AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek Açıklaması

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek Açıklaması

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, gündeme ilişkin konularla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi.

29.05.2013 17:43

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, gündeme ilişkin konularla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi. Civelek, başta CHP olmak üzere tüm eleştirilere cevap verdi.

CHP tarafından yapılan eleştiri ve açıklamalara değinen Civelek, CHP'yi 'Ana şikayet partisi' partisi olarak nitelendirerek şunları söyledi: "Yıldız Konutları hakkında CHP il başkanının başlattığı hukuki bir süreç var. Bu dava hakkında bir yorum yapmayacağım ama ana muhalefet partisinin her zamanki gibi kendisini 'ana şikayet partisi' sandığından, bu tür davalara biz alıştık. CHP

herhalde 3. köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesine de itiraz eder. Biliyorsunuz, onlar Ankara'da meclisten daha çok Anayasa Mahkemesi ile çalışmaya alışmışlardır. Yurt dışında da nereye giderlerse gitsinler ülkemizi, sayın başbakanımızı şikayetten geri kalmamışlardır. Bununda en son örneğini Brüksel'de yaşadık. Ama oradaki Komisyon Başkanı gerekli cevabı verip, randevusunu bile iptal edip çok kötü bir durumda bırakmıştır."

Yıldız Konutları hakkında CHP'nin şikayetlerinin yersiz olduğunu anlatan Civelek, şunları söyledi: "İddiaların hiçbir karşılığı yoktur. Adalet bir kez daha tecelli edecektir. CHP bir kez daha mahkemeleri boşuna işgal etmiş olacaktır. Bunu hep beraber göreceğiz. Onlar CHP'li yöneticilerin istismarları nedeniyle hala Kandıra Cezaevi'nde yatan

İSU'daki yöneticiler hakkında bir konuşsalar da duysak. Sadece zaman aşımından dolayı beraat eden başkanlarından da bahsetseler hep beraber okusak, dinlesek. Yıldız Konutları'nın şu an bitmiş olduğunu ve sahiplerine teslim edilmekte olduğunu görmek lazım."

CHP Milletvekili Haydar Akar'ın yaptığı Türkiye'nin iç ve dış borçlarıyla ilgili açıklamalarına cevap veren Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir şey bilmeden, rakamlarla oynayarak insanları yanıltmaya çalışıyorlar. Herkesin anıları taze. 2001 yılını hatırlıyoruz. O zaman batan bankaların bugün değeri 231 milyar TL. O zamanki koalisyon hükümetinin bu konuda hiçbir tepkisini hatırlamıyorum. Haydar Bey'in dış borçlar hakkında söylediği iki şeye değinmek istiyorum. Birincisi yakışıksız ifadeleri, ikincisi iktisat bilgisinden yoksun oluşudur. Haydar Bey iyi bir matematikçi olabilir ama konu ekonomi olunca, sayılarla arası biraz bozulmuş zannederim. Şu an 326 milyar 251 milyon dolar dış borcu, hükümetimizden önceki dönemle karşılaştırmak temel bir iktisat bilgisi ihlalidir. Dış borç rakamsal değil, oransal bir veridir. Yani sizin bir bakkalınız var hiç borcunuz yok, sizin koskocaman bir fabrikanız var ve şu kadar ticari borcunuz var. Hangisi daha zengindir. Ticari borçlar ekonomi büyüdükçe büyür, bu normaldir. Her ülkenin dış borcu vardır. Önemli olan itibarıdır. Bugün Türk özel sektörü dünyanın her yerinde rahatlıkla kredi bulabiliyor."

'Biz bunları söylüyoruz ama anlamakta güçlük çeken oluyor' diyen Civelek, AK Parti binasına getirdiği tahta ile Türkiye'nin borçlarını yazarak şunları ifade etti: "1998 yılında Türkiye'nin borcu 400 milyon dolar. 1999 yılında borç 970 milyon dolara, 2000 yılında 4 milyar 800 milyon dolara, 2001 yılında 17 milyar dolara ve 2002 yılında 23.5 milyar dolara çıktı. 1998 ile 2003 yılı arasındaki borç artışı yüzde 50'den fazla. Bu borçlar biz iktidara gelmeden önce yapıldı. Biz iktidara gelince IMF'ye 23.5 milyar dolar ödedik. 13.5 milyar TL zorunluluk tasarruf yaptık ve 3.5 milyar TL KEY ödemesi yaptık. İktidara geldiğimizde 23.5 milyar IMF'ye borcumuz varken, Hazine'de 27.5 milyar lira para vardı. Şimdi ise IMF'ye borç sıfırlandı. Hazine'de ise 135 milyar lira para var."

Öte yandan, seçim kampanyaları hakkında konuşan Civelek, 100 bin kutu içindeki kahveyle tüm üyeleri ziyaret edeceklerini söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement