CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç Kocaeli'nde - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç Kocaeli'nde

CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç Kocaeli\'nde

CHP Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Haluk Koç, "Sayın Baykal, Parti İçi Demokrasiyi Kayda Almadan, Tek Kişilik Dayatmalı, Politika Dışı Bir Yönetim Sergiliyor. Bu Böyle Gitmez" Dedi.

24.12.2007 18:44

CHP Genel Başkan adayı Doç. Dr. Haluk Koç, "Sayın Baykal, parti içi demokrasiyi kayda almadan, tek kişilik dayatmalı, politika dışı bir yönetim sergiliyor. Bu böyle gitmez" dedi.

Kocaeli'nde bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkan Vekili Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, ziyaretlerine Uzuntarla Belediyesi'nden başladı. Belediye Başkanı Ömer Hazer tarafından belediye binası girişinde karşılanan Koç, meclis üyeleri, partililer ve muhtarlara hitap etti. Koç, CHP'de bir değişimin şart olduğunu ifade etti. Burada Uzunçiftlik Belediyesi'ne geçen Koç,halkla birlikte siyaset yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Belediye ziyaretlerinin ardından CHP Kocaeli teşkilatına geçen

Koç, burada Merkez İlçe Başkanı Necdet Çetinok tarafından karşılandı. CHP il yönetiminin yer almadığı karşılama töreni sonrasında Koç partililere hitap etti. Parti ziyaretinin ardından Koç Kocaeli Asya Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Koç, CHP lideri Deniz Baykal'ın "yalaka" diye terslediği CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir ile ilgili soruya yorum yapmaktan kaçındı.

Baykal'ı eleştiren Koç, "Sayın Baykal parti içi demokrasiyi kayda almadan tek kişilik dayatmalı, politika dışı bir yönetim sergiliyor. Bu değişmeli. Bu böyle gitmez. Görünen tablo ortada. Bugün Başkal'ın sağ kolu olanlar. Partiyi terk etmeye başladılar. Gemi su alıyor. Benimle birlikte 10 milletvekili arkadaşım var. Mecliste dörtte bir milletvekili çoğunluğunu alarak yola çıktık. Türkiye'de maalesef siyaset liderler holigarşisi içinde yapılıyor. Korku üzerine siyaset olmaz. Tüm siyasi partiler bu şekilde

hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Genel başkanlığa aday olma sürecini değerlendiren, "Ben 7 yıl önce siyasete, partimin baraj altında kalmasına bir tepki olarak girdim. O güne kadar parti üyesiydim. Biz 36 arkadaş partinin sağlık programını oluşturmak için çalıştık. Kimsenin adamı olmadan bugünlere geldim. Kurumun, CHP'nin adamı oldum. 2002 yılında Samsun milletvekili oldum. 4,5 yıl grup başkan vekilliği yaptım. Kimse beni ödüllendirmedi. Ben parti içinde yaşanan birtakım sıkıntıları parti zemininde dile getirdim. Sayın Baykal'a ilettim.

Çıkıp sokakta ve medyada demeçler vermedim. Partimin başarısı için son saniyeye kadar çalıştım. Partim başarısız olsun diye fırsatçı bir zihniyet sergilemedim" dedi.

Yeniden değişimin şart olduğunu dile getiren Koç, "Önce parti içi demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi. Önce kendi evimizi, sonra sokağı düzenlemeliyiz. Bugün geldiğimiz noktada parti yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın çoğu mahkeme kapılarında. Bu nasıl demokrasi? Dışlanmış, partiye küsmüş, çeşitli nedenlerden dolayı ihraç edilmiş. Bu arkadaşlarımızı yeniden toplamak ve partimize kazandırmak için yola çıktık" dedi.

Basın toplantısının ardından ziyaretlerini sürdüren Koç, gece gerçekleştirilecek konferansın ardından Çanakkale'ye hareket edecek.

(RY-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç Kocaeli'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement