BBP İl Başkanı Ömer Ünsal Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP İl Başkanı Ömer Ünsal Açıklaması

BBP İl Başkanı Ömer Ünsal Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, "İktidarın düne kadar postal yalayıcı dediği Mehmetçiğin kanlı katili Barzani, AK Parti'nin kongresinde onur konuğu oldu."

09.10.2012 11:45

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, "İktidarın düne kadar postal yalayıcı dediği Mehmetçiğin kanlı katili Barzani, AK Parti'nin kongresinde onur konuğu oldu. Milletimizin onuru yerle bir edildi" dedi.

Barzani o salona geldiği zaman partililerin "Defol, katil Barzani" diye bağırmalarını beklediklerini söyleyen Ünsal, "Ancak kimi iddialara göre gurur duyulduğu söyleniyor. Zaten onurlu biri gibi ağırlanması, gurur duyduklarının işaretidir. Barzani kimin onur konuğu onu merak ediyorum. Benim askerime kurşun sıktıranla el sıkışıp düşman çatlatır gibi sarmaş dolaş olacaksınız. Tamam, anlıyorum, şeref konuğunuz da, mesajınız kime? Bu mesaj millete mi, şehit ailelerine mi? diye sordu.

BBP İl Başkanı Ünsal, "Zaten Öcalan'ın 'çözüm' yolunda muhatap alınması gibi bir durum olacağa benziyor 1. Oslo'yu sonra iki ve üç takip edecek. Ne tür pazarlıklar yapılacak?

Bu pazarlıklar, ileride Suriye'de, Türkiye'de ve İran'da kurulacak olan Kürt özerk devletini tanımanın ayak sesleridir. AK Parti'nin itildiği, Güneydoğu'da bir özerk devlet ilanına giden yolu açma anlamına gelmektedir. Şunu da unutmamak gerekir ki, Kuzey Irak'taki kamplarda beslediği PKK'nın hamiliğini yapan, Türkiye'ye her fırsatta kafa tutan ve ABD'ye sırtını dayanan Barzani, Türkiye'yi çeşitli defalar tehdit etmişti. PKK kamplarına yapılacak herhangi bir kara harekatı konusunda ABD'nin Irak'ta olduğu dönemde 'Türkiye saldırırsa karşılık veririz' sözleri zihinlerden silinmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 2007'de kendisine yöneltilen Barzani'yle ilgili soru üzerine şöyle demişti: 'Barzani bizim muhatabımız olamaz. Şu an kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumdadır. Bana o kişiyi sormayın'. Bugün ne değişti?" diye konuştu.

(MŞ)

09.10.2012 11: 20: 06

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP İl Başkanı Ömer Ünsal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement