Meteoroloji'den 10 İle Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den 10 İle Yağış Uyarısı

Meteoroloji; Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya, Tokat, Adana, Artvin ve Rize'de yağmur beklendiğini açıkladı ve olumsuz durumlara karşı uyardı.

04.02.2015 09:03  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya, Tokat, Adana, Artvin ve Rize'de yağmur yağışlarının beklendiği yer yer kuvvetli yağışların da olacağını açıkladı ve olumsuz durumlara karşı uyardı.

10 İLDE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU'DA HAVA 8 DERECE AZALACAK

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 8

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batı ilçeleri ile öğle saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 19

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 9

Meteoroloji\'den 10 İle Yağış Uyarısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den 10 İle Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hüloğğğ: Meteoroloji son 5 yılda çok ilerleme kaydetti lakin son bi kaç gündür sapıttı hava koşullarıyla nedeniyle parçalı bulutlu dediğin gün sağanak yağış, ara ara yağışlı dediğin gün hırka terletir vaziyette 6 1 Yanıtla
  • MEEOROLOJİ: Bu meteorolojide de heryerde olduğu gibi ehil olmayan insanlarla dolduruldu sanırım, meeroloji olsun bundan sonra ismi hiç tutmuyor tahminler artık 3 1 Yanıtla

Advertisement