AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kaçar Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kaçar Açıklaması

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kaçar Açıklaması

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Artık gencecik bedenlerin toprağa düşmesine bir son vermek durumundayız" dedi.

06.04.2013 13:41

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Artık gencecik bedenlerin toprağa düşmesine bir son vermek durumundayız" dedi.

Kaçar, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın Nisan ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletin kendi iradesini hayata geçirecek, kendi değerlerini özümseyen siyasi partilerin her zaman arkasında durduğunu söyleyen Kaçar, erdemliler hareketi olarak nitelendirdiği AK Parti'nin de her zaman milletin teveccühünü aldığını ifade etti. AK Parti'nin bugün de terörü bitirmek için inisiyatif ve sorumluluk aldığını dile getiren Kaçar, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için bu sorunun tamamen ortadan kalkması gerektiğine işaret etti. Kaçar, şunları kaydetti:

"Biz yeniden kucaklaşmak durumundayız. Çanakkale'de daha ötesine giderseniz Malazgirt'te birlikte mücadele veren ecdadımızın, yan yana şehit olduğunu birbirimize hatırlatmak durumundayız. Onun için bu sorun mutlaka çözülmeli. Bu temel bakış açısı içerisinde Başbakanımız ve siyasi kadrolarımız çok büyük bir risk aldı. Ancak maalesef Türkiye'nin olağanüstü şartlarına göre kendini yapılandıran bir muhalefet var. Acaba kendine bir pay düşer mi diye kenarda bekleyen, basiretsiz bir yaklaşım içerisinde olan bir muhalefet var. Bu anlamda AK kadrolarımıza çok önemli görevler düşüyor. Çözüm süreci hayata geçirildiği günden itibaren Meclis'in inisiyatif alması gerektiğini söyleyen muhalefet, bu terör sorunuyla ilgili, çözüm süreciyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergesini geçen hafta grup başkanvekillerimizin öncülüğünde verdiğimizde buna üye vermeyeceklerini ifade ettiler. Bu konuda milletimizin desteği ve hayır duası son derece önemlidir. İnşallah bu destekle bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız."

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, tarihin yeniden yazıldığını belirterek, asil milletin yeniden altın günlerine döndüğünü söyledi. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir anketi de hatırlatan Erkoç, "Bu ankette Kahramanmaraş'ta merkez ilçede yüzde 80 oy oranımız çıktı. Bizler Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin güvenine layık olacağız ve onları en iyi şekilde temsil edeceğiz. Önümüzde bir yerel seçim var, bu oy oranımızı il genelinde de yüzde 80'e taşıyacağız. Bunun için hepinizden söz istiyorum" diye konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, hükümetin sosyal alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AK Parti iktidarlarıyla birlikte özellikle kadın, çocuk ve engellilere yönelik pek çok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Kaçar, bu çalışmaların bundan sonraki süreçte de hızla ilerleyeceğinin altını çizdi. Kaçar, şöyle konuştu:

"Artık engellilere yönelik tüm projeler daha hızlı ve gerçekçi oluyor. 2002 yılında kamuda çalışan engelli kontenjanı 5 bin 777 iken, şu anda Mart ayı itibariyle 33 bini geçti. Yani 5 binlerden 33 binlere geldik. Başbakanımızın kendi açıklamasıyla da bu yıl içerisinde 35 bin kişiyi bulacak. 2002 yılında kamu ve özel sektörde çalışan toplam engelli sayısı 49 bindi, bunu da 101 bine çıkardık. Kredi, hibe, teşvik gibi düzenlemeler de yapıldı. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata uyum sağlaması için her türlü düzenlemelerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor."

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı programın ilerleyen bölümlerinde teşkilat çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kaçar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement