BBP Lideri Destici'den Berkin Elvan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Lideri Destici'den Berkin Elvan Açıklaması

BBP Lideri Destici\'den Berkin Elvan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm masumlar gibi yüce Allah’ın Berkin’i cennetine aldığını söyledi.

12.03.2014 11:08

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm masumlar gibi yüce Allah'ın Berkin'i cennetine aldığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı beldeyken Büyükşehir Yasası ile kapanan Dümrek ve Nasrettin Hoca mahallelerini ziyaret etti. İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açıklama yapan Destici, "Evlatlarımızın hayatlarını kaybetmemesi adına ve milletimizin farklı kesimleri arasında gerilimlerin oluşmaması adına da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Ailesine başsağlığı diliyor, Allah rahmet eylesin diyorum" dedi.

ÖZGÜRLÜK VE HAK ARAMA MÜCADELESİ ŞİDDETE BAŞVURMADAN YAPILABİLMELİ

Destici açıklamasında şunları söyledi: "Ben inanıyorum ki tüm masumlar gibi Yüce Rabbimiz onu da cennetine almıştır diye düşünüyorum, ümit ediyorum. Tabi bunun hepimize ders olması lazım. Toplumsal hadiseler şiddet boyutuna ulaştığı zaman kim uygularsa uygulasın şiddeti, ister eylem yapanlar, ister onları dağıtmak için güvenlik güçleri. Dolayısıyla şiddet sadece iki tarafla sınırlı kalmıyor. Maalesef hiç günahı olmayan bir evladımız da, bir kardeşimiz de hayatını kaybedebiliyor. İnsanlar özgürlük mücadelesi ya da hak arama mücadelesini şiddette başvurmadan yapabilmeli. Bunun için devleti yönetenlerinde, hükümet edenlerinde onlara karşı daha hoşgörülü, daha müşfik ve daha özgürlükçü davranması gerektiğini düşünüyorum. Evlatlarımızın hayatlarını kaybetmemesi adına ve milletimizin farklı kesimleri arasında gerilimlerin oluşmaması adına da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Ailesine başsağlığı diliyor, Allah rahmet eylesin diyorum."

81 OLAN İL SAYIMIZI 101'E ÇIKARACAĞIZ

Destici, Büyükşehir Yasası ile bazı belediyelerin kapatıldığını ve Dümrek Belediyesi'nin de bu belediyelerden olduğunu anımsatarak, "Belediyeleri kapattılar. Biz Büyükşehir Yasası'nda belediyelerin kapatılmasına karşıydık, çünkü belediye hizmeti yerinde almalıdır. İktidar olalım, kapatılan belediyelerin pek çoğunu geri açacağız. Avrupa'ya gittiğimiz zaman görüyoruz ne kadar çok belediye, o kadar çok hizmet. Biz iktidara geldiğimizde 81 olan il sayımızı 101'e, yaklaşık 900 olan ilçe sayımızı bin 100'e ve bu kapanan belediyeleri de aslında kapanmaması gereken belediyeleri de açarak bunların sayısını da 2 bin civarına çıkaracağız" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasının ardından beraberindeki partililerle beldedeki Nasreddin Hoca Evi'ni ziyaret etti.

BBP lideri Mustafa Destici'ye, Genel Başkan Yardımsısı Tevfik Eren, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Ali Keser, Bölge Danışmanı Ahmet Namık Akdoğan, İl Başkanı Ahmet Ulupınar, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin İşgören, Odunpazarı İlçe Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Bayraker, Sivrihisar Belediye Başkan adayı Halil Destici, İlçe Başkanı Fevzi Arı eşlik etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Lideri Destici'den Berkin Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement