Adıyaman'da 'demokratik Çözüm' Çadırı Kuruldu - Son Dakika
Politika

Adıyaman'da 'demokratik Çözüm' Çadırı Kuruldu

Adıyaman\'da \'demokratik Çözüm\' Çadırı Kuruldu

Adıyaman'da, BDP İl teşkilatı tarafından 'Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı' kuruldu.

20.04.2011 17:30

Adıyaman'da, BDP İl teşkilatı tarafından 'Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı' kuruldu. Çadırın kuruluşu öncesi sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan BDP'liler adına konuşan Bağımsız Milletvekili adayı Veli Büyükşahin, YSK'nın bağımsız adaylara ilişkin kararını 'komplo' olarak değerlendirdi.

Öğle saatlerinde, Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan BDP İl Binası önünde toplanan 500 civarında partili, 2 kilometre uzaklıktaki Karapınar Mahallesi'ne ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Kalabalık, geçiş güzergahı üzerinde bulunan AK Parti ve CHP İl binası önünden geçerken 'yuh' çekti.

Kalabalık, Karapınar Mahallesi'nde kurulan 'Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı' önünde bekleyen partililer tarafından alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı. Çadır önünde kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan bağımsız Milletvekili adayı Veli Büyükşahin, Türkiye genelinde başta Kürt sorunu olmak üzere Kürt sorunun çözümüne yönelik talepleri içeren demokratik çözüm çadırları kurulduğunu belirterek, "Biz de bugün Adıyaman'da çadırımızın açılışını yaptık. Çok ciddi bir süreçten geçiyoruz ve önümüze çeşitli engeller konuluyor" dedi.

'KAOS SÜRECİ İSTİYORLAR'

YSK'nın BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara yönelik kararını da eleştiren Büyükşahin, şöyle konuştu:

"Hiç bir hukuki sorunu olmayan milletvekillerimiz ve arkadaşlarımız, yine Türkiye gündeminde tanınan bilinen siyasetçilerimiz için YSK'nın yeni kararları ortaya çıkmaya başladı. Dolayısıyla biz bu engellemeleri seçim barajı, tutuklamalar, yüksek mali standartlar ve YSK'nın kararlarını demokratik zeminden bizi uzaklaştırmaya, geri adım attırmaya dönük bir çaba olarak görüyoruz. Bu Türkiye'nin önüne konulan bir komplodur. Yani 'demokratik zeminde mücadele etmeyin, parlamento zeminini terk edin, başka yöntemleri geliştirin' demek istiyorlar. YSK'nın bu kararları bunun zeminini hazırlayan AK Parti hükümeti; BDP hariç bütün partiler maalesef bu zeminin, bu komplonun ortaklarıdır. Yani timsah gözyaşları dökmenin hiçbir anlamı yoktur. YSK'nın reddettiği bağımsız milletvekili adaylarımız mahkemelerden bazı kararları almaya başladılar. Bazı mahkemeler ise, 'buna ilişkin bizim verebileceğimiz karar, engel, karar verme yetkimiz yok' diyor. Dolayısıyla biz bu süreci bir bütün olarak siyasi bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin önüne önümüzdeki süreci bir kaos süreci olarak koymak istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. "

Basın açıklamasının ardından çadıra giren kalabalık, daha sonra dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adıyaman'da 'demokratik Çözüm' Çadırı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement