AK Parti'nin Hatay'da Temayül Yoklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Hatay'da Temayül Yoklaması

AK Parti\'nin Hatay\'da Temayül Yoklaması

Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: ''AK Parti, şehirleri marka yapma, yerel yönetimlerdeki başarısını zirveye taşıma istikametinde çabasını sürdürmektedir''

09.11.2013 14:03

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "AK Parti, şehirleri marka yapma, yerel yönetimlerdeki başarısını zirveye taşıma istikametinde çabasını sürdürmektedir" dedi.

Kapusuz, partisince Hatay'da Antakya Spor Salonu'nda, belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, teşkilat üyelerinin kendilerine önereceği isimlerin önemli aday belirlemede etkili olacağını kaydetti.

Temayül yoklamasını, parti içi demokrasinin tezahürü olarak nitelendiren Kapusuz, şunları söyledi:

"12 yıllık AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı başarılarla dolu. Bu süreçte yaptıklarımız, Türkiye'yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yeniden imar etmek, Türkiye'yi dönüştürmek, normalleştirmek, devlet ve millet kaynaşmasını ve kucaklaşmasını gerçekleştirmek içindir. Demokrasimizi adım adım ileri demokrasi seviyesine taşıma istikametinde çaba ve gayretimiz tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah genel olarak ifade ettiğimiz gibi, 'durmak yok, yola devam' diyoruz. Partimizin iktidarı döneminde dünyaya örnek gösterilen birçok başarılı hizmetlerimiz olmuştur. Merkezi yönetimdeki başarılarımıza ilave olarak yerel yönetimlerdeki başarılarımız da herkes tarafından bilinmekte ve görülmektedir. AK Parti, şehirleri marka yapma, yerel yönetimlerdeki başarılarını zirveye taşıma istikametinde çabasını sürdürmektedir."

Temayül yoklamasını 7. kez yaptıklarını hatırlatan Kapusuz, "Bu uygulmayı hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde uyguladık. Özellikle bütün aday arkadaşlarımın teşkilat mensuplarımızın ve kamuoyunun yanlış bildikleri bazı uygulamaları hatırlatmakta yarar var. Teşkilat başkanlarımız, partinin başarısı için gayret gösteren arkadaşlarımızdır. Biz merkez yoklamasıyla aday belirlemesi yapıyoruz. Adayımızı sadece temayül yoklamasına bağlı belirlemiyoruz. Yani ön seçim yapmıyoruz. Burada istişare mahiyetinde, teşkilat mensuplarımızın ne düşündüklerini, ne önerdiklerini, hangi isimleri bize sunduklarını öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.

Kapusuz, temayül sonuçlarının, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı komisyon tarafından değerlendirileceğini de sözlerini ekledi.

Temayül yoklamasında, AK Parti Mekez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mazhar Bağlı, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şenel Pekuz, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Mücahit Yılmaz, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Ögütken ile Hatay İl Başkan Yardımıcı Yusuf Seymen, divan kurulu üyesi olarak görev aldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Hatay'da Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement