Sınırda kayak keyfi- - Son Dakika
Kültür Sanat

Sınırda kayak keyfi-

İran ve Irak sınırında bulunan ve daha önce 3 kez saldırının yaşandığı Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde, çözüm süreciyle birlikte oluşturulan kayak tesisi kayakseverlerin akınına uğradı.

22.12.2013 13:14

İran ve Irak sınırında bulunan ve daha önce 3 kez saldırının yaşandığı Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde, çözüm süreciyle birlikte oluşturulan kayak tesisi kayakseverlerin akınına uğradı.

Şemdinli Kaymakamlığı tarafından geçen yıl Güzelkonak köyünde tesis haline getirilen ve ilçeye 23 kilometre mesafede bulunan kayak tesisi ilçedeki yüksek kesimlerde kar kalınlığının iki metreye ulaşmasıyla sezonu açtı.

Köydeki tesislerde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşması ve kar kalitesinin de yüksek olmasını fırsat bilen kayakseverler, sabah erken saatlerden itibaren tesislere akın ederek, yıllardır özledikleri ortamda kayak yapmanın tadını çıkardı.

Köyde bulunan karakola daha önce terör örgütü PKK tarafından üç kez saldırı düzenlendiğini açıklayan Kaymakam Adem Ünal, çözüm sürecinin ardından köydeki kayak yapmaya uygun olan alanın tesis haline getirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Şuan bulunduğumuz Güzelkonak karakoluna geçen yıl maalesef 3 defa saldırı oldu. Çözüm süreciyle burada Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün sayesinde insanların kayak keyfine tanıklık ediyoruz. Kurşunlar yerine, artık insanlarımız gördüğünüz gibi kayakla hayatlarını daha güzel hale getiriyor."

Köylerinde bin 200 öğrencinin bulunduğunu, bu nedenle tesislerin köylerinin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten eski Hakkari Milletvekili Hakki Töre ise "Kaç senedir terör nedeniyle hiçbir şey yapamadık. Değil bizim köyde hiçbir yerde yapamadık. Ama yavaş yavaş inşallah başlıyor. Memlekette böyle tesislerin açılması ve böyle eğitimlerin verilmesi güzel olur. Sağolsun Kaymakamımız ve müdürlerimiz de yakından ilgileniyor. Hepsine teşekkür ederiz" dedi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faysal Bilmece ise kayak sporuna gün geçtikçe ilginin arttığını ve şu anda 80 kayıtlı öğrencinin bulunduğunu belirterek, vatandaşların da kayak sporuyla ilgilenmeye başladığına dikkati çekti.

Kayak tesislerini büyütmek için projelerinin olduğunu ve gelecek yıllarda bir kayak evi ve teleferik kurmak istediklerini aktaran Bilmece, gelecek yıllarda Güzelkonak tesislerinin Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olacağına inandığını dile getirdi.

Şemdinli'de sosyal faaliyetlerin yapılacağı alanların çok fazla bulunmadığını belirten vatandaşlardan Süheyla Geylani ise ilçeye kayak tesislerini kazandıran kurumlara teşekkür etti.

Tesislerle birlikte ilçedeki sosyal yaşamın da gelişmesini beklediklerini aktaran Geylani, "Burada olan sosyal faaliyet çok büyük bir şey oldu bizim için, daha da çok şeyler bekliyoruz. Uludağ derlerdi ama Uludağ'a giden bence buraya gelsin. Burası Uludağ'ı kesinlikle aratmıyor. Daha önceki yıllarda kurulmasına rağmen ilk defa geliyorum ve bundan sonrada hep geleceğim" dedi.

Sınırda kayak keyfi-
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sınırda kayak keyfi- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement