Bahçeli: Kurt Gibi Durun Oyunuzu Çaldırmayın - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Kurt Gibi Durun Oyunuzu Çaldırmayın

Bahçeli: Kurt Gibi Durun Oyunuzu Çaldırmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aziz kardeşlerim, muhterem dava arkadaşlarım sandığa varın kurt gibi durun oyunuzu çaldırmayın." dedi.

26.02.2014 21:58  Güncelleme: 22:09

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinin önemini vurgulayarak "Aziz kardeşlerim, muhterem dava arkadaşlarım sandığa varın kurt gibi durun oyunuzu çaldırmayın" dedi.

Bahçeli, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül verenlerin beş yıl boyunca gecesini gündüzünüze katarak çalıştığını, iki seçim dönemi arasında hiç bir zaman davadan kopmadıklarını, çocuklarının rızkından keserek davalarına hizmet ettiklerini söyledi.

Partililerin, genel başkanı ya da yöneticilerine ev sahipliği yaptıklarını, bağırlarına bastıklarını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ama beşinci yılda bir seçim olduğu vakit bu beş yıllık çalışmanızı, emeğinizi boşa harcıyor ilgisiz kalıyorsunuz, sandığa gitmekte özen göstermiyorsunuz. Sandıkta görevli olan arkadaşlarımız ise görev ihmalinde bulunuyor. Arkadaşlarımız sandık görevlisi olarak ilçe teşkilatımız tarafından sorumlu kılınıyor, sabahın erken saatinde sandığa gidiliyor orada herkesin sağlıklı, güvenlik içerisinde oy kullanmasını temin edecek ve oyların sayımına kadar da sandık başında kalmanız gerekirken, biraz sonra usanıyorsunuz, canınız çay içmek istiyor. 'Aşağıda bir kahve var oraya gidiyorum' diyorsunuz gidiş o gidiş bir daha da geri dönmüyorsunuz. O zaman beş yıllık emeğiniz çalınıyor, hile yapılıyor, elinizden alınıyor."

Belediye başkanlarının bir oyla kazanıp bir oyla da kaybedebildiğine dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bunu hep yakınınızda gördünüz. 'Falan ilçede adayımız çok iyiydi ama 5 oyla kaybettik, itiraz ettik ama değiştiremedik' diyorsunuz. Aziz kardeşlerim, muhterem dava arkadaşlarım sandığa varın kurt gibi durun oyunuzu çaldırmayın. Bazen oyları çalanlar, hileli oylarla kazananlar, iktidar olanlar, oyların kıymetinin ne olduğunu bilmedikleri için ülkenin de milletin de ne kıymetini biliyorlar ne de onların emeğini hissediyorlar. 'Madem oyu çaldın iktidar oldun, belediye başkanı oldun öyleyse çalmaya devam' diyorlar. Buna fırsat vermemek lazımdır. Buna dikkatli olmak lazımdır."

11 yıldan bu yana ülkeyi AK Parti'nin yönettiğine işaret eden Bahçeli, 11 yıldan beri milletin artırarak oyunu verdiğini vurguladı.

Aradan geçen süre içerisinde Türkiye'nin her türlü sosyo ekonomik meselelerinin çözülebilme imkanı olduğunu belirten Bahçeli, "Önce halkı fakirleştiriyorlar sonra da fakirleşmiş oyu kendileri alabilmek için kömür, pirinç, zeytin, bulgur, ne buluyorsa vererek fukaralığı kendilerine oy bağımlılığı haline getiriyorlar. 'Nasıl olsa bunlara ne yapsak da olur, günü geldiğinde oylarını alırız' diyorlar" diye konuştu.

Yolsuzluğun, rüşvetin bir toplumu çökerteceğini ifade eden Bahçeli, toplumda her türlü hırsızlığın, soygunun, haksız kazancın hesabının sorulmazsa toplumda kardeş kavgasının görülebileceğini söyledi.

Bunların hepsinin yakın tarihimizde görüldüğünü belirten Bahçeli, "En yakın örnek Ukrayna'dadır. 15 günden bu yana çatışmalar var, muhalefetle iktidar arasında taraflar birbirine giriyor. Netice itibariyle bir gecede 86'ya yakın kişi hayatını kaybediyor. Hala istikrar sağlanmış değil. Türkiye'nin böyle olmasını istemiyoruz, istememeliyiz. Türkiye'de etnik temelli çatışmayı, mezhep temelli ayrımcılığı körükleyenler şu an için bunlardan cesaret bulanlar 'oh Türkiye karışsa da ne olursa olsun' diyor. Biz Türkiye'de birlik, dirlik, kardeşlik istiyoruz. Bin yıllık hukukun, komşuluğun, arkadaşlığın, kardeşliğin yaşamasını istiyoruz. Öyleyse bu işi demokrasi içinde halletmeliyiz. Sosyal hareketlerle, çatışmalarla sorun çözmeye kalkmamalıyız. O sebepten dolayı da demokrasi içinde çözebilmenin yeri, demokrasinin bir müessesi olan seçimdir. İşte ilk seçim de 30 Mart'tır. İlk seçimde iktidar değişikliği olmaz ancak iktidarı uyarmak, onu yüzde 51'den aşağıya çekmek ve vatandaşımızın bu konuda uyarılmasını sağlamaktır. Bunu başardığımız gün Recep Tayyip Erdoğan artık yüzde 51 diyemez. Recep Tayyip Erdoğan oyunu kaybetmesiyle artık talimatla bürokrasiyi kullanamaz. Müesseseleri kendine alamaz ve artık gittikçe çözülmeye gittikçe yalnızlaşmaya başlar" şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından Sorgun Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesinde kurban kesilip dua edildi.

Bahçeli daha sonra Sarıkaya ilçesine geçerek ilçe meydanında toplanan vatandaşlara hitap etti.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

-sorgun

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bahçeli: Kurt Gibi Durun Oyunuzu Çaldırmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement