CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

"CHP iktidarında en geç 2 yıl içinde öğrenci yurdu sorunu kalmayacak.

05.01.2014 16:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında en geç 2 yıl içinde öğrenci yurdu sorunu kalmayacak. Böylece cumhuriyetin çözemediği, AKP'nin 11 yılda çözemediği bir sorunu biz en geç 2 yılda çözeceğiz. Bunun sözünü bütün anne babalara veriyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Macunköy'deki TMMOB tarafından yaptırılan ve eski başkanlarından Teoman Öztürk'ün adının verildiği öğrenci evi ve sosyal tesisinin açılışını yaptı.

Açılış kurdelesini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra partililere seslendi.

Kılıçdaroğlu, açılışı yapılan tesisin çok güzel bir yer olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"90 yıllık Cumhuriyet, öğrenci yurdu sorununu çözememiştir" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere hep, "öğrenci yurdu yapımına katkı verin, öğrenci yurdu yapın" dediğini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Bizim bir taahhüdümüz var. CHP iktidarında en geç 2 yıl içinde öğrenci yurdu sorunu kalmayacak. Böylece cumhuriyetin çözemediği, AKP'nin 11 yılda çözemediği bir sorunu biz en geç 2 yılda çözeceğiz. Bunun sözünü bütün anne babalara veriyorum" diye konuştu.

-İstanbul merkezli operasyon-

Türkiye'nin 17 Aralık'tan bu yana ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, düne kadar "yolsuzluklarla mücadele yapıyoruz, yetimin hakkını koruyoruz" diyenlerin yolsuzluk batağında olduğunu gördüklerini savundu.

Bir kadının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösterdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Boş ayakkabı kutusundan korkar hale geldiniz. Bu yetmiyor mu size? Düşün artık milletin yakasından" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Hükümet istifa" şeklinde atılan sloganlar üzerine de "Hükümetin istifa etmesi için iktidarı yönetenin ar damarının olması lazım. Hükümetin istifa edebilmesi için kul hakkı yemenin günah olduğunu bilmesi lazım" diye konuştu.

Yolsuzluklar ortaya çıkınca "bize komplo kuruldu, çete var devletin içinde" dendiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir ayakkabı çetesi olduğu kesin" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Devlette çete var, efendim biz çetelerin oyununa geldik" dediğini öne sürerek, "Demek ki 11 yıldır bu ülkeyi çeteler yönetiyor, senin haberin yok" dedi.

Bütün cumhuriyet dönemi boyunca hiçbir başbakanın yolsuzluk ve rüşveti savunmadığını, ilk kez Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşveti savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Belki de dünya tarihinde ilk kez bir başbakan 76 milyon yurttaşın gözünün içine bakarak yolsuzlukları ve rüşveti savunmuştur. Onun yatacak yeri yoktur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk yapan insanlar ortaya çıktığında "Babam bile olsa sonuna kadar gidin" deme yürekliliğini göstermesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da gazeteci ve yazarlarla yaptığı toplantıya da değinen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk, "Yine esmiş. Efendim 'komplo kurdular, devletin içinde çete var, paralel devlete izin vermem' Vallahi billahi. Bir paralel devlet var. Yolsuzluk konusunda, rüşvet konusunda çalışan bir paralel devlet var. Başbakan da bu paralel devlet içinde. Bakanları var, kirli bürokratlar var, kirli işadamları var hepsi var. Oğullar var" dedi.

Toplantıdaki gazetecileri de 4 bakanın istifası etmesiyle, bir banka genel müdürünün evinde bulunan parayla ilgili sorular sormadığı için de eleştiren Kılıçdaroğlu, kendisini ise 16 soru sorduğunu ancak Başbakan Erdoğan'ın bu sorulardan birine bile cevap vermediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, gazetelerde Başbakan Erdoğan'ın da fotoğrafıyla "Sağlam irade" yazılı bir reklam olduğunu ve bunun bazı sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirildiğini belirterek, rüşvet ve yolsuzluk konusunda "sağlam irade olduğu kesin" eleştirisinde bulundu.

- Ergenekon, Balyoz davaları

Başbakan Erdoğan'ın "Geçmişte haksızlıklar oldu. Ergenekon, balyoz davasında haksızlıklar oldu. Biz yeni uyandık" dediğini ve gündem değiştirmek istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Senin aklın yeni mi başına geldi? Defalarca ama defalarca söyledik, savunma hakkını ihlal ediyorsun dedik. Kişinin en doğal hakkı olan, bir insanın en doğal hakkı olan savunma hakkı kısıtlanıyor burada dedik. Sahte deliller üretildi dedik. Döndü bize dedi ki 'Siz darbecisiniz, siz Ergenekoncusunuz, siz onun için bunu yapıyorsunuz'. Şimdi sende mi darbeci ve Ergenekoncu oldun?"

Konuyla ilgili kanun teklifi vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Gel bu rezalete son verelim" dedi.

-Silah yüklü tır iddiası-

Kılıçdaroğlu, Hatay'da yaşanan tır hadisesine de değinirken, içinde insani yardım malzemesi olduğu ve bundan dolayı aranmadığının söylendiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, yiyecek içeceğin görülmesinin devlet sırrı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bunlar, Suriye'de dökülen her damla kanın sorumlusudur. Recep Tayyip Erdoğan'ın iki eli kanlıdır kanlı. Müslüman kanı vardır" diye konuştu.

Milletin temiz, düzgün, adı yolsuzluğa karışmamış, kulun hakkına, insana saygılı bir yönetim, barış içinde yaşamak istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarından dolayı hükümetin telaş içinde olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, savcının, polisin görevden alındığını dile getirerek, "Ne yaparsan yap, ayakkabı kutusunu yok edemezsin artık" dedi.

Herkese kucak açtıklarını, herkesi sevdiğini, güvendiğini, herkese inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk yapanlar hariç, rüşvet alanlar hariç. Onun dışında bütün yurttaşlarımın benim başımın üstünde yeri var" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Yenimahalle Belediyesi Yüzme Havuzu'nun da temelini attı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement