CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Başbakana Sert Çıktı - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Başbakana Sert Çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Başbakana Sert Çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Türkiye'nin, 'Dikkat başbakan geliyor' tabelalarıyla uyarılacak bir noktaya geldiğini söyledi.

30.11.2013 17:19  Güncelleme: 18:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakanın Muğla ziyareti öncesi tüm gösterilerin yasaklanması ile ilgili olarak, " Türkiye, 'Dikkat Başbakan geliyor' tabelalarıyla uyarılacak bir noktaya geldi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan; Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, İl Başkanı Faruk Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve partililerle birlikte partisinin Silifke ilçe teşkilatını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Nuri Tok ve partililer tarafından karşılanan Tezcan, parti binası önünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, "Dikkat Başbakan geliyor" tabelalarıyla uyarılacak bir noktaya geldiğini belirterek, "Başbakan sermaye sahiplerini susturdu. Onların üzerine gitti. Şimdi daha önce ittifak içinde olduğu sermaye gruplarıyla da çatışmaya başladı. Niye çünkü, 'Tek yetki bende olacak' demeye başladığı günden itibaren iktidar bloğu kendi içerisinde çatlak vermeye başladı. 'Sen mi yöneteceksin, ben mi yöneteceğim?' demeye başladılar. Şimdi sormak lazım; 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'nda imzaladıkları irticayla mücadele eylem planında yakalananları acaba aradan geçen 9 sene sonra bugün dershanelerde mi uygulamaya çalışıyor. Acaba orada yapmaya çalıştığı bir iktidar çalışmasını o küçük yavrularımızın üzerinden mi yapıyor? Bakın Başbakan Muğla'ya gidiyor. Şimdi Muğla Valiliği bir genelge yayınlıyor. Diyor ki, '4 gün Muğla'da toplanmak yasak, gösteri yasak, bir araya gelmek yasak.' Dikta rejiminde daha yayınlamayan genelgeleri yayınlayan valiler ortaya çıkardı bu iktidar. Başbakan Türkiye'nin hangi noktasına giderse orada vatandaşın demokratik toplanma hakkını elinden alan genelgeler yayınlıyorlar. Vatandaşı azarlayan Başbakan, vatandaşa küfür eden Vali. Başbakan geliyor diye toplantıları yasaklayan Vali. Ben buradan Muğla Valisine, hatta tüm valilere sesleniyorum; toplantıları yasaklayacağınıza şehrin girişine Başbakan geleceği zaman şu tabelayı yazın: 'Dikkat Başbakan geliyor.' Türkiye, 'Dikkat Başbakan geliyor' tabelalarıyla uyarılacak bir noktaya geldi. Türk demokrasisi ne yazık ki bu duruma geldi" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Başbakana Sert Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement