CHP'li Yüceer Tokat'ta - Son Dakika
Politika

CHP'li Yüceer Tokat'ta

CHP\'li Yüceer Tokat\'ta

İmralı süreci denilen süreçle beraber başkanlık sisteminin dayatıldığını ileri sürdü.

29.03.2013 14:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,

İmralı süreci denilen süreçle beraber başkanlık sisteminin dayatıldığını ileri sürdü.

CHP Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum'u makamında ziyaret ederek partisinin ilçe başkanları ve belde belediye başkanları ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan CHP'li Yüceer, yerel seçimlerde başarının kendilerini iktidara taşıyacağını ileri sürdü. Tokat'ın göç veren iller arasında birinci sıraya oturmuş bir il olduğunu ifade eden Yüceer, "Benim ilim Tekirdağ, sanayi bölgesi olduğu için Tokat'tan en fazla göç alan illerden biri. Son 10 yılda Tokat'ın nüfusunun 200 bin azalması çok ürkütücü ve üzücü bir rakam. Neden Tokat'ta doyamıyor Tokat'ta doğanlar diye bakınca kapatılan sigara fabrikasını görüyoruz. Başkanım bin 500 kişinin çalıştığı fabrikanın görkemli günlerinden bahsetti. Oysa şuanda kapısı kapalı zincirlenmiş yaşama ve üretime dair hiçbir şey yok. Sadece orası mı? Değil Türkiye'nin her yerinde durum böyle. Şeker fabrikasında yaşadığımız sıkıntı aynı. Maalesef üretimi artırmıyoruz" dedi.

CHP'li Yüceer, İmralı süreci denilen süreçle beraber başkanlık sisteminin dayatıldığını ileri sürerek, "Amaç ileri demokrasi dediler, AB dediler seçimlerde yattık, kalktık; ekonomiyi iyileştireceğiz dediler ama bizim yaşadığımız demokrasi adına hiçbir şey yok. Bizim yaşadığımız sadece baskı, gözaltılar, tutuklanmalar. Sendikaların, Silivri'de milletvekillerinin yaşadıklarını görüyorsunuz. Genelkurmay Başkanlığı yapmış üst düzey rütbeli askerlerimizin yaşadıklarını görüyorsunuz. Yüzlerce gazetecinin sadece gazetecilik yaparken, yani düşündüklerini doğru bildiklerini, duyduklarını haber yapma bilgilendirme özgürlüğünden mahrum olduğunu görüyorsunuz. Böyle bir sistemde AKP ileri demokrasi getirdiğini söylüyor. Bu kadar aleni faşizmin adını ileri demokrasi koymuşlar. Şimdide diyor ki bu da fazla, bunu da istemiyorum başkanlık sistemi gelsin diyor. Kapalı kapılar arkasında kimseye hesap vermeden danışmadan toplumun vicdanını hiç hesaba katmadan bazı işler yapıyorlar. Amaç burada kendi gönlünde yatanı yani başkanlık sistemini allem edip kallem edip geçirmek" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Duran Kum ise, Tokat ilinden sorumlu CHP Parti Meclis Üyesi Yüceer'i Tokat'ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Yüceer Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement