Fide Köksal "Büyü"lemeye Devam Ediyor - Son Dakika
Magazin

Fide Köksal "Büyü"lemeye Devam Ediyor

Fide Köksal "Büyü"lemeye Devam Ediyor

İzmirli şarkıcı Fide Köksal'ın EMI Music'ten çıkardığı "Büyü" albümündeki "Rahime" şarkısına ait ilk klibi, yayınlandı.

27.04.2013 10:43  Güncelleme: 10:46

İzmirli şarkıcı Fide Köksal'ın EMI Music'ten çıkardığı "Büyü" albümündeki "Rahime" şarkısına ait ilk klibi, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda aynı anda Türkiye ve Yunanistan'da yayınlandı. Çocuk gelinlerin öyküsünü anlatan şarkıya çekilen klip, günümüzde de aileleri tarafından ticari meta olarak kullanılan çocukları gündeme getiriyor. Atina'da çekilen ve yönetmenliğini Angelos Frantzis'in üstlendiği klip, tüm dünya ve Türkiye çocukları için evrensel bir mesaj içeriyor.

2006 yılından bu yana Yunanistan'da yaşayan Fide Köksal; Mimis Plessas, Nikos Kypourgos, George Dalaras, Maria Farantouri, George Perris, Pantelis Thalassinos, Savina Yannatou, Haig Yazdjian gibi birçok Yunan sanatçı, yorumcu, söz yazarı ve besteci ile çalıştı.

2010 yılında ilk albümü "Bridges", ikinci albümü "Büyü" de geçtiğimiz ay Türkiye ve Yunanistan'da aynı anda EMI Music etiketiyle piyasaya çıktı. Fide'nin yazdığı Türkçe, Yunanca ve İngilizce sözlerden, Mimis Plessas, Yiotis Kiourtsoglou, Nikos Kypourgos, Armenak Markosyan, Nassos Sopilis ve kendisine ait bestelerden oluşan yeni solo albümü "Büyü"nün ilk klibi "Rahime" adlı şarkıya çekildi.

Sanatçı, albüme niçin Büyü ismini verdiğini ise şu sözlerle ifade ediyor: "Bence zaten müziğin kendisi bir büyü. ve bütün üretim süreci Yunanistan'da geçen, benim yazdığım Türkçe, İngilizce ve Yunanca sözlerin çok değerli Yunan ve Ermeni bestecilerin müzikleriyle buluştuğu böylesi bir albüm bana büyüyü çağrıştırıyor. Ayrıca albümdeki Büyü şarkısı benim için çok özel. Bu sebeplerden albüme bu adı seçtim."

Türk ve Yunan dostluk ilişkilerine katkılarından dolayı pek çok kez plaketle ödüllendirilen Fide Köksal, Büyü albümünün ilk klibi Rahime hakkında da şunları söylüyor: "Klipte, çocuk yaşta gelin olan Rahime'nin hikayesini evrenselleştirip günümüzde çocukların aileleri tarafından ticari işlerde istismar edilmesini konu aldık. Bu kadar net ve açık bir mesajı var. Dünyanın 133 ülkesinde, 500'den fazla köyde, 80 binden fazla çocuğun yetişmesi, korunması ve eğitimini üstlenen SOS Çocuk Esirgeme Köyleri ile işbirliği yaptığımız bir çalışma oldu. Klipte rol alan Ioanna ve Stathis de bu köylerden seçilen dünya tatlısı iki çocuk. Çocukların ticari, duygusal veya fiziksel olarak istismar edilmesine tahammülü olmayan bir insan ve sanatçı olarak, onların çocukluklarını yaşama hakkını elinden alan her çeşit eyleme karşı bir proje olmasını istedim."

Yunanistan'da çok izlenen televizyon kanallarının programlarına çıkan, Yunanistan, Türkiye ve Avrupa'da konserler veren İzmirli müzik elçimiz Fide, yeni albümünün "Büyü"lü konserleri için önümüzdeki yaz döneminde yollara düşecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Fide Köksal 'Büyü'lemeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement