AK Parti'li Uzun'dan 'Polise Destek' Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Uzun'dan 'Polise Destek' Açıklaması

AK Parti\'li Uzun\'dan \'Polise Destek\' Açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 'Gezi Parkı' odaklı olaylarda polisin tavrını eleştirenlere yönelik, "Polis kanunların vermiş olduğu yetkileri kullanmıştır" dedi.

26.06.2013 14:20

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 'Gezi Parkı' odaklı olaylarda polisin tavrını eleştirenlere yönelik, "Polis kanunların vermiş olduğu yetkileri kullanmıştır" dedi.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Kimse polisten şikayet etmesin. Her şeyi yakıp döken eylemciler kusura bakmasın, burası hukuk devleti. Kimin ne yapacağı kurallarla belirlenmiştir. Eğer polis mensupları mecbur kalmışlarsa müdahale edebilirler. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi 'uzun soluklu bir mücadeleyi disiplinini bozmadan 48 saat aç, susuz kalarak sürdürebilmek bizim polisimizin işidir. Tahammül edilemeyecek saldırılara karşı koymuş adeta kahramanlık destanı yazmıştır.' Kim olursa olsun polisimize küfür etmeye, hakaret etmeye hakkı yoktur" dedi.

İstanbul Taksim'de bir grup çevrecinin başlattığı protestoların marjinal gruplar tarafından provoke edilerek hükümet aleyhtarı gösterilere dönüştüğünü belirten Uzun, "Yaşanan süreç dış güçlerin desteğiyle iktidarı devirme girişimiydi. Özellikle CHP bu saflarda ön sıralarda yer aldı. Bu olaylar CHP tarafından tahrik edilmekte ve kışkırtılmakta. Türkiye Cumhuriyeti demokratik hukuk devletidir. Halkın yüzde 50 oyuyla iktidara gelen bir hükümet yine halkın oylarıyla gider. Bunun dışındaki yollara girilmesi halkın iradesine saygısızlıktır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Uzun'dan 'Polise Destek' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement