz, ölümlerden oy devşirmeye çalıştığını öne sürdüğü hükümeti de kınadı.

AYHAN: ÖCALAN'A BİNLER SELAM OLSUN

HDP 3'üncü sıra adayı ve Milletvekili İbrahim Ayhan, geçmişten bu yana yaşamını yitiren tüm partili anarken, konuşması sık sık "Şehid namirin" sloganları ile kesildi.

Kobani direnişini de selamlayan Ayhan, "Barbarlığa karşı büyük bir direniş sergileyen YPG, YPJ ve Kobani halkına selam olsun. Bizleri yoktan var ederek, kardeşliğin ve barışın mimarı olan, bu kutsal kentin bir insanı olan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a da bin selam olsun" dedi.

BAYDEMİR: HDP HERKESİN ORTAK GELECEĞİDİR

30 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Osman Baydemir, bu kez HDP'nin Şanlıurfa 1'inci sıra milletvekili adayı olarak sahneye çıktı. HDP'nin bütün farklı inançları bünyesinde barındırdığını kaydeden Baydemir, "HDP bütün halkların, inançların, bütün farklılıkların eşitçe, barış içerisinde, bir arada yaşamanın ta kendisidir. HDP mazlum Arapların, Türkmenlerin, Lazların, Ermenilerin, Kürtlerin, Türklerin, Süryanilerin, Alevilerin, dindarların, bir bütün olarak bu coğrafyayı oluşturarak bütün insanların içerisinde yer alabileceği ortak evimiz, ortak geleceğimizdir. Şüphesiz ki, HDP emekçilerin, işçilerin, kadınların alın teriyle, Beytül maldan çalmadan istihdam yaratan işverenlerin, yani 'yeni bir Urfa, yeni bir Ortadoğu, yeni bir Türkiye, yeni bir dünya kurmak mümkündür' diyenlerin ortak partisidir, ortak geleceğidir" diye konuştu.

'DEĞİŞİMDE HAYIR VARDIR'

Değişimde hayır olduğunu kaydeden Baydemir, Urfa'nın seçim barajını yerle bir edeceğini söyledi. Baydemir, "Hiç şüpheniz olmasın, hiçbir zalim iktidar, halka layık olmayan, hiçbir iktidar ilelebet süremez. Bundan bir yıl önce yine bu meydanda sizlerle buluştuğumuzda bu hükümetin üç politikasının, mezhep kavgasına, kardeş kavgasına sebep olacağını ifade etmiştik. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Suriye'de yaşamını yitiren her insandan bu hükümetin payı vardır, günahı vardır. Kapalı çarşıdaki, Haleplibahçe'deki, Haşimiye Meydanı'ndaki esnaf kardeşim, emekçi kardeşim, sizler bundan 2-3 yıl önce Halep'le, Suriye'yle kardeşçe ilişki içerisindeydiniz. Bu kentin rızkına rızık katıyordunuz. Bu dış politikayla ne oldu? Bu politikayla o kapılar kapandı. O kapılar sadece insanlığa karşı suç işleyen barbarlara karşı açıldı. İnsanlığı bin yıl geriye götüren o canilere tırlarla silah gönderilmesine açıldı" dedi.

ANNELERE ÇAĞRI YAPTI

Urfalı annelere çağrısının olduğunu vurgulayan Baydemir, "Sizlerin fıtratında savaşa karşı duruş vardır. Sizlerin fıtratında doğurmak ve yaşatmak vardır. Eğer ki, siz el verirseniz, eğer ki, siz el uzatırsanız 'yeni yaşam' yaşam bulacak. Kürdistan'da 'yeni yaşam' yaşam bulacak. Türkiye'de 'yeni yaşam' yaşam bulacak" şeklinde konuştu.

'BİR CAN 550 SANDALYEDEN DEĞERLİ'

Siyasi partilere de "İster asker, ister gerilla, ister polis ve ister sivil olsun tek bir insanın canı yanmasın. Hiçbir siyasi parti ve partinin adayı ve bağımsız adaylar biçim düşmanımız değildir. Sadece bu maratonda rakiplerimizdir" şeklinde çağrıda bulunan Baydemir, şunları kaydetti: "Dün Ağrı'da ciğerimiz yandı. Yüreğimizin parçalarını yitirdik. Bu halkın tek bir evladının canı, 550 sandalyeden bin kat daha değerlidir. 550 milletvekili kürsüsü ve saraylarınız hepsi tek bir insanımızın canına bin kere feda olsun, bin kere kurban olsun. Kim bu halkın evlatlarını, saltanatını sürdürmeye kurban ederse, Allah da onları kurban etsin" dedi. Türkiye halklarına, 30 yıllık çatışma sürecinin, tıpkı Ağrı'daki gibi manipülasyonların sonucu olduğunu kaydeden Baydemir, kamu kurumlarına da "Sizler devletin kuruluşlarısınız herhangi bir partinin organı değilsiniz. Bağımsız kalmak sizlerin ahlaki ve hukuki sorumluluğunuzdur. Bir kez daha zinhar trafoya kediler girmemeli."

'MOTORUN SUYUNU KAYNATTIN'

Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili ifade ettiği "Bu motor bu kasaya küçük geliyor" ifadesine de karşılık verdi. Baydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Saraylı buyurmuş bu motor bu kasaya küçük geliyor. Mesele motorda değil kurban, sen suyu kaynattın, motorun suyunu kaynattın. 14 yıllık iktidarında sadece suyu kaynatmadın, debriyaj boşalmış, fren patlamış bu kamyonun nereye çarpacağı belli değil. Bu malzemeden yeni Türkiye çıkmaz. Ne diyor Urfalılar, eski kumaştan 40 düğmeli yelek çıkmaz. AKP'den de yeni Türkiye çıkmaz. Sayın cumhurbaşkanı Rıha'dan haber olsun, bu millet milli şeften, şeflikten çekti çekeceği kadar. Yeni bir milli şefe ihtiyaç duymaz. Türkiye yeni bir milli şefle saadet bulmaz. Tek bir çıkış var o da HDP'dir." Yapılan konuşmaların ardından miting sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yarım Kalan İşi Tamamlamaya Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement