Doğalgaz Kotasına Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

Doğalgaz Kotasına Soru Önergesi

Doğalgaz Kotasına Soru Önergesi

MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, doğalgazdaki kota uygulamasını meclis gündemine taşıdı.

21.10.2013 11:54

MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, doğalgazdaki kota uygulamasını meclis gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cevaplaması talebiyle doğalgazla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Milletvekili Bulut, "Ülkemiz, doğalgaza en fazla KDV ve ÖTV ödeyen ülke haline getirilmiştir" dedi.

MHP'li Bulut, Başkent Doğalgaz A.Ş.'nin özelleştirilerek Torunlar Gıda'ya satıldığını ifade etti. Başkent Doğalgaz A.Ş.'nin gaz satışında kota uygulamasına geçtiğini de ifade eden Milletvekili Bulut, Başkent Doğalgaz A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Hiçbir abonemizi gazsız bırakmayacağız" denildiğini, diğer taraftan ise vatandaşlara aylık sadece 135 metreküp gaz alma hakkı tanındığını söyledi. Bu mevsimlerde dahi 100-120 metrekarelik bir meskende aylık 250-300 metreküp gaz tüketildiği hesaplanırken, kışın havaların daha soğuk olduğu dönemlerde vatandaşın mağduriyetinin daha da artacağını iddia eden Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına şu soruları yöneltti:

"Başkent Doğalgaz A.Ş.'nin gaz satışında kota uygulamasına geçmesini EPDK kararıyla yaptığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? EPDK halkın menfaatlerini mi yoksa şirketlerin mi menfaatlerini korumaktır? Zamlı doğalgaz satmak için kota uygulamasının Tüketiciler Yasasına aykırı olduğu bilindiği halde EPDK böyle bir hukuksuzluğa hangi sebeple aracı olmaktadır? Doğalgazda KDV ve ÖTV indirimine ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Doğalgaz Kotasına Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement