Yılın 6 Ayını Ailesi ile Yangın Kulesinde Geçiriyor - Son Dakika
Yerel

Yılın 6 Ayını Ailesi ile Yangın Kulesinde Geçiriyor

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde 5 yıldır görev yapan Sezai Dursun, yılın 6 ayını ailesi ile yangın gözetleme kulesinde geçiriyor.

09.07.2015 19:05

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde 5 yıldır görev yapan Sezai Dursun, yılın 6 ayını ailesi ile yangın gözetleme kulesinde geçiriyor.

Türkiye'nin önemli orman alanlarından biri olan Karabük'te orman yangınları, 11 noktaya konulan yangın gözetleme kuleleri ile kontrol ediliyor.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Uluyayla Şefliği Havala Gözetleme Kulesi'nde görev yapan 28 yaşındaki Sezai Dursun, 5 yıldır eşi ve çocuklarıyla birlikte ormanı koruyor.

Dursun, gazetecilere, kurum bünyesinde çalıştığını, işinin zor ama zevkli olduğunu söyledi.

Gözetleme kulesinin yüksek kesimde olmasından dolayı her alana hakim bir bölgede bulunduğunu belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Kulede kamera sistemiyle de izleme yapılıyor. İki kameranın 360 derece dönüş kapasitesine sahip. Orman Genel Müdürlüğü ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğündeki kontrol merkezlerinden de izleme yapılıyor. Burada vardiya usulü kalıyoruz. 6 ay görev yapıyoruz. Bir arkadaşımla vardiyalı olarak çalışıyoruz, 24 saat görev yapıyoruz. Telsizlerin çekmediği yerlerde bizler araya girip haberleşmeye yardımcı oluyoruz. Burada göreve mayıs ayında başlıyoruz ve ekimde bitiriyoruz. Ormanlarımız bizim için önemli. Bunun bilincindeyiz. Her zaman dikkat ediyoruz. Ormanlarımızın yapısı hassas. En küçük dumanda görevlileri uyarıyoruz. Ormanlar bizim geleceğimiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yılın 6 Ayını Ailesi ile Yangın Kulesinde Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement