Yürüyen Budalalar'ın 2015'teki İlk İki Rotası: Erzurum ve Gürcistan - Son Dakika
Güncel

Yürüyen Budalalar'ın 2015'teki İlk İki Rotası: Erzurum ve Gürcistan

Yürüyen Budalalar\'ın 2015\'teki İlk İki Rotası: Erzurum ve Gürcistan

Uluslararası bir lojistik şirketinin İstanbul'daki bürosunda çalışanların ünlü reklamcı yazar Jacques Seguela'nın 'Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin' kitabındaki, "Yürüyen bir budala, oturan on entelektüelden daha iyidir" sözünden yola çıkarak oluşturduğu 'Yürüyen Budalalar' adını verdikleri gezi grubu 2015'in ilk planını hazırladı.

29.12.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası bir lojistik şirketinin İstanbul'daki bürosunda çalışanların ünlü reklamcı yazar Jacques Seguela'nın 'Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin' kitabındaki, "Yürüyen bir budala, oturan on entelektüelden daha iyidir" sözünden yola çıkarak oluşturduğu 'Yürüyen Budalalar' adını verdikleri gezi grubu 2015'in ilk planını hazırladı. Türkiye'yi 'Mücevher tepesinin zirvesinde' nitelendiren gidecekleri yörenin kültür, yaşamını öğrenmek için en az 4 ay süren titiz çalışma yapan ekip, yeni yılda Erzurum ve ardından Gürcistan'a gidecek.

Dünyayı etkileyen 2008 yılındaki ekonomik krizde işini kaybeden 2 arkadaşı Çerkezköy ve Edirne'de ziyaret etmek ile birlikte ortaya çıkan gruptaki şirket çalışanları Kırkpınar, Balkan Şehitliği, Karağaaç, Lozan Anıtı'na, ciğer salonuna, köfteciye de giderken bu yolculuğun tadını unutamayınca 'Yürüyen Budalalar' adı altında daha organize gezi hazırlığına yöneldi. Grup lideri Halil Çelik, metropolde, aynı ortamda çalışan, birbirlerini uzun süreden bu yana tanıyan, günün önemli bölümünü bir arada geçiren arkadaşlarının daha sık ve organize biçimde, kendi olanakları ile daha sık bu gezileri düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

Gezi grubundaki Yasemin Çoruh da yerinde görerek, gezerek, bilgilerini arttırma yolunu seçtiklerini gidecekleri yer ve kültürü tanımak için enaz 4 ay süren hazırlık yaptığını tanıdık insanlar da yola çıkan 'Yürüyen Budalalar'ın bir anlamda 'Oralı' gibi yolculuk yaptıklarını söyledi.

Gezilerini baştan sona kendileri organize eden grup, gidecekleri yörenin özelliklerini öğrenebilmek için Facebook'ta üye olmayanlara kapalı bir grupta aylarca o yöreye ait coğrafya, tarih, dil, din, siyaset, edebiyat, gelenek, sanat, müzik, mutfak gibi konularda sayısız paylaşım yapıyor. 'Yürüyen Budalalar' yolculuklarında söyleyecekleri aylarca derleyip ezberledikleri türkü, şarkı veya ilahileri ezberleyen, anlamlarını öğrenen CD ve birer kitapçıkla yola çıkarken, o yöreye uygun kadın ve erkek üyeler için ortak kıyafetler belirleyip onları giyiyor.

Son olarak 24- 29 Ekim'de İran'da Yezd, Şiraz ve İsfahan'a, giden 'Yürüyen Budalalar' önümüzdeki 10-11 Ocak'ta Erzurum'a daha sonra 16-20 Mayıs tarihlerinde Gürcistan'a gitmek için hazırlıklarına başladı. Türkiye'de yaşanların tarihteki medeniyetinin izlerini taşıyan şehirlerini ziyaret etme ve kendilerine has bir seyahat kültürü oluşturma' iddiasını taşıyan grup üyeleri bugüne kadar 14 geziye çıktı. Fotoğraf sanatçısı Halit Ömer Camcı'nın çekimleriyle keşif seyahatlerini görüntüleyen grup, gezi sırasında söyledikleri değişik dil ve yörelerdeki şarkıları da internette paylaşıyor.

Türkan Aydın Ay, Hakim, son olarak gittikleri İran'ı yaygın kanaatin aksine aşkın, sanatın, kültürün, irfanın ve şiirin ülkesi olarak gördüklerini, İsfahan'da İranlı müzisyen Alireza Eftekhari ile de bir araya geldiklerini anlattı. Ay, şimdiye kadar Türkiye'de Edirne'den başlayarak İznik, Bursa, Konya, Trabzon, Kars, İzmir, Kapadokya, Kayseri, Sivas, Diyarbakır, Mardin, Hasankeyf, Batman'a, yurt dışında Bosna, Makedonya, Kosova, İran'a gittiklerini, geziye katılan arkadaş sayısının değişkenlik gösterdiğini ekledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüyen Budalalar'ın 2015'teki İlk İki Rotası: Erzurum ve Gürcistan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement